Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πυρά Τσίπρα κατά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τη διαφθορά στο Δημόσιο

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για τη σπατάλη και τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. «Ποιανού πολιτικό παιδί είναι η σπατάλη, η διαφθορά και η ανικανότητα του δημοσίου; Ποιος εισέπραττε τόσα χρόνια τα πολιτικά οφέλη από αυτή την απαξίωση; Ποιος ευνοήθηκε από τις χαριστικές φοροαπαλλαγές, από τις μίζες, από τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων;», είπε κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ είναι ο ιδεολογικός του μέντορας και τον κατηγόρησε για υποκρισία όταν προεκλογικά έλεγε το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που άκουσαν την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, με κατεβασμένο βλέμμα, όπως είπε.

Σε σχέση με την αντίσταση στα οικονομικά μέτρα και το Ασφαλιστικό παρατήρησε πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όσοι δεν παίρνουν υπόψη τον λαϊκό παράγοντα και απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, διότι έτσι θα φοβηθούν τον κόσμο και θα τον υπολογίσουν.

Ο Α. Τσίπρας απάντησε στην κριτική που ασκεί η κυβέρνηση στην Αριστερά και υπογράμμισε: «Το μόνο αίτημα που υιοθετεί η Αριστερά, είναι το δικαίωμα των ανθρώπων σε μια αξιοπρεπή ζωή. Και σήμερα, επιμένει ακόμα περισσότερο. Αν η κυβέρνηση αναζητά τους υπεύθυνους ανάμεσα σε όσους υπερασπίζονται την κοινωνία, ας καταδικάσει ευθέως τις προεκλογικές ομιλίες του πρωθυπουργού».

Παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση και σημείωσε: «Ο εναλλακτικός δρόμος ανοίγεται με την απεμπλοκή από τον καταστροφικό μηχανισμό υποτιθέμενης στήριξης. Με επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση για απ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και με έκδοση ευρωομολόγου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει αυτά τα ενδεχόμενα για μελλοντικές κρίσεις. Αφού όμως προηγουμένως η Ελλάδα μεταβλήθηκε σε πειραματόζωο του ΔΝΤ». Για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι ο «ιδεολογικός τους μέντορας» είναι το ΔΝΤ και όσα έλεγαν προεκλογικά ήταν μόνο για αφελείς.

Πρότεινε ακόμα τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει μια ευκαιρία γι αυτό η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου