Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Διαψεύδει η Εξεταστική, εμπλοκή 8 πολιτικών από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με Siemens

Με μία ημέρα καθυστέρηση τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS εξέδωσαν χθες ανακοίνωση στην οποία διέψευσαν τηλεοπτικά ρεπορτάζ που αναφέρονταν σε εμπλοκή οκτώ πολιτικών από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στο σκάνδαλο με τη γερμανική εταιρεία.

Ωστόσο, παρά τη διάψευση, γεγονός είναι ότι τα σενάρια περί σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής, αλλά και η ονοματολογία υπόπτων καλά κρατούν.

Στο πνεύμα αυτό ήταν άλλωστε και η δήλωση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Σ. Βαλυράκη ο οποίος, αν και διαβεβαίωσε ότι «η επιτροπή δεν μπορεί να παραδώσει πρόσωπα στην προανακριτική επιτροπή χωρίς στοιχεία», έσπευσε να διευκρινίσει πως «δεν μπορούμε όμως να αθωώσουμε κανέναν όταν έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις».

Η διαμορφωθείσα κατάσταση οδήγησε τον Θ. Παφίλη από το ΚΚΕ να κάνει λόγο για «οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και επικοινωνιακά παιχνίδια τα οποία εστιάζονται στη μίζα και στο λάδωμα και συνδέονται με τις συγκρούσεις για τη διάσωση του δικομματισμού».

Αλλά και ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «παιχνίδια πολιτικών, κομματικών και εσωκομματικών σκοπιμοτήτων με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και πιθανόν τη συγκάλυψη και το ναυάγιο του έργου της επιτροπής».

Σ' ό,τι αφορά τις καταθέσεις των μαρτύρων, χθες την πόρτα της εξεταστικής πέρασε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γ. Κορωνιάς. Ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν ότι σε λογαριασμό της συζύγου του εντοπίστηκαν 75.000 ευρώ με καταθέτη τον φερόμενο ως διαχειριστή των μαύρων ταμείων της SIEMENS-Ελλάδας Πρ. Μαυρίδη.

Ο κ. Κορωνιάς ισχυρίστηκε, χωρίς βέβαια να πείσει τους βουλευτές, ότι δεν γνώριζε πώς συνέβη αυτό. Δήλωσε ότι είχε δανείσει 100.000 ευρώ σε φίλο του επιχειρηματία. Εκείνος, όπως είπε, του επέστρεψε σε μετρητά τα 25.000 ευρώ και τα υπόλοιπα κατατέθηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του με αποστολέα off shore εταιρεία η οποία ελέγχεται από τον Μαυρίδη.

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής κατέθεσε και το στέλεχος της «Αλφα Χρηματιστηριακής» Αρ. Θεοδωρίδης διότι σε τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα του εντοπίστηκαν 850.000 ευρώ που προέρχονταν από εμβάσματα δύο επιχειρηματιών οι οποίοι σχετίζονταν με τον Μ. Χριστοφοράκο. Ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να δώσει πληροφορίες για το ζήτημα υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του πάσχει από άνοια.

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου