Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ενημέρωση για την επίσκεψη Ερντογάν ζητά η ΝΔ

Ενημέρωση των κομμάτων για το περιεχόμενο της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα ζητά από την κυβέρνηση η ΝΔ. Επίσης ζητά να γίνει ενημέρωση και για το ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, στην Άγκυρα.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε πως η ανακοίνωση της επίσκεψης στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού τον προσεχή Μάιο, συνιστά ένα βήμα στο δρόμο της συνεννόησης, πάντοτε υπό την αυστηρά προϋπόθεση και τον αδιαπραγμάτευτο όρο ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Σχετικά με τα πέντε νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει ότι τα «πέντε συγκεκριμένα μέτρα», που ανακοινώθηκαν, αποτελούν αντικείμενο καθαρά στρατιωτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, εντασσόμενα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, σημαντικά για τη συνοχή της Συμμαχίας, αλλά χωρίς άμεση επίδραση στα φλέγοντα ζητήματα, που εκκρεμούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στο Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου