Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

2η Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίων και Ακαδημιών 5 χωρών..

Μια μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι η Θάσος. Πρόκειται για τη δεύτερη Διεθνή Συνάντηση Μουσικών Συνόλων από Πανεπιστήμια και Ακαδημίες (Ensemble Meeting of Music Academies) υπό τον διακριτικό τίτλο «ΕΜΜΑ 2010» που διοργανώνει η Αστική Μη Κυβερνητική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Cultural Crossroads σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο».

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι της Κορίνας Βουγιούκα. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην κινηματογραφική μουσική και φέρει τον τίτλο «Soundtrack». Θα πραγματοποιηθεί στα Μεταλλεία των Λιμεναρίων από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου 2010 με τη συμμετοχή μουσικών από Ελλάδα, Γαλλία, Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία.

Η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο: στέκεται η αφορμή για την πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα του διακεκριμένου συνθέτη Trevor Jones, το όνομα του οποίου κρύβεται πίσω από πολλές μεγάλες επιτυχίες κινηματογραφικής μουσικής, μεταξύ των οποίων «Ο τελευταίος των Μοϊκανών». Ο διεθνούς φήμης μουσικός θα διδάξει κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων που θα γίνουν στη Θάσο.

Σε σχετική ανακοίνωση για το φετινό ΕΜΜΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Φοιτητές, σπουδαστές, συνθέτες, ερμηνευτές, σκηνοθέτες, sound designers και μουσικοί παραγωγοί δημιουργούν από κοινού με τους συμμετέχοντες αλλά και το ευρύτερο κοινό ένα διαδραστικό χώρο ανταλλαγής ιδεών με άξονα την κινηματογραφική μουσική. Διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία καθώς και με τη συμμετοχή του National Film and Television School του Λονδίνου ανταλλάσσουν μουσικές εμπειρίες, απόψεις, δίνουν σεμινάρια και συναυλίες αναδυκνείοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της μουσικής και του ήχου στον κινηματογράφο. Το ΕΜΜΑ 2010 τιμάει με την παρουσία του και ο διεθνούς φήμης συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Trevor Jones στον οποίο ανήκουν τα soundtracks σημαντικών ταινιών όπως Ο τελευταίος των Μοϊκανών, Κλεοπάτρα, Στο όνομα του Πατρός, Ο Μισισιπής καίγεται, Notting Hill, Excalibur, Cliffhanger, καθώς και πολλά άλλα».

Δράσεις του ΕΜΜΑ 2010

Project: 5 soundtracks για μια ταινία

Πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές από το National Film and Television School του Λονδίνου, καθώς και το Ιονίου Πανεπιστημίου, συνθέτουν πρωτότυπη μουσική για την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους The Contract του Κωσταντή Φραγκόπουλου και την παρουσιάζουν στον Trevor Jones. Ο συνθέτης, θα αναλύσει και θα σχολιάσει τα πρωτότυπα soundtracks των φοιτητών σε ανοιχτά master classes. Τα soundtracks θα ερμηνεύσει το σύνολο Traffic Quintet από τη Γαλλία, που ειδικεύεται σε ρεπερτόριο κινηματογραφικής μουσικής.

Σεμινάρια, Δρώμενα και Διαλέξεις

Συνθέτες, ερμηνευτές, σκηνοθέτες, sound designers και μουσικοί παραγωγοί δίνουν μια σειρά από σεμινάρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις. Σεμινάρια θα δώσει επίσης και ο Trevor Jones.

Συναυλίες

Συναυλίες διακεκριμένων καλλιτεχνών από τη Γαλλία (Traffic Quintet), τις Η.Π.Α (David Grimes και Gregory Newton guitar duo), την Ελλάδα (Σπύρος Γκικόντης, Ανδρέας Γεωργοτάς, Ελένη Πετρίδου, Melos Brass, Poly Quartet).

Συμμετοχή στο ΕΜΜΑ 2010

Τα δρώμενα του ΕΜΜΑ απευθύνονται όχι μόνο σε σπουδαστές και μουσικούς ή σε ερασιτέχνες μουσικούς οι οποίοι ενδιαφέρονται για την μουσική και τον κινηματογράφο, αλλά και σε κάθε απλό ακροατή που επιθυμεί να μπει για λίγο στο μαγικό κόσμο της μουσικής και κινηματογραφικής δημιουργίας. Η παρουσία του Trevor Jones και όλων των διακεκριμένων προσκεκλημένων καλλιτεχνών σε συνδυασμό με την υποβλητική τοποθεσία των Παλαιών Μεταλλείων Λιμεναρίων υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία.

Η συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα διαμονής, διατροφής και συμμετοχής στις δράσεις και τις συναυλίες του ΕΜΜΑ 2010.

Πληροφορίες, αίτηση συμμετοχής στο http://www.culturalcrossroads.gr/

Κόστος συμμετοχής:

- Συνολική συμμετοχή: 300 ευρώ (περιλαμβάνει συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και τις συναυλίες του φεστιβάλ καθώς και έξοδα διαμονής και διατροφής)

- Συμμετοχή στις δράσεις και στις συναυλίες: 70 ευρώ (περιλαμβάνει συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και τις συναυλίες του φεστιβάλ χωρίς διαμονή και διατροφή)

- Ατομική ημερήσια συμμετοχή: 20 ευρώ (περιλαμβάνει συμμετοχή στις δράσεις και στις συναυλίες μιας ημέρας για ένα άτομο)

-Οικογενειακή ημερήσια συμμετοχή: 30 ευρώ (περιλαμβάνει συμμετοχή στις δράσεις και στις
συναυλίες μιας ημέρας για μια οικογένεια)

- Εισιτήριο συναυλίας: 5 ευρώ

Προσκεκλημένοι

Trevor Jones, συνθέτης (Μ. Βρετανία)

Larry Sider, sound designer-editor (Μ. Βρετανία-Η.Π.Α.)

Annabele Pangborn, συνθέτρια καθηγήτρια σύνθεσης στο NFΤS (Μ. Βρετανία)

Κωσταντής Φραγκόπουλος, σκηνοθέτης

Traffic Quintet, κουιντέτο εγχόρδων (Γαλλία)

David Grimes, κιθαρίστας-head of guitar department του Fullerton University (Η.Π.Α.)

Gregory Newton, κιθαρίστας- καθηγητής στο Los Angeles City College (Η.Π.Α.)

Poly Quartet, jazz κουαρτέτο (Ελλάδα-Ολλανδία)

Melos Brass, κουιντέτο χάλκινων πνευστών (Ελλάδα)

Σπύρος Γκικόντης, βιολονίστας-Λέκτωρας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ελένη Πετρίδου, βιολονίστα

Ανδρέας Γεωργοτάς, βιολιστής – επίκουρος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου

Απόστολος Άννης, ραδιοφωνικός παραγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου