Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

"Ελάτε να εισπράξετε..!" . Το ΔΝΤ προσκαλεί την Ελλάδα να περάσει από το ταμείο

Αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φέρεται να δήλωσε πως η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι η προσφυγή της στο ΔΝΤ και πως πρέπει να έρθει τώρα η Ελλάδα για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η ελληνική κυβέρνηση έχουν ήδη εγκριθεί από το ΔΝΤ και μάλιστα το ταμείο είναι ικανοποιημένο από τα σκληρά αυτά μέτρα.

Τέλος, ο αξιωματούχος αποσαφήνισε πως εάν έρθει η Ελλάδα στο ΔΝΤ απλά όλα αυτά τα σκληρά μέτρα θα τεθούν υπό συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ έκανε γνωστό πως τα στελέχη του Ταμείου θα παραμείνουν στην Αθήνα προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οέλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον στις 25 και 26 Απριλίου και μετά θα μετέβη στη Νέα Υόρκη προκειμένου να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και την πιθανότητα έκδοσης ομολόγων σε δολάρια.

Στο μεταξύ, οι Financial Times τονίζουν σε άρθρο τους ότι οι Έλληνες θα πρέπει να τηρήσουν μέχρι τέλους τα δύσκολα μέτρα που πήραν. Την ίδια ώρα και το γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι «οι τράπεζες ζητούν κρατικές ενισχύσεις δισεκατομμυρίων». Η δε Wall Street Journal, τονίζει ότι δεν είναι μόνο τα hedge funds που δημιουργούν πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά και για τις απλές επιχειρήσεις που θέλουν να προστατεύσουν σε αυτή τη φάση τα κεφάλαιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου