Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Βαν Ρομπάι: Έτοιμοι να παρέμβουμε, αν η Ελλάδα το ζητήσει

Σε εφαρμογή θα τεθεί σχέδιο χρηματοπιστωτικής βοήθειας από την Ευρώπη με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, «εάν οι Έλληνες το ζητήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Παραδέχτηκε ότι «δεν θα είναι αξιόπιστο παρά μόνον αν γίνει επιχειρησιακό».

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ", την ισπανική "Ελ Παΐς", την γερμανική "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ" και τη βελγική "Ντε Σταντάαρ", ο Βαν Ρομπάι υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Η ελληνική κυβέρνηση είναι θαρραλέα και προχωρεί σε ρήξη με το παρελθόν. Θα είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν οι Έλληνες το ζητήσουν".

Αναφερόμενος στο σχέδιο αρωγής και με δεδομένο ότι δύο εβδομάδες μετά την υιοθέτησή του, δεν έχει πετύχει τον κατευνασμό των αγορών, ξεκαθάρισε ότι "δεν θα είναι αξιόπιστο παρά μόνον αν γίνει επιχειρησιακό".

Όσο για τους τεχνικούς όρους του μηχανισμού, ο Βαν Ρομπάι διευκρίνισε ότι "διεξάγονται συζητήσεις για να προσδιοριστούν" ενώ επισήμανε ότι "η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, στα μέσα Απριλίου, θα βρει λύσεις στα προβλήματα που απομένουν, εφόσον υφίστανται ακόμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου