Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Σαπούνι του Ολοκαυτώματος» εξετάζουν οι αρχές του Καναδά

Στα εργαστήρια της αστυνομίας στο Μόντρεαλ αναλύεται τώρα ένα σαπούνι, το οποίο κατασχέθηκε στο κατάστημα ενός λιανοπωλητή, ώστε να τεκμηριωθεί αδιάσειστα, εάν είναι φτιαγμένο από το λίπος θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπως ακριβώς το διαφημίζει στην πελατεία και ο πωλητής, ανέφερε σήμερα μία εκπρόσωπός της.

Πάνω στο σαπούνι υπάρχει χαραγμένος ένας αγκυλωτός σταυρός. Κατασχέθηκε στο κατάστημα του λιανοπωλητή στη λεωφόρο Σεν Λοράν, πριν περίπου επτά ημέρες, μετά από μία καταγγελία της ισραηλιτικής κοινότητας.

«Εμείς θα είμαστε μέσα σε λίγες ημέρες σε θέση να τεκμηριώσουμε, εάν είναι όντως ένα από τα σαπούνια από ναζιστικό κολαστήριο, ή εάν πρόκειται για φάρσα, πάρα πολύ κακού γούστου», τόνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πρόκειται για μοναδικό σαπούνι, που πωλείται προς 300 καναδικά δολάρια. Προκύπτει ότι ο λιανοπωλητής είναι Εβραίος και δηλώνει ότι κατέχει το εμπόρευμά του από πρώην κρατούμενο στο Άουσβιτς.

Για την Ιστορία, πολλοί εφεσιβάλλουν τον ισχυρισμό ότι, «οι Ναζί παρήγαγαν και σαπούνι από τα πτώματα των εκατομμυρίων θυμάτων τους». Όμως, υπήρξαν έκτοτε αποδείξεις ότι, τουλάχιστον το αποπειράθηκαν.

Αποζημίωση πολλών εκατ. ευρώ διεκδικεί Έλληνας από σουηδική εταιρεία

Νομικά προβλήματα αντιμετωπίζει μία σουηδική γαλακτοκομική επιχείρηση, έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε ένας Έλληνας, επειδή δημοσίευσε τη φωτογραφία του σε διαφήμιση που προοριζόταν για την τουρκική αγορά.

Ο ενάγων μήνυσε τους από το νόμο υπεύθυνους της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών «Lindahls Mejeri», ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. κορωνών, δηλαδή περίπου 5,1 εκατ. ευρώ.

«Το ποσό της αποζημίωσης μάς φαίνεται υπερβολικό» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, Τόμας Αξελσον. «Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει περίπου τα ετήσια έσοδά μας από την πώληση όλων των προϊόντων» παρατήρησε, διευκρινίζοντας ότι το τελευταίο 8μηνο βρίσκεται σε συνεννόηση με Έλληνες δικηγόρους, για να μειωθεί αυτό το ποσό.

Επίσης υποστηρίζει ότι η εταιρεία του έχει συμφωνία με φωτογραφικό οίκο, για να χρησιμοποιεί φωτογραφίες του στα διαφημιστικά της. Εξηγεί ότι απορεί πώς ο μηνυτής του προχώρησε στη δίωξή του, επωφελούμενος από το ζήτημα της ιθαγένειάς του.

Σε φορτισμένο κλίμα το τελευταίο αντίο στον 15χρονο Αφγανό

Τον 15χρονο Χαμιντουλά Νατζαφί, που σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στις 28 Μαρτίου στα Πατήσια, αποχαιρέτισαν σε φορτισμένο κλίμα η οικογένειά του και η αφγανική κοινότητα. «Να συλληφθούν οι δολοφόνοι» ζήτησε ο πατέρας του 15χρονου και ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι στη θέση του παιδιού του θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο παιδί.


Η σορός του άτυχου 15χρονου θα μεταφερθεί το μεσημέρι στο Αφγανιστάν, με έξοδα του ελληνικού κράτους, προκειμένου να ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας. Οι γονείς θα παραμείνουν στην Ελλάδα προκειμένου να σταθούν δίπλα στη σοβαρά τραυματισμένη, στα μάτια, 11χρονη κόρη τους.

Ο κ. Νατζαφί δήλωσε ότι τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό που ανοίγει το υπουργείο Υγείας για την αποκατάσταση της όρασης της 11χρονης θα χρησιμοποιηθούν για τη σύσταση φιλανθρωπικού ιδρύματος, στο όνομα του 15χρονου Χαμιντουλά, για παιδιά θύματα τυφλής βίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Καισαριανής, παρουσία εκπροσώπων της αφγανικής κοινότητας, του υφυπουργου Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια και του γγ του υπουργείου Γρ.Τασούλα.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε πριν από την τελετή, με τον κ. Βούγια, ο πατέρας ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην οικογένειά του και ζήτησε τη σύλληψη των δολοφόνων. Ο κ. Νατζαφί τόνισε ότι η τρομοκρατία είναι η ίδια σε ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι στη θέση του παιδιού του θα μπορουσε να είναι κάποιο άλλο παιδί.

Ο κ. Βούγιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτείας στην οικογένεια Νατζαφί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκριθεί το αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου στον κ. Νατζαφί.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο κ. Βούγιας δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι «το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας απέναντι στο πόνο των προσφύγων είναι να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις πολιτικές της για το άσυλο, τα κέντρα υποδοχής και την ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας».

«Θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια και θα αγωνιστούμε ενάντια στην τρομοκρατία με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί αυτήν την μάχη θα την κερδίσουμε. Η χαμένη ζωή του μικρού Αφγανού, θα είναι η αρχή μιας καινούργιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της τυφλής βίας» πρόσθεσε.

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, η Εκκλησία θα μεριμνήσει για τη στέγαση σε κατοικία στην Πεντέλη, τη διατροφή και το ρουχισμό της αφγανικής οικογένειας.
in.gr

Κιργιστάν: Πρόεδρε φύγε απο τη χώρα

«Εγγυώμαστε την ασφάλειά του αν παραιτηθεί» ήταν το μήνυμα της επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης του Κιργιστάν στον ανατραπέντα πρόεδρο της χώρας, Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ.

«Έχει πάντα τη δυνατότητα να φύγει από τη χώρα. Εμείς του εγγυώμαστε την προσωπική του ασφάλεια εάν παραιτηθεί», τόνισε η Ρόζα Οτουμπάγεβα μετά τη συνάντησή της με τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ. Ο Μπακίγεφ βρίσκεται στο Τζαλάλ-Αμπάντ, το προπύργιό του στο νότιο Κιργιστάν. Ο ίδιος επιμένει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και δήλωσε έτοιμος να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση για να αποφευχθεί ο εμφύλιος.

Η Ρόζα Οτουνμπάγεβα, όμως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προβλέπεται καμία διαπραγμάτευση με τον Μπακίγεφ.

Την ίδια στιγμή, η Οτουμπάγιεβα επιβεβαίωσε τη διατήρηση της αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στο Κιργιστάν, κλειδί για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, διαψεύδοντας αντίθετες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον διεθνή τύπο. «Δεν έχουμε την πρόθεση να αλλάξουμε κάτι στην αμερικανική βάση, η προτεραιότητα για εμάς είναι να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα για τους πολίτες μας. Εμείς δεν πρόκειται να αγγίξουμε τη βάση και οι υφιστάμενες συμφωνίες παραμένουν σε ισχύ» τόνισε, δίνοντας έτσι και μια απάντηση πως τη Μόσχα που ανεπισήμως έχει ζητήσει κλείσιμο της αμερικανικής βάσης, κάτι που της είχε υποσχεθεί και ο Μπακίγεφ.

Και ενώ στο Κιργιστάν έχει κηρυχθεί πένθος για τους δεκάδες νεκρούς της εξέγερσης της Τετάρτης, ο νέος γενικός εισαγγελέας της χώρας ανακοίνωσε ότι κινήθηκε η διαδικασία δικαστικής δίωξης του Μαξίμ Μπακίγεφ, γιού του ανατραπέντος προέδρου και των αδελφών του Ζάνιμπεκ και Μαράτ. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα υπάρχουν στοιχεία βάσει μαρτυριών ότι οι κατηγορούμενοι έδωσαν διαταγή να πυροβολούνται πολίτες.
sigmalive.gr

Ο Πάπας πρόθυμος να συναντήσει θύματα παιδόφιλων ιερέων

Ο Πάπας Βενέδικτος διατίθεται να πραγματοποιήσει νέες συναντήσεις με θύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, δήλωσε εκπρόσωπος του Βατικανού.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού, ο Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι πολλά από τα θύματα κακοποίησης αναζητούν πνευματική και όχι οικονομική βοήθεια.

Στο παρελθόν, ο Πάπας είχε συναντήσει θύματα κακοποίησης στο Βατικανό, αλλά και κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Η Καθολική Εκκλησία έχει πληγεί από σκάνδαλα παιδοφιλίας από ιερείς ανά την Ευρώπη.

"Ο Πάπας έχει γράψει ότι είναι διαθέσιμος για νέες συναντήσεις" με θύματα, δήλωσε ο Λομπάρντι. "Πέρα από την προσοχή που πρέπει να δώσουμε στα θύματα, πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τις αρμόδιες πολιτικές, δικαστικές και ποινικές αρχές, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο κάθε χώρας", πρόσθεσε ο ίδιος.

enet.gr

Συλλήψεις στο Μοσχάτο για κλοπή κινήτων και ναρκωτικά

Δύο νεαροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Μοσχάτο κατηγορούμενοι για κλοπή κινητών τηλεφώνων. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν ακόμη δύο νεαρά άτομα που προσπάθησαν την ώρα του επισκεπτηρίου να τους προμηθεύσουν με μικροποσότητα κάνναβης.

Οι δύο νεαροί, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 19 ετών, κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, ληστείες και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, στην περιοχή του Μοσχάτου, προσέγγιζαν ανήλικα άτομα και με την χρήση σωματικής βίας τους έπαιρναν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, εντός του Α.Τ. Μοσχάτου συνελήφθησαν ένας 19χρονος, αλβανικής καταγωγής, και μια 16χρονη, ελληνικής καταγωγής, επειδή κατά την ώρα του επισκεπτηρίου σκόπευαν να παραδώσουν μικροποσότητα κάνναβης στους δύο συλληφθέντες. Σημειώνεται πως η κάνναβη ήταν κρυμμένη μέσα σε τσάντα με τυποποιημένα προϊόντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακυβέρνητο πλοίο με μετανάστες ακοικτά της Πύλου

Ακυβέρνητο πλοίο εντοπίστηκε απο τις Λιμενικές αρχές αργά σήμερα το απόγευμα ανοικτά της Πύλου πλέοντας αρχικά σε διεθνή χωρικά ύδατα αφού προηγουμένως εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το πλοίο προσεγγίστηκε απο πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου όπου διαπιστώθηκε αρχικά ότι ήταν ακυβέρνητο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκααν 55 με 60 αλλοδαποί λαθρομετανάστες οι οποίοι είναι διαφόρων εθνικοτήτων προερχόμενοι πιθανώς απο Αφρικανικές χώρες.

Ελάχιστες ώρες μετά την συζήτηση του μεταναστευτικού στα Φιλιατρά το συμβάν κινητοποίησε τις αρχές του Νομού καθώς με συνοδεία πλωτού σκάφους το ακυβέρνητο πλοίο μεταφέρεται απόψε στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου Δήμος και Νομαρχία Μεσσηνίας έχουν ετοιμάσει προσωρινό χώρο υποδοχής στην περιοχή του Λιμανιού παρουσία των αρμόδιων Λιμενικών αρχών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας για την καταγραφή τους. Παράλληλα οι φορείς της Καλαμάτας ενισχύουν με ανθρωπιστική βοήθεια τους λαθρομετανάστες ενώ δηλώσεις αναμένονται απο τον αρμόδιο Αντινομάρχη κ. Καφαντάρη που απο πλευράς Νομαρχίας συντονίζει όλες τις ενέργειες.



Εψαχναν για φάρμακα ενώ έσβηνε το βρέφος

Γιατρός του νοσοκομείου Βέροιας έστειλε τον πατέρα του 13 μηνών βρέφους, από την Κοζάνη, να βρει φαρμακείο για να αγοράσει φάρμακα για το παιδί του, επειδή δεν υπήρχαν στο νοσοκομείο. Αυτό καταγγέλλουν με τη μήνυσή τους οι γονείς του βρέφους από την Κοζάνη, που άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από έναν αγώνα δρόμου από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από την Κοζάνη μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Κάθε νοσοκομείο και μία «πληγή». Αμέτρητα τα προβλήματα, ελάχιστες οι λύσεις. Ελλάδα... 21ος αιώνας

«Ο θεράπων ιατρός συνέστησε να χορηγήσουμε στο παιδί ηλεκτρολύτες (almora), σκεύασμα που επειδή δεν υπήρχε στο νοσοκομείο, όπως είπε, μας συμβούλευσε να πάμε στην πόλη της Βέροιας και να το προμηθευτούμε από εφημερεύον φαρμακείο», αναφέρουν στη μήνυση.

Κι αυτό, όπως τονίζουν, τη δεύτερη μέρα της νοσηλείας του παιδιού τους στο νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ όλη την πρώτη μέρα δεν του χορήγησαν καθόλου υγρά με ορό.

Το νοσοκομείο της Βέροιας μπορεί να απέκτησε τελικά λυχνία για τον αξονικό του τομογράφο, την περασμένη Τρίτη, αλλά ο Γολγοθάς των γονιών του βρέφους συνεχίζεται.

Βαν Ρομπάι: Έτοιμοι να παρέμβουμε, αν η Ελλάδα το ζητήσει

Σε εφαρμογή θα τεθεί σχέδιο χρηματοπιστωτικής βοήθειας από την Ευρώπη με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, «εάν οι Έλληνες το ζητήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Παραδέχτηκε ότι «δεν θα είναι αξιόπιστο παρά μόνον αν γίνει επιχειρησιακό».

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ", την ισπανική "Ελ Παΐς", την γερμανική "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ" και τη βελγική "Ντε Σταντάαρ", ο Βαν Ρομπάι υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Η ελληνική κυβέρνηση είναι θαρραλέα και προχωρεί σε ρήξη με το παρελθόν. Θα είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν οι Έλληνες το ζητήσουν".

Αναφερόμενος στο σχέδιο αρωγής και με δεδομένο ότι δύο εβδομάδες μετά την υιοθέτησή του, δεν έχει πετύχει τον κατευνασμό των αγορών, ξεκαθάρισε ότι "δεν θα είναι αξιόπιστο παρά μόνον αν γίνει επιχειρησιακό".

Όσο για τους τεχνικούς όρους του μηχανισμού, ο Βαν Ρομπάι διευκρίνισε ότι "διεξάγονται συζητήσεις για να προσδιοριστούν" ενώ επισήμανε ότι "η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, στα μέσα Απριλίου, θα βρει λύσεις στα προβλήματα που απομένουν, εφόσον υφίστανται ακόμη".

Δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη: Νέα δεδομένα για το μοιραίο επεισόδιο

Νέα δεδομένα προέκυψαν στη δίκη για το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αστυνόμου Δ. Μηνούδη που διενήργησε την αυτοψία το βράδυ της δολοφονίας και ήταν παρών στην αυτοψία του ανακριτή στις 21/12/2008.

Όπως προέκυψε, ο αστυνόμος είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη μάρτυρα που υπέδειξε το σημείο όπου στεκόταν το θύμα και βάσει της υπόδειξης αυτής προσδιορίστηκαν οι επίμαχες θέσεις θύτη και θύματος, αλλά και το σημείο εποστρακισμού της σφαίρας του Επαμεινώνδα Κορκονέα, χαμηλά σε διακοσμητική μπάλα του οδοστρώματος.

Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Μηνούδη από τα οποία προκύπτει ότι ο αστυνομικός είχε επικοινωνία με τη μάρτυρα το βράδυ της δολοφονίας και είχε αλλεπάλληλες συνομιλίες μαζί της την ημέρα της αυτοψίας του ανακριτή.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Νίκου Κωνσταντόπουλου, που έκανε λόγο για αποδεδειγμένη ψευδορκία και επιβεβαίωση των καταγγελιών για τη μάρτυρα (η μητέρα του Αλέξη έχει ασκήσει μήνυση εναντίον της), όσο και του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια που μίλησε για εξαπάτηση του τακτικού ανακριτή Φώτη Βλάχου.

«Αλλαξαν εντελώς όλες τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν το βράδυ της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, άλλαξαν τη θέση του θύματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των Κορκονέα και Σαραλιώτη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού με όλες αυτές τις αλλαγές εμφάνισαν ψευδώς τον Κορκονέα σε άλλη θέση, το σημείο εποστρακισμού αλλού, και το κυριότερο απ' όλα, τη θέση του θύματος αλλού», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Μ. Κυπριανού: Πολύ στενή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου

Την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την επίλυση του Κυπριακού, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού, στην οποία παρίστατο και ο ίδιος. Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για μια κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία χρειάζεται μια «πάρα πολύ στενή τη συνεργασία των δύο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Χριστόφια».

Δύο αδέλφια συνέλαβε η αστυνομία στη Χαλκίδα με την κατηγορία του εμπρησμού

Δύο αδέλφια συνέλαβε η αστυνομία στη Χαλκίδα καθώς έπειτα από έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο τους βρέθηκαν εργαλεία διάρρηξης και τρεις φορητοί ασύρματοι. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την πρόκληση εμπρησμού με γκαζάκια στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Εύβοιας.

Τα αδέρφια βαρύνονται με τις κατηγορίες πρόκλησης έκρηξης και κατοχής υλικών για πρόκληση εκρήξεων καθώς και την παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών και του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, έπειτα από έρευνα προέκυψε ότι λίγο πριν συλληφθούν είχαν πάει στο Σκοπευτικό Όμιλο Ευβοίας και προκάλεσαν εμπρησμό με γκαζάκια ενώ έγραψαν και με σπρέι στους τοίχους. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι των συλληφθέντων, υποστηρίζει η ανακοίνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

"Ευρω - δάνειο" 20 με 25 δις ευρώ

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας με 25 δισ. ευρώ και ευνοϊκό επιτόκιο που διαμορφώνεται στο επιτόκιο των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (Special Drawing Rights ή SDR), όπως ονομάζεται το νόμισμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συν 3,5%. Εντονες φήμες στην Αθήνα ότι την Παρασκευή το απόγευμα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανακοινωθεί η προσφυγή της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο πακέτο στήριξης κατά 1/3, δηλαδή αν το δάνειο "κλείσει" στα 25 δισ. ευρώ, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα είναι 8,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,84%.

Σε ό,τι αφορά το ευρω-δάνειο συνολικά, με το επιτόκιο των SDR του ΔΝΤ να διαμορφώνεται στο 0,26% την Παρασκευή, αν προστεθεί και το συν 3,5% που αναφέρουν οι πληροφορίες, τότε η Ελλάδα θα δανειστεί με ένα επιτόκιο γύρω στο 3,75%.

Αιχμές Αντ. Σαμαρά κατά Ντ. Μπακογιάννη

Αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, αφήνονται αιχμές κατά της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη για την απόφασή της να μην παραστεί στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ την Κυριακή.

Ο κ. Σαμαράς διεμύνησε πως δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στην εσωστρέφεια, καθώς και πως δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη στάση της κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία "νομής" κομματικής εξουσίας. Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

«Περίεργη» υποβάθμιση από τη Fitch

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες προχώρησε την Παρασκευή ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται και νέα υποβάθμιση στο μέλλον, καθώς δυσκολεύουν τα πράγματα για τη χώρα.

Η Fitch έκοψε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας σε "ΒΒΒ-" από "ΒΒΒ+", με αρνητικές προοπτικές. Ωστόσο, ο διεθνής οίκος διατήρησε την αξιολόγηση για τις βραχυπρόθεσμες εκδόσεις ομολόγων με ρήτρα ξένου νομίσματος ως είχε, στο "F2".

Η υποβάθμιση αντανακλά την κλιμάκωση των δημοσιονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, λόγω επιδείνωσης των προοπτικών για την οικονομική ανάπτυξη και εξαιτίας του αυξημένου επιτοκιακού κόστους. Αντανακλά επίσης της ανησυχία που υπάρχει και σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής χρηματοδότησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δεδομένης της αυξημένης μεταβλητότητας που παρατηρείται στις κεφαλαιαγορές.

Η απότομη άνοδος των επιτοκίων δανεισμού, σε συνδυασμό με την επιδείνωση των προοπτικών για την ανάπτυξη της οικονομίας, θα δυσκολέψουν την κυβέρνηση να επιτύχει τους στόχους της, είτε πρόκειται για τη μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ φέτος είτε για τη διατήρηση του δημοσίου χρέους οριακά πάνω από το 120% του ΑΕΠ το 2010 και 2011. Επιπλέον, οι πιέσεις που ασκούνται στο τραπεζικό σύστημα δείχνουν ότι η ανησυχία για την πορεία των δημοσιονομικών επηρεάζει πλέον και την ευρύτερη οικονομία.

Ευρωπαϊκή καταδίκη Ρωσίας για εξαφανίσεις στην Τσετσενία

Για ακόμη μία φορά καταδικάστηκε σήμερα η Ρωσία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ευθύνη που έχει στο θάνατο αμάχων Τσετσένων, καθώς στην προκειμένη περίπτωση εξέτασε την υπόθεση δέκα ανδρών ηλικίας από 17 έως 33 ετών οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί από το 2000 έως το 2004. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, η Μόσχα πρέπει να καταβάλει το συνολικό ποσό των 700.000 ευρώ ως αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην εξαφάνιση τους και ανέφεραν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα θύματα έχουν απαχθεί από εγκληματίες ή από παραστρατιωτικές οργανώσεις. Η Ρωσία καταδικάστηκε για παραβίαση του «δικαιώματος στη ζωή» των θυμάτων και για την έλλειψη αποτελεσματικής έρευνας στις εξαφανίσεις.

Σε διαδήλωση κατά των ΗΠΑ καλεί η κυβέρνηση της Κούβας

Η κουβανική κυβέρνηση κάλεσε το λαό να διαδηλώσει μαζικά την 1η Μαΐου εναντίον των «σταυροφόρων» των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες κατηγορεί για τη στήριξη της απεργίας πείνας του αντιφρονούντα Ορλάντο Ζαπάτα προκειμένου να «αποσταθεροποιήσουν» την χώρα.

«Την 1η Μαΐου, θα λάβουν από τους ανθρώπους μας και τους εργαζομένους μία αμείλικτη απάντηση και την κατηγορηματική υποστήριξη για την Επανάσταση!» γράφει ένας συντάκτης στην επίσημη εφημερίδα Granma.

Οι μαζικές διαδηλώσεις αποτελούν ένα φαινόμενο το οποίο έχει ταυτιστεί με τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.

«Θα αγωνιστούμε με τις ιδέες μας, στους δρόμους μας και σε ολόκληρη τη διεθνή σκηνή», αναφέρει η εφημερίδα, καταγγέλλοντας παράλληλα «μια κολοσσιαία επιχείρηση εξαπάτησης από την αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και τους συμμάχους της» σχετικά με το θάνατο του πολιτικού κρατουμένου, Ορλάντο Ζαπάτα, μετά από απεργία πείνας 85 ημερών.

Σύμφωνα με την Granma, οι ΗΠΑ και η ΕΕ «χρησιμοποιούν μισθοφόρους» και «τους σπρώχνουν στο θάνατο», ενώ η κριτική κατά της Κούβας, που ενισχύθηκε μετά από το θάνατο του Ζαπάτα, έχει σκοπό να «αμαυρώσει την επαναστατική διαδικασία και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Τουρκία: Ερήμην καταδικάστηκε η πολιτικός Λεϊλά Ζάν

Η πολιτικός Λεϊλά Ζάνα, υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ της Ειρήνης κατά την περασμένη 10ετία, καταδικάστηκε από δικαστήριο στο Ντιγιαρμπακίρ στην Τουρκία σε ποινή τριετούς φυλάκισης, με την κατηγορία ότι η καταδικασθείσα διέδιδε «εχθρική προπαγάνδα», δημόσιες ομιλίες της καταδικασθείσας στη διάρκεια του 2008.

Σημειωτέον, η καταδίκη αυτή έγινε ερήμην της κατηγορουμένης, που ανήκει στην κουρδική μειονότητα Τουρκίας -στη δικαστική αίθουσα δεν παρίστατο καν ο συνήγορός της.

Η καταδικαστική απόφαση δεν σχολιάστηκε προς το παρόν από κανέναν από τους δύο εμπλεκόμενους στην ακροαματική διαδικασία.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης, που ακολουθεί πολλές άλλες παρόμοιες τελευταία, θα ασκηθεί έφεση. Πολλές τέτοιες αποφάσεις έχουν εφεσιβληθεί.

Συνομιλίες κορυφής για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Οι πρεσβευτές της «ομάδας των έξι» ξεκίνησαν χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη τις συνομιλίες τους για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, παρουσία και του Κινέζου εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή είναι «πολύ σημαντική».

Οι πρεσβευτές των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία) και της Γερμανίας συνεδριάζουν στην έδρα της βρετανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαπραγμάτευση», είπε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του ο πρεσβευτής της Κίνας, Λι Μπαοντόνγκ.

Οι «έξι» θα συζητήσουν το προσχέδιο απόφασης που συνέταξαν οι ΗΠΑ και το οποίο προβλέπει κυρώσεις σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Το Πεκίνο, ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Τεχεράνης, προτιμά τη λύση των διαπραγματεύσεων διά της διπλωματικής οδού έναντι αυτής των κυρώσεων.

Ιταλογαλλική συμφωνία για ευρωπαϊκό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Η «Ρενώ» (Γαλλία) και η «Ενέλ» (Ιταλία) υπογράφουν «ανά πάσα στιγμή» μία επιχειρηματική συμφωνία, «περί ανταλλαγής τεχνογνωσίας με τον σκοπό μαζικής παραγωγής του ηλεκτρικού οχήματος», όπως διαρρέει αργά σήμερα από «καλά πληροφορημένες» πηγές στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, τις οποίες επιβεβαιώνουν και οι ιταλικές πηγές του ίδιου τομέα.

Σε εφαρμογή της συμφωνίας, από του χρόνου κιόλας και ιδίως το 2012 η «Ρενώ» θα είναι σε θέση να παράγει τέσσερις τύπους ηλεκτρικού αυτοκινήτου - ένα άκρως «χρηστικό» για την πόλη, μία «μπερλίνα» (μεγάλος χώρος γι αποσκευές, αλλά και μεγάλος χώρος για τη μηχανή), ένα μεγάλο κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και, τέλος, ένα «διθέσιο σπόρ». Εμπνευση για αυτά τα διθέσια θα είναι τα υπάρχοντα μοντέλα «Τουΐνγκ» και «Σμαρτ», θα χρειαστεί δε σε αυτήν την κατεύθυνση και η τεχνογνωσία των οίκων «Ντέμλερ» και «Νισάν».

-Στο πεδίο παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να συνεργαστούν στα σχετικά προγράμματα κατασκευής ιδιωτικής χρήσης οχημάτων η «EDF» (Γαλλία), η γερμανική «RWE», οι ελβετικές «EOS», «EWZ», η ιρλανδική «ESB», οι αμερικανικές «Portland General Electric», «San Diego Gas» κι η «Electric, Tenessee Valley Authority», η ιταλική «A2A» και, τέλος, η ισπανική «Acciona».

Πέθανε ο «πατέρας» του πανκ Μάλκολμ Μακλάρεν

Ο πρώην μάνατζερ του βρετανικού συγκροτήματος Sex Pistols, Μάλκολμ Μακλάρεν, πέθανε σήμερα μετά από σύντομή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Λες Μολόι.

«Πήγαινε καλά αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε ξαφνικά», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η οικογένεια του Μακλάρεν «κατέρρευσε» με την είδηση του θανάτου του. Σύμφωνα με την τελευταία σύντροφό του, Γιανγκ Κιμ, ο 64χρονος μάνατζερ πέθανε σε νοσοκομείο της Ελβετίας όπου νοσηλευόταν αφού είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από μεσοθηλίωμα, ένα σπάνιο τύπο καρκίνου.

Ο Μάλκολμ Μακλάρεν γεννήθηκε το 1946 στο Λονδίνο και θεωρείται από πολλούς ως ο «πατέρας» του πανκ αφού ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν και προώθησαν το νέο μουσικό είδος μανατζάροντας συγκροτήματα όπως αυτά των Sex Pistols και των New York Dolls. Ηχογράφησε επίσης και δικούς του δίσκους, όπως τον επιτυχημένο Double Dutch το 1983. Πριν από μερικά χρόνια κατέβηκε στις εκλογές διεκδικώντας το δήμο του Λονδίνου, όμως τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Είχε αποκτήσει ένα γιο, τον Τζόζεφ, από την πρώην σύντροφό του, τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ.

Σύλληψη 39χρονου φαρσέρ

Τριανταεννιάχρονος φαρσέρ, ο οποίος επί επτά μήνες είχε αναστατώσει τις Αρχές και τη ζωή των κατοίκων της Αθήνας με τηλεφωνήματα για βόμβες, συνελήφθη προχθές το απόγευμα από την αστυνομία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για διατάραξη ειρήνης των πολιτών, διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών και άσκοπη κινητοποίηση των αρχών κατ' εξακολούθηση.

Ο 39χρονος, εμφανιζόμενος ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, τηλεφωνούσε στην Αμεση Δράση, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και αλλού, λέγοντας ότι είχαν τοποθετηθεί βόμβες σε τράπεζες, οργανισμούς, στο αεροδρόμιο, σταθμούς μετρό, κλπ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Συνολικά, είχε κάνει 21 φάρσες για βόμβες, ενώ τηλεφωνούσε και στο ΕΚΑΒ, κινητοποιώντας ασθενοφόρα για ανύπαρκτα ατυχήματα.

Έβρος: Εκατοντάδες νεκρά ζώα αποκαλύπτει η υποχώρηση των νερών

Μια νέα τραγωδία αποκαλύπτεται στο νομό Έβρου, καθώς υποχωρούν τα νερά από τις πλημμυρισμένες περιοχές του Δέλτα του Έβρου. Κάτω από τα λασπόνερα βρέθηκαν εκατοντάδες νεκρά ζώα, οικόσιτα και άγρια, τα οποία πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά των πλημμυρών του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ένα μοναδικό φαινόμενο για την περιοχή του Δέλτα του Έβρου, το κοπάδι με τα άγρια άλογα, δεν υπάρχει πια, καθώς καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής ανακαλύπτουν νεκρά άλογα σε όλο το Δέλτα του ποταμού.

Στον ακριτικό Δήμο των Φερών, εκφράζονται ανησυχίες για την τουριστική περίοδο που μόλις άνοιξε, καθώς πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι δεν θα μπορεί η περιοχή να προσελκύσει τουρίστες, επειδή υπάρχουν μεγάλες καταστροφές στην αγροτική οδοποιία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο δυτικό βραχίονα του αναχώματος, που οδηγεί και στο κυνηγετικό περίπτερο, ενώ δεν είναι σε καλή κατάσταση και το ανατολικό ανάχωμα. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Ενα υπόστεγο αιτία φόνου στα Ζωνιανά

Ενας 51χρονος από τα Ζωνιανά και ο 27χρονος γιος του ομολόγησαν τη δολοφονία του 62χρονου Μιχάλη Κάββαλου προχθές το απόγευμα στα ορεινά του χωριού. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου. Νωρίτερα είχαν τηλεφωνήσει από την περιοχή της Χερσονήσου στον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου, ταξίαρχο Μανώλη Παραβολιδάκη, και ζήτησαν να παραδοθούν. Ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής μετέβη στο σημείο, όπου στην εθνική οδό τον περίμεναν πατέρας και γιος. Αφού του παρέδωσαν την κυνηγετική καραμπίνα από την οποία έπεσε νεκρός ο 62χρονος, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. και οδηγήθηκαν στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος ισχυρίζεται πως ο ίδιος ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον Μ. Κάββαλο και πως ο γιος του δεν είχε καμία συμμετοχή. Παράλληλα, οι δύο άνδρες φέρονται να υποστηρίζουν πως ανάμεσα σε αυτούς και το θύμα υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι δύο συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού.

Το έγκλημα έγινε σε ορεινή περιοχή των Ζωνιανών. Ενα υπόστεγο, που είχε χτίσει πριν από μήνες ο 51χρονος κτηνοτρόφος, άνοιξε τη διαμάχη του με τον 62χρονο συγχωριανό του. Το αγρόκτημα, στο οποίο ο πρώτος έχτισε, φαίνεται να ανήκε στον δεύτερο που αντέδρασε στην καταπάτηση.

Φυσικός από το πείραμα CΕRΝ έδινε πληροφορίες στην Αλ Κάιντα

Ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή έναν νεαρό πυρηνικό φυσικό εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στα γαλλοελβετικά σύνορα. Ο 32χρονος επιστήμονας συνεργαζόταν τα τελευταία έξι χρόνια με το για το πείραμα της Μεγάλης Έκρηξης. για πυρηνικά στην ΕυρώπηΠαράλληλα, όμως, έδινε στο βορειοαφρικανικό παρακλάδι της Αλ Κάιντα πληροφορίες για πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη.

O 32χρονος, αλγερινής καταγωγής, Γάλλος Αντλέν Ισέρ συνελήφθη στο σπίτι των γονιών του, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λυών, την περασμένη Πέμπτη. Στα χέρια της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται και ο μικρότερος αδελφός του Ζιτουνί. Οι γαλλικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τη δραστηριότητα των δύο αδελφών, αλλά πριν από μερικές εβδομάδες κρίθηκε ότι θα ήταν επικίνδυνο να συνεχιζόταν η παρακολούθηση επί μακρόν. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα συστήματα είχαν τη δυνατότητα να διαβάζουν σε «σχεδόν πραγματικό χρόνο» την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Αντλέρ Ισέρ με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ, παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αφρική (ΑQΙΜ). Στα ηλεκτρονικά μηνύματα τα δύο αδέλφια υποδείκνυαν ως στόχους στην οργάνωση πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Γαλλία και «άλλες συμμάχους των ΗΠΑ».

Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία προβληματίζεται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το προφίλ των δύο συλληφθέντων δεν ταιριάζει με αυτό των μελών μιας σκληροπυρηνικής ισλαμικής οργάνωσης. Ο Αντλέν και ο Ζιτουνί Ισέρ γεννήθηκαν στη Γαλλία από γονείς μετανάστες, οι οποίοι είχαν έρθει στη χώρα τη δεκαετία του 1970 και περιγράφονται ως «σκληρά εργαζόμενοι». Ο Αντλέν σπούδασε στο Εργαστήριο Μοριακής Φυσικής στο Ανεσί και εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Στάντφορντ των ΗΠΑ όπου πραγματοποίησε και το μεταπτυχιακό του. Έχει εργαστεί επίσης στη Βρετανία και την Ελβετία, ενώ συμμετείχε σε πολλές επιστημονικές μελέτες, γεγονός που τον κατατάσσει στα πιο γνωστά ονόματα του χώρου του διεθνώς. Έχοντας πραγματοποιήσει εξίσου λαμπρές σπουδές, ο αδελφός του εργάζεται σήμερα ως ερευνητής στη φημισμένη σχολή του Παρισιού College de France.

Ο Σαμαράς δείχνει την "έξοδο" στην Ντόρα Μπακογιάννη

Το διαζύγιο του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, όπως συζητείται τις τελευταίες ώρες, έρχεται πιο κοντά.

Εχθές «κύκλοι της Ρηγίλλης» διέρρευσαν αιχμηρό non paper ως απάντηση στην απόφαση της Μπακογιάννη να μην παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής.

Από το ύφος του κειμένου προκύπτει ότι η ηγεσία της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να χωρίσει τους δρόμους της με την πρώην Εξωτερικών...Για πρώτη φορά ο Σαμαράς αποφασίζει να απαντήσει ονομαστικά στην Μπακογιάννη. Αυτό δείχνει ότι επιδιώκει εδώ και τώρα την σύγκρουση. Τις επόμενες ώρες αναμένεται ανταπάντηση από το περιβάλλον της Ντόρας.

Εκλάπη όπλο απο το Κ.Ε.ΤΧ.;

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Super B, από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα χάθηκε ένα όπλο G3A3.

Κατά το ρεπορτάζ του σταθμού, επιτελείς του στρατοπέδου φοβούνται ακόμη και κλοπή, ενώ κατά άλλες πηγές είναι πιθανόν η «απώλεια» του όπλου να αποδίδεται σε λάθος καταγραφή.

Πέταξε με μηχανή πάνω από τον Ισθμό

Είναι πράγματι εντυπωσιακό και σου κόβει λίγο την ανάσα. Ο φοβερός και τρομερός Robbie Maddison ή αλλιώς "Maddo" κάνει άλμα, μεγαλύτερο από 85 μέτρα, με την μηχανή του και ίπταται πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου.Ο τολμηρός αναβάτης είναι Αυστραλός και είναι 29 ετών(γεννημένος στις 14 Ιουλίου 1981).Το πάθος του για την μηχανή το ανέπτυξε καθώς μεγάλωνε και αφού τελείωσε το σχολείο αφιερώθηκε ολοκληρωτικά σε αυτό. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2007 έκανε ένα αο τα μεγάλα του κατορθώματα αφού πήδηξε πάνω απο τα συντριβάνια του γνωστού Caesars Palace. Έχει σπάσει παγκόσμια ρεκόρ με τη μηχανή του και έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο. Ο Robbie Maddison έκανε στη σελίδα του στο facebook την ακόλουθη δήλωση: "Στις 8.30 το πρωί, πήδησα το μεγαλύτερο κανάλι στον κόσμο με την μοτοσικλέτα μου. Ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα να φτάσω στην άλλη πλευρά. Σας ευχαριστώ όλους που με στηρίξατε .... Ευχαριστώ την Ελλάδα για αυτή τη μεγάλη στιγμή"...
TheBest.gr

Ο "Τιτανικός" θα ζωντανέψει ξανά κάνοντας το ίδιο ταξίδι

Κρουαζιέρα στα χνάρια του «Τιτανικού», χωρίς βεβαίως το τελικό αποτέλεσμα εκείνου του ταξιδιού, σκοπεύει να οργανώσει ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας το 2012, εκατό χρόνια μετά το παρθενικό ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου που δεν έμελλε να φθάσει ποτέ στον προορισμό του.

Η Titanic Memorial Cruise, όπως θα ονομάζεται, θα ξεκινήσει όπως και ο «Τιτανικός» στις 8 Απριλίου από το λιμάνι του Σαουθάμπτον στην Αγγλία και θα φτάσει μέχρι το σημείο του βόρειου Ατλαντικού όπου βυθίστηκε το υπερωκεάνιο στις 15 Απριλίου. Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι «εγκέφαλοι» του ταξιδιωτικού γραφείου θεώρησαν ότι δεν είναι αρκετό απλά να ακολουθήσει την ίδια πορεία το δικό τους κρουαζιερόπλοιο. Θέλουν όλα να θυμίζουν εκείνο το ταξίδι. Ετσι, φρόντισαν ώστε το μενού στο εστιατόριο του σύγχρονου πλοίου να είναι ίδιο με εκείνο του «Τιτανικού», ενώ η μουσική και ο χορός να είναι εκείνα που ήταν στη μόδα το 1912. Πάνω στο πλοίο θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ακριβώς την ώρα που θα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη στιγμή που ο «Τιτανικός» συγκρούστηκε μ’ ένα παγόβουνο και βυθίστηκε, δηλαδή ανάμεσα στις 11.40 μ.μ. στις 14 Απριλίου του 2012 και στις 2.20 π.μ. στις 15 Απριλίου τοπική ώρα. Η Titanic Memorial Cruise θα συνεχιστεί με προορισμό το Χάλιφαξ, όπου οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τρία νεκροταφεία στα οποία έχουν ταφεί τα θύματα του «Τιτανικού». Τελικός προορισμός της κρουαζιέρας είναι η Νέα Υόρκη, όπου κατευθυνόταν ο «Τιτανικός» πριν βυθιστεί παίρνοντας μαζί του στο βυθό 1.517 από τους 2.223 επιβάτες του.

Η... επιμνημόσυνη κρουαζιέρα θα κάνει μια στάση και στο Κομπχ της Ιρλανδίας αφού φύγει από το Σαουθάμπτον, όπως έκανε και ο «Τιτανικός». Η βρετανική εταιρεία Miles Morgan Travel ανακοίνωσε ότι θα ναυλώσει το πλοίο «Balmoral» για την κρουαζιέρα. Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει 1.350 επιβάτες, διαθέτει 710 καμπίνες και έχει 510 μέλη προσωπικό. Οι τιμές για τη δωδεκαήμερη κρουαζιέρα ξεκινούν από 3.900 δολάρια για μια εσωτερική καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Ηδη τα πρώτα εισιτήρια πουλήθηκαν.

Η Άρτεμις μιλάει για την Τζούλια και τα... τέρατά της

Η Άρτεμις Aλεξανδράτου σχολιάσε το περιβόητο ροζ dvd της αδελφής της Τζούλιας μιλώντας στο περιοδικό Life & Style: «Ένιωσα όπως θα ένιωθε ο οποιοσδήποτε με μια τέτοια ιστορία. Δε θα πόναγε; Δε θα έκλαιγε; Δε θα ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί; Γιατί να αποτελώ εγώ εξαίρεση; Ευτυχώς έχω τον Κωνσταντίνο, τον άνθρωπό μου." δήλωσε και συνέχισε: "Λυπάμαι τους γονείς μου που πονάνε πολύ. Αρρώστησαν! Δε με νοιάζει για μένα. Έχω βρει το δρόμο μου, κάνω τα όνειρά μου, και το κυριότερο: θα στηρίξω τους γονείς μου σε ό, τι κι αν προκύψει. Και να το ξεκαθαρίσω για άλλη μία φορά: Είμαι η Άρτεμις και μόλις τελείωσα με αυτό το θέμα !!! Αν προκληθώ δεν ξέρω πως θα αντιδράσω». Τόσο πολύ την πείραξε το όλο ζήτημα που ανέφερε χαρακτηριστικά πως σκέφτεται στο CD της που θα κυκλοφορήσει σύντομα, να υπάρχει μόνο το μικρό της όνομα. Δε θέλει όπως επισημαίνει να έχει «καμία σύγκριση, καμία σχέση. Τέλος! Θα ήθελα να ξύπναγα αύριο το πρωί και όλα αυτά να μην είχαν συμβεί. Όμως έγιναν."

TheBest.gr

800.000 ευρώ προσφέρει στην Σάσα Μπάστα ο Σειρηνάκης για πορνό DVD

800.000 ευρώ προσφέρει ο Σειρηνάκης στην Σάσα Μπάστα προκειμένου να είναι η επόμενη ελληνίδα celebrity που θα πρωταγωνιστήσει σε ροζ DVD. Την είδηση έδωσε μόνη της η Σάσα Μπάστα μιλώντας στο yupi.gr ενώ απάντησε και στις φήμες που θέλουν βίντεο με προσωπικές της στιγμές να έχει ήδη διαρεύσει.

"Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο. Μίλησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με έβαλαν σε σκέψεις λέγοντάς μου κάποια πράγματα. Μπορεί κάποιος να το έκανε για να με βάλει στην κατηγορία της "πορνοστάρ".

"Ίσως να έχει να κάνει με την πρόταση του Σειρηνάκη. Μέσω αυτού του group ήθελε να δει πόσο πουλάω και λογικά το κατάλαβε, αφού μέσα σε μία μέρα μπήκαν 95.000 άτομα», κατέληξε η σέξυ ξανθιά.

O Gabriel Byrne είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερείς

O δημοφιλής ηθοποιός Gabriel Byrne, γνωστός από σπουδαίες ταινίες όπως το ''Miller's Crossing'' και το ''The Usual Suspects'' και πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς ''Ιn Treatment'', αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι, στην παιδική του ηλικία, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς.

Αυτό συνέβη και στην πατρίδα του την Ιρλανδία, αλλά και αργότερα, στην Αγγλία, όπου ο Byrne είχε πάει στα 11 του χρόνια για να εκπαιδευτεί, ώστε να γίνει και ο ίδιος ιερέας. Όπως λέει, ''Δυστυχώς επεσα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Υπήρχε εκείνος ο άνθρωπος, και ήταν κοινό μυστικό ότι δεν έπρεπε να βρεθείς μόνος μαζί του. Υπήρξαν ορισμένα όρια, σεξουαλικά όρια, που παραβιάστηκαν''.

Ο γοητευτικός ηθοποιός αντιμετώπισε αργότερα στη ζωή του προβλήματα με την κατάθλιψη και το αλκοόλ, τα οποία αποδίδει στην άσχημη αυτή εμπειρία της παιδικής του ηλικίας. ''Εκείνη την εποχή, δεν έδωσα σημασία, ούτε πίστεψα ότι το γεγονός με επηρέασε σημαντικά'', διηγείται. ''Ωστόσο στη μετέπειτα ζωή μου, αντιμετώπισα προβλήματα με ορισμένα θέματα, τα οποία είναι πιθανό να οφείλονται στην εμπειρία αυτή. Μου πήρε καιρό να συγχωρήσω και να συμφιλιωθώ με όλα αυτά τα γεγονότα, που με πλήγωσαν τόσο βαθιά''.

Ο ηθοποιός, όπως ομολογεί, εγκατέλειψε τελικά τις ιερατικές σπουδές, λόγω της αγάπης του γιά τις γυναίκες.

Troktiko

ΟΑΕΔ: Από την Παρασκευή οι προκηρύξεις για τη στήριξη 119.000 ανέργων

Τις προκηρύξεις του τετραετούς προγράμματος επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών για 40.000 νεοπροσλαμβανόμενους που θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, αλλά και του διετούς προγράμματος επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων, ανακοινώνει την Παρασκευή ο ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα έχουν στόχο τη στήριξη της απασχόλησης .

Δεν είναι υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων....

Να ανακληθεί η εγκύκλιος 113/2009 που τροποποιεί νόμο για την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών, ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη .Η αλλαγή της νομοθεσίας για την κοινωνική ασφάλιση πρέπει να γίνεται με νόμο και όχι με εγκυκλίους, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη αναφερόμενος στην τροποποίηση, με εγκύκλιο, διάταξης νόμου που ευνοεί ελεύθερους επαγγελματίες εγκατεστημένους σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων.

Βόλος: Αυτοκτονία σε αστυνομικό τμήμα!

Όπως έγινε γνωστό, ο 20χρονος που ήταν μόνος του στα κρατητήρια, απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο, που κατασκεύασε με σεντόνι. Ο Γεωργιανός κρατούμενος, το έδεσε σε κάγκελο του παραθύρου της τουαλέτας και αυτοκτόνησε χωρίς να πάρουν είδηση οι αστυνομικοί.

Στο σημείο προσήλθε ιατροδικαστής, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας.

Αυτά βλέπουν οι ξένοι στο ΕΔΑΔ και μας θεωρούνε Ουγκάντα.. τί λέω η Ουγκάντα είναι πάλι καλύτερα..

Επίθεση στον πρόεδρο της MIG Α. Βγενόπουλο έκανε ο Ν. Σηφουνάκης

Επίθεση στον πρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο εξαπέλυσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης της τροπολογίας για το σπάσιμο του μονοπωλίου στην επίγεια εξυπηρέτηση των επιβατών, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι στόχος είναι η τόνωση του ανταγωνισμού και η πτώση των τιμών.

«Δεν μπορεί» είπε ο αρμόδιος υφυπουργός «να πηγαίνει κάποιος αεροπορικά στη Χίο με τιμή λίγο φθηνότερη από αυτή που πάει στις Βρυξέλλες».

Πρόσθεσε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει τις διαδικασίες πώλησης του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής, οι οποίες έγιναν με τον ίδιο πρωθυπουργό, τους ίδιους υπουργούς και τον ίδιο αγοραστή, τον πρόεδρο της MIG. Οι υποθέσεις θα διερευνηθούν γιατί πρόκειται για μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Ειδικά η πώληση του ΟΤΕ».

Ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν Aegean και Ολυμπιακή να κάνουν συμφωνίες, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού», η οποία είναι αρμόδια να αποφανθεί για το αν αυτές οι συμφωνίες είναι νόμιμες.

Στο Παρίσι η Τίνα Μπιρμπίλη για συνεργασία με την Γαλλία

Οι προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γαλλία στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος και της ενέργειας απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Παρίσι η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με το Γάλλο ομόλογό της, Jean-Louis Borloo.

Οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε όλους τους τομείς ευθύνης των Υπουργείων τους, τα οποία καλύπτουν παρεμφερείς αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης και προώθησης της συνεργασίας των δύο χωρών, στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Παράλληλα, εξέτασαν τρόπους προώθησης των διαδικασιών για την επίτευξη μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ, που θα γίνουν στο Μεξικό, στο τέλος του χρόνου.

Εξάλλου, η κ. Μπιρμπίλη είχε σειρά επαφών με μεγάλες γαλλικές εταιρίες (Gaz de France Suez, EDF Energy, και AREVA) για θέματα στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Συγκεκριμένα, έγιναν συζητήσεις για διάφορα θέματα ενέργειας, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών ΑΠΕ, η προμήθεια αλλά και η μεταφορά αερίου μέσω Ελλάδας για την Ευρώπη.

ΣΥΝ: Να οικοδομήσουμε νέες συνεργασίες με την Τουρκία

«Ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας αποτελεί τον μόνο δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο κ. Τριγάζης επισήμανε ότι «θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της διπλωματίας των πολιτών και των κινημάτων», και κάλεσε την κυβέρνηση να οικοδομήσει «νέες γέφυρες συνεργασίας με την άλλη Τουρκία».

Παπακωνσταντίνου: Και 800 να φθάσουν τα σπρεντ εμείς θα δανειζόμαστε

Στη λύση του δανεισμού από τις αγορές και όχι στην προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. επιμένει η Κυβέρνηση. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν άκρως αποκαλυπτικός.

Η αύξηση των σπρεντς δεν είναι ευχάριστη παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών κι αποκάλυψε πως όσο υψηλά κι αν είναι τα επιτόκια δανεισμού αν κι εφόσον υπάρχει η ανάγκη για την Ελλάδα να δανειστεί, θα δανειστεί.

Η εκτίμηση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι το να προσφύγει η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. είναι σαν να χρησιμοποιεί ένα δεκανίκι κι ότι αυτό θα κάνει ζημιά στη χώρα. Μπορεί αυτό να βοηθήσει μακροπρόθεσμα αλλά μεσοπρόθεσμα όχι, εκτιμά ο υπουργός.

Προβλέπει δε, ότι οι συνέπειες σε ψυχολογικό επίπεδο για τον κόσμο θα είναι μεγάλες, κάτι που προφανώς θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην Κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα επιμένει πως είναι βασικά πολιτική η θέση της Κυβέρνησης να μην αναζητήσει τη λύση για τις οικονομικές της ανάγκες στο Δ.Ν.Τ και πάντως τονίζει πως ακόμη κι αν αυτό συνέβαινε δεν θα χρειαζόταν να ληφθούν επιπλέον επώδυνα μέτρα.

Όταν οι δημοσιογράφοι προκάλεσαν κ. Παπακωνσταντίνου, δεν δίστασε να ομολογήσει πως θα… «καλόβλεπε» την ιδέα να είχε ένα ακόμη υφυπουργό Οικονομικών στη διάθεση του.

"Ελάτε να εισπράξετε..!" . Το ΔΝΤ προσκαλεί την Ελλάδα να περάσει από το ταμείο

Αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φέρεται να δήλωσε πως η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι η προσφυγή της στο ΔΝΤ και πως πρέπει να έρθει τώρα η Ελλάδα για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η ελληνική κυβέρνηση έχουν ήδη εγκριθεί από το ΔΝΤ και μάλιστα το ταμείο είναι ικανοποιημένο από τα σκληρά αυτά μέτρα.

Τέλος, ο αξιωματούχος αποσαφήνισε πως εάν έρθει η Ελλάδα στο ΔΝΤ απλά όλα αυτά τα σκληρά μέτρα θα τεθούν υπό συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ έκανε γνωστό πως τα στελέχη του Ταμείου θα παραμείνουν στην Αθήνα προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οέλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον στις 25 και 26 Απριλίου και μετά θα μετέβη στη Νέα Υόρκη προκειμένου να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και την πιθανότητα έκδοσης ομολόγων σε δολάρια.

Στο μεταξύ, οι Financial Times τονίζουν σε άρθρο τους ότι οι Έλληνες θα πρέπει να τηρήσουν μέχρι τέλους τα δύσκολα μέτρα που πήραν. Την ίδια ώρα και το γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι «οι τράπεζες ζητούν κρατικές ενισχύσεις δισεκατομμυρίων». Η δε Wall Street Journal, τονίζει ότι δεν είναι μόνο τα hedge funds που δημιουργούν πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά και για τις απλές επιχειρήσεις που θέλουν να προστατεύσουν σε αυτή τη φάση τα κεφάλαιά τους.

Η Μαρία Ηλιάκη στη Μαδρίτη για τον Χαβιέ

Στην Μαδρίτη ταξίδεψε τις ημέρες του Πάσχα η κεντρική γυναικεία παρουσία του "Δέστε τους", Μαρία Ηλιάκη. Και δεν διάλεξε καθόλου τυχαία αυτόν τον προορισμό.

Έρωτας είναι η αιτία και μάλιστα έρωτας που άρχισε να γεννιέται το περασμένο καλοκαίρι, όταν η παρουσιάστρια γνώρισε έναν γοητευτικό Ισπανό ποδοσφαιριστή, τον Χαβιέ, κατά την διάρκεια των διακοπών της.

Ανάμεσά τους υπήρξε από την αρχή έλξη αλλά η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία και οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και των δύο δεν άφησαν κανέναν από τους δύο να εκδηλώσει ανοιχτά τα αισθήματά του. Κράτησαν όμως επαφή και η πρόσκλησή του να περάσουν μαζί το Πάσχα στην Μαδρίτη, όπου εκείνος αγωνίζεται σε ομάδα της Β' κατηγορίας του Ισπανικού ποδοσφαίρου, την βρήκε να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Ιβηρική Χερσόνησο. Αυτό ήταν....

Ένας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε και οι δυο τους είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την απόσταση να τους το χαλάσει.

gossip-tv

Ενημέρωση για την επίσκεψη Ερντογάν ζητά η ΝΔ

Ενημέρωση των κομμάτων για το περιεχόμενο της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα ζητά από την κυβέρνηση η ΝΔ. Επίσης ζητά να γίνει ενημέρωση και για το ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, στην Άγκυρα.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε πως η ανακοίνωση της επίσκεψης στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού τον προσεχή Μάιο, συνιστά ένα βήμα στο δρόμο της συνεννόησης, πάντοτε υπό την αυστηρά προϋπόθεση και τον αδιαπραγμάτευτο όρο ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Σχετικά με τα πέντε νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει ότι τα «πέντε συγκεκριμένα μέτρα», που ανακοινώθηκαν, αποτελούν αντικείμενο καθαρά στρατιωτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, εντασσόμενα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, σημαντικά για τη συνοχή της Συμμαχίας, αλλά χωρίς άμεση επίδραση στα φλέγοντα ζητήματα, που εκκρεμούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στο Κυπριακό.

Εξαλλη η Ευγενία Μανωλίδου με τον Ηλία Ψινάκη

Εξαλλη έγινε προχθές η Ευγενία Μανωλίδου με την συμμετοχή παιχτών που χόρεψαν....όπως τους έχει γεννήσει η μάνα τους...στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο".

Τόσο μεγάλη ήταν η σύγχυση της που βλέποντας δίπλα της τον Ηλία Ψινάκη ενθουσιασμένο να χειροκροτεί αποφάσισε να αλλάξει θέση.

Ο Ψινάκης είπε ότι όντως είχαν μια διαφωνία, ενώ σε διαπίστωση της δημοσιογράφου ότι η κα Μανωλίδου έχει αρχίσει να χαλαρώνει κάπως σε σχέση με την πρώτη εκπομπή ο κριτής είπε το αμίμητο: «Σε ποιο σημείο»;

Εβαλε τον Βαγγέλη Περρή ανάμεσα τους, για να περάσει η κρίση...Το ταλέντο τους ήθελαν να δείξουν οι άνθρωποι....αλλά η Ευγένια δεν φαίνεται να το διέκρινε...

Πέφτει η τιμή του πετρελαίου

Καθοδική τροχιά διαγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά και τις απογοητευτικές ειδήσεις για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 85,30 δολάρια, με απώλεια μισού δολαρίου, ως προς χθες Τετάρτη.

Στην Ευρώπη, το Brent, το βρετανικό αργό της Βόρειας θάλασσας, υποχώρησε και αυτό στα 84,30 δολάρια το βαρέλι.

Το διαστημόπλοιο Cryosat-2 θα μελετήσει τους πάγους

Τους πάγους που καλύπτουν τους πόλους της γης αναμένεται να μελετήσει το διαστημόπλοιο Cryosat-2 που θα τεθεί σήμερα σε τροχιά.

Οι αναλύσεις του διαστημόπλοιου θα βοηθήσουν τους ερευνητές να μετρήσουν πώς το λιώσιμο των πάγων επηρεάζει τα ρεύματα των ωκεανών, το επίπεδο της θάλασσας και το κλίμα του πλανήτη.

Ο καθηγητή Ντάνκαν Γουίνγκαμ από το University College ηγείται της αποστολής του διαστημόπλοιου που και κατασκευάστηκε στη Γερμανία τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το ραντάρ του έχει δύο κεραίες. Ακούγοντας την ηχώ του ραντάρ, το όργανο μπορεί να αισθανθεί πολύ καλύτερα το σχήμα του υποθαλάσσιου πάγου, στέλνοντας πίσω πιο αξιόπιστες πληροφορίες για τις πλαγιές και κορυφογραμμές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δορυφόρων μέχρι σήμερα, η επιφάνεια του αρκτικού πάγου έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 11,2% ανά δεκαετία, με τις μετρήσεις τον θερμότερο μήνα, Σεπτέμβριο και 2,6% ανά δεκαετία με τις μετρήσεις τον ψυχρότερο μήνα, Μάρτιο.

Έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει υποβρύχια εκτιμούν ότι οι πάγοι ενδέχεται να έχουν μειωθεί κατά 40% σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1960 και του 1970.

Συνέντευξη της τραγουδίστριας που παραμορφώθηκε από πλαστικές

Είναι πολλά τα παραδείγματα με πλαστικές επεμβάσεις που δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα!

Θύμα τέτοιων αποτυχημένων επεμβάσεων έπεσε και η Ειρήνη Μερκούρη, η μελαχρινή τραγουδίστρια, που με τα γαλανά της μάτια γοήτευε τους πάντες στο πέρασμά της.

Τον τελευταίο καιρό, η γνωστή τραγουδίστρια είχε εξαφανιστεί και πολλοί υπέθεταν ότι έχει κλειστεί στον εαυτό της γιατί η καριέρα της δεν πήγαινε τον τελευταίο καιρό και τόσο καλά.

Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί το δράμα που περνούσε.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες της Ειρήνης Μερκούρη που δείχνουν το πρόσωπό της εντελώς παραμορφωμένο μετά από τις πλαστικές που έκανε. Όλοι μιλούν για μια άλλη Ειρήνη, που δε θυμίζει σε τίποτα το δροσερό και γεμάτο ομορφιά κορίτσι που όργωνε τις νυχτερινές πίστες.

Η ίδια μένει κλεισμένη στο σπίτι της και δεν θέλει να δει κανέναν.

Στη μοναδική που δέχθηκε να μιλήσει για την περιπέτειά της με την υγεία της είναι στην Μαρία Σταματέρη και στην εκπομπή «Gala».

Η συνέντευξη έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες και η Ειρήνη θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για το δράμα που ζει τους τελευταίους μήνες. Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή 18 Απριλίου στο STAR.

Ανοίχτε Σαμπάνιες...! Ένα εκ ευρώ πήρε η Τζούλια Αλεξανδράτου για το dvd

Το STAR εξασφάλισε αποκλειστικά το περίφημο συμβόλαιο της Τζούλιας Αλεξανδράτου με τη Σειρήνα.

Η Τζούλια λοιπόν δεν έπινε σαμπάνιες με τον Ίαν μόνο για 150.000 ευρώ αλλά για ένα 1.000.000. Μάλιστα το συμβόλαιο αναφέρει και τον χρόνο της συνεργασίας τους καθώς ο κύριος Σειρηνάκης ήθελε η Τζούλια να συνεργάζεται μόνο με τη δική του εταιρία παραγωγής ταινιών.

Έτσι, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012 η Τζούλια θα...πρωταγωνιστεί σε ταινίες πορνό.

Προτεραιότητα των ΗΠΑ η προστασία των Ρομά

Την πρόθεση των ΗΠΑ να προστατεύσουν όσο καλύτερα μπορούν τα δικαιώματα των Ρομά στην Ευρώπη εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χίλαρι Κλίντον.

Η Κλίντον ανέφερε σε μήνυμά της με αφορμή τη διεθνή ημέρα των Ρομά: «Όπως όλοι οι πολίτες, οι Ρομά πρέπει να μπορούν να ζήσουν χωρίς διακρίσεις, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την εργασία. Τα δικαιώματα των Ρομά αποτελούν εδώ και πολύ καιρό μία από τις προσωπικές δεσμεύσεις μου και προτεραιότητα των ΗΠΑ υπό τη διοίκηση Ομπάμα. Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους εταίρους τους, προκειμένου ο σεβασμός αυτών των δικαιωμάτων να αποτελέσει τον κανόνα στην Ευρώπη».

Σήμερα (Πέμπτη) και αύριο (Παρασκευή) η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διοργανώσει στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας μία υπουργική διάσκεψη αφιερωμένη στους 10 έως 12 εκατομμύρια Ρομά που ζουν στην Ευρώπη.

Το Φαντάρο τον στέλνει η Ελληνική Οικογένεια στο Στρατό για να "υπηρετήσει" την πατρίδα.. Όχι να της τον "πάρει" η πατρίδα !

2008 Κάτω Νευροκόπι. Τάγμα Πεζικού…

Από τους 150 στρατιώτες περίπου που υποτίθεται ότι αποστέλλονται από το ΓΕΣ στις μεταθέσεις στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι, στο Τάγμα Προκαλύψεως, οι 90 είναι «βύσματα» και τις κόβουνε διαρκώς δίχως να ανανεώνονται από την στρατιωτική ηγεσία..

Οι ασκήσεις, όμως και οι υπηρεσίες παραμένουν αναλλοίωτες κι απαράλλακτες προς τέρψιν του εκάστοτε Διοικητή της Μονάδας επ’ ωφελεία της καριέρας του.. Έτσι, το Τάγμα υπηρετούν κι εξυπηρετούν, επί μονίμου βάσεως, 30 με 40 εφέδρους που κυριολεκτικά τους ξεζουμίζουν..

Σε όλα τούτα προσθέστε την αϋπνία και την κούραση των φαντάρων από τις υπηρεσίες και τις άλλες εργασίες και θα καταλάβετε εύκολα πως οι φαντάροι οδηγοί στην ειδικότητα κοιμούνται κυριολεκτικά πάνω στο τιμόνι ! Τρείς φορές το 2008 κοιμήθηκαν στρατιώτες στο τιμόνι μεταφέροντας προσωπικό ! Σε όλα τούτα προσθέστε και την εγκληματική αμέλεια του Στρατού να εφοδιάζει το Τάγμα με τα απαραίτητα, όπου τα οχήματα κυκλοφορούν με φθαρμένα λάστιχα εδώ και τρία έτη και θα έχετε μια εκρηκτική κατάσταση…

2010.. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.. Οι στρατιώτες παραμένουν είδος προς εξαφάνιση και οι υπηρεσίες το ίδιο απάνθρωπες.. Οι οδηγοί συνεχίζουν να αποκοιμούνται στο τιμόνι..

Τον φαντάρο, λοιπόν, η Ελληνική Οικογένεια τον στέλνει στο Στρατό για να υπηρετήσει την πατρίδα.. Όχι για να της τον «πάρει» η πατρίδα.. .

Σύλληψη υπαλλήλου για απιστία και απάτη

Πολιτικός υπάλληλος που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μαγνησίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με τις κατηγορίες της απιστίας στην Υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο υπάλληλος, που ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων, λάμβανε από τους ιδιώτες το χρηματικό αντίτιμο για τα προβλεπόμενα ένσημα, ωστόσο επικολλούσε σε κάθε άδεια, κάποια από αυτά, παρακρατώντας παράνομα τα υπόλοιπα χρήματα με την πρόφαση αγοράς παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.).

Σε κάθε περίπτωση που δεν απέδιδε στο Δημόσιο το παράβολο ένσημο του Μ.Τ.Σ. είχε όφελος που κυμαινόταν από 4 έως 14 ευρώ. Στην κατοχή του υπαλλήλου και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένσημα και χρήματα. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Χτυπάνε και τον τουρισμό μας οι Γερμανοί

Μετά την ελληνική οικονομία, στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου μπαίνει η σημαντικότερη εγχώρια «βιομηχανία»: αυτή του τουρισμού. Νέο χτύπημα κάτω από τη ζώνη επεφύλασσε για τη χώρα μας η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», η οποία με χθεσινό δημοσίευμά της, υπό τον -αποκαλυπτικό των προθέσεών της- τίτλο «Καλύτερα όχι στην Αθήνα», εκτιμά ότι «ολοένα και περισσότεροι τουρίστες προτιμούν άλλους προορισμούς».

Το δημοσίευμα έρχεται να προβάλει τις πρώτες, δυσοίωνες εκτιμήσεις, για την εισροή Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, αλλά δεν αρκείται σε αυτό. Ετσι, θεωρεί πως «πτώση 10% στις κρατήσεις για τις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου είναι κάτι παραπάνω από ένα σήμα».

Η επίθεση κατά της χώρας μας κορυφώνεται με την υπόμνηση πως «το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί στην ιστοσελίδα του σχετικά με διαδηλώσεις σε μεγάλες ελληνικές πόλεις» και το ακόλουθο σχόλιο:

«Εάν δεν επικρατήσει σύντομα και πάλι πολιτική ηρεμία στην όμορφη χώρα με τα 6.000 νησιά, οι Ελληνες θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με μια συρρίκνωση του πολύ αυτού σημαντικού κλάδου κατά μόνο 10%, όπως συνέβη και πέρσι».

Δεν λείπουν, επίσης, τα φαρμακερά βέλη κατά των «απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν σε ορισμένα μικρά αεροδρόμια» της Ελλάδας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, αλλά και των «ξενοδοχείων 20 και 30 ετών της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας».

Η νέα επίθεση έρχεται σε μια στιγμή που τα γραφεία του ΕΟΤ στη Γερμανία εμφανίζονται πληγωμένα από τις σοβαρές καθυστερήσεις στη χρηματοδότησή τους.

Να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί καλύπτουν το 15% των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας, φθάνοντας τα 1,9 εκατομμύρια ετησίως, και πέρυσι αναδείχθηκαν ο πιο «ταξιδιάρικος» λαός της Ευρώπης, με 73 εκατομμύρια ταξίδια εκτός των συνόρων τους. Γι’ αυτούς η Ελλάδα είναι μεν ένας παραδοσιακός προορισμός, αλλά όχι από τους σημαντικότερους (μερίδιο 4%).