Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Σε φορτισμένο κλίμα το τελευταίο αντίο στον 15χρονο Αφγανό

Τον 15χρονο Χαμιντουλά Νατζαφί, που σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στις 28 Μαρτίου στα Πατήσια, αποχαιρέτισαν σε φορτισμένο κλίμα η οικογένειά του και η αφγανική κοινότητα. «Να συλληφθούν οι δολοφόνοι» ζήτησε ο πατέρας του 15χρονου και ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι στη θέση του παιδιού του θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο παιδί.


Η σορός του άτυχου 15χρονου θα μεταφερθεί το μεσημέρι στο Αφγανιστάν, με έξοδα του ελληνικού κράτους, προκειμένου να ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας. Οι γονείς θα παραμείνουν στην Ελλάδα προκειμένου να σταθούν δίπλα στη σοβαρά τραυματισμένη, στα μάτια, 11χρονη κόρη τους.

Ο κ. Νατζαφί δήλωσε ότι τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό που ανοίγει το υπουργείο Υγείας για την αποκατάσταση της όρασης της 11χρονης θα χρησιμοποιηθούν για τη σύσταση φιλανθρωπικού ιδρύματος, στο όνομα του 15χρονου Χαμιντουλά, για παιδιά θύματα τυφλής βίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Καισαριανής, παρουσία εκπροσώπων της αφγανικής κοινότητας, του υφυπουργου Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια και του γγ του υπουργείου Γρ.Τασούλα.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε πριν από την τελετή, με τον κ. Βούγια, ο πατέρας ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην οικογένειά του και ζήτησε τη σύλληψη των δολοφόνων. Ο κ. Νατζαφί τόνισε ότι η τρομοκρατία είναι η ίδια σε ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι στη θέση του παιδιού του θα μπορουσε να είναι κάποιο άλλο παιδί.

Ο κ. Βούγιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτείας στην οικογένεια Νατζαφί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκριθεί το αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου στον κ. Νατζαφί.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο κ. Βούγιας δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι «το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας απέναντι στο πόνο των προσφύγων είναι να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις πολιτικές της για το άσυλο, τα κέντρα υποδοχής και την ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας».

«Θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια και θα αγωνιστούμε ενάντια στην τρομοκρατία με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί αυτήν την μάχη θα την κερδίσουμε. Η χαμένη ζωή του μικρού Αφγανού, θα είναι η αρχή μιας καινούργιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της τυφλής βίας» πρόσθεσε.

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, η Εκκλησία θα μεριμνήσει για τη στέγαση σε κατοικία στην Πεντέλη, τη διατροφή και το ρουχισμό της αφγανικής οικογένειας.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου