Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Σε διαδήλωση κατά των ΗΠΑ καλεί η κυβέρνηση της Κούβας

Η κουβανική κυβέρνηση κάλεσε το λαό να διαδηλώσει μαζικά την 1η Μαΐου εναντίον των «σταυροφόρων» των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες κατηγορεί για τη στήριξη της απεργίας πείνας του αντιφρονούντα Ορλάντο Ζαπάτα προκειμένου να «αποσταθεροποιήσουν» την χώρα.

«Την 1η Μαΐου, θα λάβουν από τους ανθρώπους μας και τους εργαζομένους μία αμείλικτη απάντηση και την κατηγορηματική υποστήριξη για την Επανάσταση!» γράφει ένας συντάκτης στην επίσημη εφημερίδα Granma.

Οι μαζικές διαδηλώσεις αποτελούν ένα φαινόμενο το οποίο έχει ταυτιστεί με τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.

«Θα αγωνιστούμε με τις ιδέες μας, στους δρόμους μας και σε ολόκληρη τη διεθνή σκηνή», αναφέρει η εφημερίδα, καταγγέλλοντας παράλληλα «μια κολοσσιαία επιχείρηση εξαπάτησης από την αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και τους συμμάχους της» σχετικά με το θάνατο του πολιτικού κρατουμένου, Ορλάντο Ζαπάτα, μετά από απεργία πείνας 85 ημερών.

Σύμφωνα με την Granma, οι ΗΠΑ και η ΕΕ «χρησιμοποιούν μισθοφόρους» και «τους σπρώχνουν στο θάνατο», ενώ η κριτική κατά της Κούβας, που ενισχύθηκε μετά από το θάνατο του Ζαπάτα, έχει σκοπό να «αμαυρώσει την επαναστατική διαδικασία και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου