Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη: Νέα δεδομένα για το μοιραίο επεισόδιο

Νέα δεδομένα προέκυψαν στη δίκη για το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αστυνόμου Δ. Μηνούδη που διενήργησε την αυτοψία το βράδυ της δολοφονίας και ήταν παρών στην αυτοψία του ανακριτή στις 21/12/2008.

Όπως προέκυψε, ο αστυνόμος είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη μάρτυρα που υπέδειξε το σημείο όπου στεκόταν το θύμα και βάσει της υπόδειξης αυτής προσδιορίστηκαν οι επίμαχες θέσεις θύτη και θύματος, αλλά και το σημείο εποστρακισμού της σφαίρας του Επαμεινώνδα Κορκονέα, χαμηλά σε διακοσμητική μπάλα του οδοστρώματος.

Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Μηνούδη από τα οποία προκύπτει ότι ο αστυνομικός είχε επικοινωνία με τη μάρτυρα το βράδυ της δολοφονίας και είχε αλλεπάλληλες συνομιλίες μαζί της την ημέρα της αυτοψίας του ανακριτή.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Νίκου Κωνσταντόπουλου, που έκανε λόγο για αποδεδειγμένη ψευδορκία και επιβεβαίωση των καταγγελιών για τη μάρτυρα (η μητέρα του Αλέξη έχει ασκήσει μήνυση εναντίον της), όσο και του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια που μίλησε για εξαπάτηση του τακτικού ανακριτή Φώτη Βλάχου.

«Αλλαξαν εντελώς όλες τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν το βράδυ της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, άλλαξαν τη θέση του θύματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των Κορκονέα και Σαραλιώτη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού με όλες αυτές τις αλλαγές εμφάνισαν ψευδώς τον Κορκονέα σε άλλη θέση, το σημείο εποστρακισμού αλλού, και το κυριότερο απ' όλα, τη θέση του θύματος αλλού», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου