Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Νέα κρίση Σαμαρά - Μπακογιάννη;

Νέα κρίση στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη προκαλεί η απόφαση της πρώην υπουργού Εξωτερικών να μην μετάσχει στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για διαδικασία εσωστρέφειας και νομής της εσωκομματικής ισχύος, αφήνοντας έτσι αιχμή εναντίον του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη, "στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί κάθε σοβαρό άνθρωπο, είναι να ασχολείται και να αντιδικεί με ζητήματα νομής της εσωκομματικής ισχύος. Η Ντόρα Μπακογιάννη σε αυτό το κάδρο της εσωστρέφειας δεν πρόκειται να μπει και δεν σκοπεύει να αποτελέσει το εύκολο άλλοθι για κανέναν και για τίποτα."

Η κ. Μπακογιάννη, που είχε προτείνει θητεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που απέρριψε ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρεί ότι μια περίοδο που είναι κρίσιμη για τη χώρα, είναι πολυτέλεια το κόμμα να αναλώνεται σε συζητήσεις για τα οργανωτικά που προκαλούν εσωστρέφεια.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος απέφυγε να σχολιάσει τα όσα λένε συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και την απόφασή της να μην παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή.

Ωστόσο, κύκλοι της Ρηγίλλης "σήκωναν το γάντι" και απαντούσαν με αιχμές στη Ντόρα Μπακογιάννη ότι η συμμετοχή στις διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους του κόμματος, εφόσον αντιλαμβάνεται πραγματικά την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

"Λυπούμεθα, γιατί η κ. Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος - και τις διαδικασίες, που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου 2009 - ως πεδίο 'εσωστρέφειας' και ως 'ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος" απάντησαν από την Ρηγίλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου