Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΑΝΕΤΑ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΗ ΓΣΕΕ !

Άνετη επικράτηση της ΠΑΣΚΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


Κερδίζει μια επιπλέον έδρα, χάνει μια έδρα η ΔΑΚΕ

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της ψηφοφορίας στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική, για την εκλογή της νέας 45μελούς διοίκησης της ΓΣΕΕ και των οργάνων της συνομοσπονδίας.

Ψήφισαν συνολικά 480 σύνεδροι. 478 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα και 2 άκυρα.

Η ΠΑΣΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη αυξάνοντας, κατά μία, τις έδρες της στη διοίκηση, μια έδρα έχασε η ΔΑΚΕ, ενώ σταθερές διατηρήθηκαν οι έδρες των συνδικαλιστικών παρατάξεων της αριστεράς.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΚΕ απέσπασε 230 ψήφους (ποσοστό 48,2 % ) και καταλαμβάνει 22 έδρες, η ΔΑΚΕ 118 ψήφους (24,69 %) και 11 έδρες, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 100 ψήφους (20,92%) και 9 έδρες και η Αυτόνομη Παρέμβαση 29 ψήφους (6,08%) και 3 έδρες. Μία ψήφο έλαβε η παράταξη «Παρεμβάσεις».

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ καταλαμβάνει 12 έδρες, η ΔΑΚΕ 6, η ΔΑΣ 5, και η Α.Π. 2 έδρες.

Στην Ελεγκτική Επιτροπή, από την ΠΑΣΚΕ εκλέχθηκαν 8 εκπρόσωποι, από τη ΔΑΚΕ 4 και από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 3.

Στην απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 33ου συνεδρίου το 2007, η ΠΑΣΚΕ κατείχε 21 έδρες (45,9%), η ΔΑΚΕ 12 (26,96), η ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) 9 έδρες (20,92) και η Αυτόνομη Παρέμβαση 3 έδρες (6,23).

Η καταμέτρηση των σταυρών των εκλεγμένων στη νέα διοίκηση, συνεχίζεται και τα αποτελέσματα αναμένονται αργά σήμερα το βράδυ.

Άρχισε η δίκη του προσωπικού γιατρού του Μάικλ Τζάκσον .

Ξεκίνησε η δίκη του προσωπικού γιατρού του Μάικλ Τζάκσον με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Ο γιατρός Murray επικαλέστηκε στο δικαστήριο την αθωώτοτητά του δηλώνοντας "μη ένοχος" . Πάντως, ο Τζάκσον δύο μέρες πριν πεθάνει είχε πει ότι : " έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο γιατρό μου !" . Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον γνωστό ότι ο γνωστός τραγουδιστής έπασχε από αϋπνίες και λάμβανε ισχυρές δόσεις αναισθητικών, που χρησιμοποιούνται για εγχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσει να κοιμηθεί.
Ο πατέρας του τραγουδιστή δήλωσε ότι θέλει Δικαιοσύνη !

Σύλληψη 36χρονου για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη .

Κατασχέθηκαν δύο δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 757 γραμμαρίων
Συνελήφθη στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη 36χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 757 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.
Κατασχέθηκαν επίσης, ένα κινητό τηλέφωνο και 225 ευρώ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμεί μία απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΤΑΙΛΑΝΔΗ : Ο "αιματηρός" αγώνας των κόκκινων "πουκαμισών" !

Εξωτικοί προορισμοί, ονειρεμένες παραλίες, ένας επίγειος παράδεισος: Η Ταϊλάνδη της? Δύσης ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Τη σκληρή πραγματικότητα της καταδυνάστευσης των πολιτών, των πραξικοπημάτων, της κρατικής παράλυσης και της αναλγησίας του κρατικού μηχανισμού. Είναι το άλλο πρόσωπο της Ταϊλάνδης, ένα πρόσωπο που έρχεται στο φως μόνον όταν κάποιοι καταφεύγουν στα άκρα.

Όπως τα «κόκκινα πουκάμισα», οι οπαδοί του Τακσίν Σιναουάτρα που έδωσαν το αίμα τους για να χυθεί μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο. Ηταν «μία θυσία για τη δημοκρατία», μία ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστρατήγηση της λαϊκής βούλησης και την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών.

Ο Σιναουάτρα είναι ο πρωθυπουργός που ανατράπηκε από πραξικόπημα το 2006 και διαμένει στο Μαυροβούνιο. Αλλά είναι και ο πρωθυπουργός που το 2008 καταδικάστηκε ερήμην του για κατάχρηση εξουσίας, με στοιχεία που αποδεικνύουν προσωπικό όφελος εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό δεν έχει σημασία. Για τους οπαδούς του, ο Σιναουάτρα είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, ο λαοφιλής προστάτης των... φτωχών και αυτός που πρέπει να διεκδικήσει ξανά την εξουσία. Κι έτσι, τα κόκκινα πουκάμισα ξεχύνονται στους δρόμους και ζητούν εκλογές. Εις μάτην.

ΗΤΤΑ ΣΑΡΚΟΖΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ .

Ο αριστερoς συνασπισμός των Σοσιαλιστών φαίνεται να συγκεντρώνει το 54% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας με το κόμμα του Σαρκοζί να περιορίζεται στο 36% όπως δείχνουν τα πρώτα exit polls.

Όπως δείχνουν οι προβλέψεις του ινστιτούτου CSA με βάση τα exit polls, οι Σοσιαλιστές και οι σύμμαχοι τους συγκεντρώνουν το 54%, ο κεντροδεξιός συνασπισμός το 36% και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο το 8,7%.

Η ερμηνεία των αποτελεσμάτων δείχνει πως το κόμμα των Σοσιαλιστών θα κερδίσει τουλάχιστον 20 από τις 22 μητροπολιτικές περιφέρειες.

Ο κύριος λόγος που «έπεσε" η δημοτικότητα του Σαρκοζί, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες ήταν η αυξανόμενη ανεργία που αντιμετωπίζει η Γαλλία καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ: "ΛΥΓΙΖΕΙ" Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ, ΛΟΓΙΚΕΣ, ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! Τη μια μέρα λέει "εκείνα" και την επομένη "άλλα" !

Συμφωνεί στη «συντονισμένη βοήθεια» η Γερμανία

Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας δηλώνει ότι η χώρα του συμφωνεί στη συντονισμένη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Γερμανία θα αποδεχτεί τη διμερή οικονομική ενίσχυση των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να διευκρινίζει έαν το Βερολίνο θα συμμετάσχει σ' αυτόν το μηχανισμό.

«Για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει συλλογικό όργανο. Με αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία θα προχωρήσουμε σε συντονισμένη διμερή ενίσχυση και σε εθελοντική βάση», δηλώνει ο Σόιμπλε σε τμήμα της συνέντευξης του στη εβδομαδιαία εφημερίδα Μπιλντ της Κυριακής, για το φύλλο της που κυκλοφορεί αύριο.

Ο Σόϊμπλε πρόσθεσε ότι η Αθήνα διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει ένα δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). « Η Ελλάδα μεταξύ άλλων(....) έχει την έννομη δυνατότητα να επωφεληθεί της βοήθειας του ΔΝΤ», προσθέτει ο Σόιμπλε.

(http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τί προβλέπει για τις αποδείξεις το νέο φορολογικό .

Σε έναν απλό φάκελο θα πρέπει να βάζουν τις αποδείξεις οι φορολογούμενοι και τον αποστέλλουν ή να τον υποβάλλουν μαζί με τη φορολογική δήλωση στην Εφορία.

Αυτό προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο για όλους καθώς από εφέτος για να έχει κάποιος φορολογούμενος το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει αποδείξεις τουλάχιστον 1.200 ευρώ.

Μόνο όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω των 6.000 ευρώ δεν έχουν αυτή την υποχρέωση.

Σύμφωνα με διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, ο φορολογούμενος δικαιούται το αφορολόγητο ποσό των 12.000 ευρώ εφόσον προσκομίζει στην Εφορία αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τέκνα που τους βαρύνουν.
Το ελάχιστο ύψος των δαπανών αυτών υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση το δηλούμενο και φορολογούμενο με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα του φορολογουμένου.

Για ατομικό εισόδημα ως 12.000 ευρώ το ελάχιστο ύψος των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρωθούν ανέρχεται σε 10%, δηλαδή σε 1.200 ευρώ.

Για ατομικό εισόδημα πάνω 12.000 ευρώ, το ελάχιστο ύψος δαπανών υπολογίζεται με συντελεστή 10% για το κλιμάκιο ως τα 12.000 ευρώ και για το μέρος του εισοδήματος που είναι πάνω από το ποσό εφαρμόζεται συντελεστής 30%. Στην περίπτωση που κάποιος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις από αυτές που προκύπτουν με βάση τους παραπάνω συντελεστές, τότε θα επιβαρυνθεί με πρόσθετη φορολογία 10% επί του ποσού των αποδείξεων που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το αφορολόγητο. Το ποσό των δαπανών για την επιβολή ή την έκπτωση φόρου του προηγούμενου εδαφίου σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ για τον υπόχρεο και τα 30.000 ευρώ για συζύγους.
(Το Βήμα)

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΝΕΙΑΣ ; !

Η ΣΚΛΗΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.. «..Η κατάσταση που βρήκε ο Παπανδρέου ήταν “καμένη” γη στην οικονομία, την υγεία, την Ηλεία και την Αττική..» !


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι τα «πάει» καλά στα δύσκολα και λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση. Η κατάσταση που βρήκε ο Παπανδρέου από την προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν κυριολεκτικά «καμένη» γη, στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την Ηλεία και την Αττική! Χρόνια είχαμε να δούμε έναν τόσο «υπερκινητικό» Πρωθυπουργό και σε αντίθεση με τον «κουρασμένο» Καραμανλή αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα....

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε. Ε. .

Γιατί η Ελλάδα έδινε ψεύτικα στοιχεία, εκτός από την οικονομία, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για αναφορές πολιτών ;

Έχουμε ήδη γράψει από τον προηγούμενο μήνα για την αποστολή ψευδών και πλαστών στοιχείων στα Ευρωπαϊκά όργανα, όχι μόνο για την Οικονομία, αλλά και για απλές αναφορές πολιτών από την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Στο θέμα αυτό, τούτη την ώρα, το Ευρωκοινοβούλιο έχει συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα πλαστά οικονομικά στοιχεία, όμως, ταυτόχρονα διεξάγει και έρευνες για πλαστά στοιχεία που έστελνε η Ελληνική Κυβέρνηση Καραμανλή και για αναφορές πολιτών. Η τακτική αυτή, που όπως όλα δείχνουν, ακολουθείτο από την προηγούμενη διακυβέρνηση ευρέως, σκοπό είχε την απόκρυψη και τη συγκάλυψη υποθέσεων που δεν «συνέφεραν».. .

Α. Σαμαράς : " Τέλος στα βιλαέτια μέσα στο κόμμα !" .

Με τιμητική αναφορά στο όνομα του K. Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, έστειλε το μήνυμα ότι παρέχει κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό, όχι όμως και στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που ακολούθησε η Ν.Δ. Προανήγγειλε, δε, σημαντικές αλλαγές στο κόμμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε αυτοκριτική και να επαναλάβει την γνωστή του φράση ότι ο ίδιος δεν απολογείται για κανέναν.

Είχε προηγηθεί μια αποθεωτική υποδοχή του Κ .Καραμανλή από στελέχη και οπαδούς του κόμματος σε ένα "γαλάζιο κάστρο" άλλωστε, που θεωρείται Καραμανλικό.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα κάνει παρέμβαση στο προσυνέδριο αλλά το μήνυμα σε όσους βιάζονταν να τον τελειώσουν το έστειλε.

"Θεωρώ τιμή μου που από τη πλευρά της μητέρας μου η οικογενειακές μου ρίζες είναι από εδώ, από τη γη της Μακεδονίας. Από αυτή τη γη που ευτύχησε να αναδείξει τον εθνάρχη και ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον επί 13 χρόνια αρχηγό και επί πέντε χρόνια πρωθυπουργό της Χώρας Κώστα Καραμανλή που βρίσκεται σήμερα μαζί μας" είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΤΟΜΙΝΟ .

Τι γίνεται με τη σεισμική δραστηριότητα παγκοσμίως ;



Άποψη

Πρώτα η Αιτή με 7,2 ρίχτερ, μετά ήλθε ο σεισμός στη Χιλή της τάξεως των 8,8 ρίχτερ, που ισοδυναμεί με ενέργεια 1800 ατομικών βομβών ισχύος Χιροσίμα και, ακολούθησαν σεισμοί σε όλο τον πλανήτη. Πακιστάν, Ιαπωνία, Ινδονησία και μόλις εχθές το πρωί προστέθηκε κι ο σεισμός της τάξεως των 5,6 ρίχτερ στην Κούβα. Είναι φανερό ότι το φαινόμενο του «Ντόμινο» έχει ενεργοποιηθεί, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο, η ισχύς και μόνο του σεισμού της Χιλής και το γεγονός ότι μετατόπισε τον άξονα της Γης, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει διαδοχικούς σεισμούς παγκοσμίως.

Στη χώρα μας έγκριτοι σεισμολόγοι προειδοποιούν ή καλύτερα εκφράζουν φόβους για επικείμενο σεισμό μέσα στον επόμενο μήνα, ίσως και σε λιγότερο χρόνο. Η είδηση «εξαγρίωσε» όσους επιστήμονες δεν αποδέχονται τις επιστημονικές μεθόδους των συναδέλφων τους με αποτέλεσμα να υποβληθούν μηνύσεις ένθεν και ένθεν . Πάντως, ξένοι επιστήμονες σημειώνουν ότι τέτοια σεισμική δραστηριότητα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια άποψη είναι ότι όσο η Γη πλησιάζει στην ευθυγράμμισή της με το κέντρο του Γαλαξία, κάτι που θα συμβεί το Δεκέμβριο του 2012, μπορεί να ασκούνται σε αυτή, όλο και περισσότερο από δω και πέρα, ισχυρές βαρυτικές δυνάμεις που επηρεάζουν τις τεκτονικές πλάκες. Αν αναλογισθούμε το γεγονός ότι μόνο η Σελήνη ασκεί μεγάλη βαρυτική δύναμη στη Γη και λειτουργεί σαν σταθεροποιητική «ουρά» της, με τόσο μικρό - για τα Συμπαντικά δεδομένα – μέγεθος τότε, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τις τεράστιες δυνάμεις που θα ασκηθούν στον πλανήτη τα επόμενα χρόνια.

Σκηνικό 1999

Αν τελικά έχει ξεκινήσει ένα φαινόμενο «Ντόμινο» σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες και στη «γειτονιά» μας (βλ. Τουρκία) έναν ισχυρό σεισμό. Τότε, σίγουρα θα έχει «στηθεί» σκηνικό του 1999 και δυστυχώς, οι επιστήμονες που φωνασκούν σήμερα δεν θα είναι «Κασσάνδρες» !

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι


Τουρκικά F -16 επιχείρησαν να αναχαιτίσουν ελικόπτερο του λιμενικού .

Η τουρκική πολεμική αεροπορία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο ανατολικό Αιγαίο, καθώς το πρωί της Κυριακής δύο τουρκικά F -16 επιχείρησαν να αναχαιτίσουν ελικόπτερο του λιμενικού εντός του εθνικού εναέριου χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο πετούσε για λογαριασμό της FRONTEX βόρεια του Φαρμακονησίου, όταν τα τουρκικά μαχητικά το πλησίασαν σε απόσταση μόλις μισού ναυτικού μιλίου.

Αμέσως τα τουρκικά F -16 αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά Μιράζ. Κατά την αναχαίτισή τους, τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και την Παρασκευή.

Μετά τη "Χρυσή Αυγή" , το "Σπίτι του Μετανάστη" και στα γραφεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός !

Βόμβες στο Αλλοδαπών και στα Πατήσια

Δύο εκρήξεις μέσα σε λίγες ώρες, έθεσαν εκ νέου σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ., χθες στην Αθήνα, χωρίς -έως αργά το απόγευμα- να έχει γίνει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση. Η πρώτη έκρηξη -προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα- σημειώθηκε στις 2 π.μ. έξω από την κατοικία του εκπροσώπου της πακιστανικής κοινότητας στο «Φόρουμ Μεταναστών» στα Κάτω Πατήσια, στην οδό Πάτμου. Η έκρηξη ήταν χαμηλής ισχύος προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε ένα αυτοκίνητο. Αργότερα, στις 4 μ.μ. εξερράγη βόμβα έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς είκοσι λεπτά νωρίτερα είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδα και τηλεοπτικό κανάλι. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα παρακείμενα κτίρια. Τον σάκο με τη βόμβα είχε εντοπίσει νωρίτερα ο φρουρός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ !

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την έκρηξη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την έκρηξη βόμβας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Στο μικροσπόπιο των αρχών βρίσκεται και το υλικό που έχει καταγράψει μία από τις κάμερες του κτηρίου.

Οι δράστες φαίνεται να είναι δύο και έφθασαν στο σημείο με ΙΧ αυτοκίνητο. Ο συνοδηγός κατέβηκε από το όχημα και άφησε την τσάντα με τα εκρηκτικά στη στάση του λεωφορείου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 15.58 του Σαββάτου σε στάση λεωφορείων κοντά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 15.38 και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter στις 15.40.

Άγνωστος τηλεφώνησε προειδοποιώντας: «σε 20 λεπτά θα εκραγεί ισχυρή βόμβα στην Πέτρου Ράλλη, στο Μεταγωγών. Είναι τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο, δίπλα στη στάση λεωφορείου. Η έκρηξη θα είναι ισχυρή, να εκκενωθούν τα παρακείμενα κτήρια και να κλείσουν τα δύο ρεύματα της Πέτρου Ράλλη. Δεν είναι φάρσα».

Πριν από τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ο σκοπός της διεύθυνσης Αλλοδαπών είδε το ύποπτο αντικείμενο, πλησίασε, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

Από την έκρηξη, η οποία ήταν ισχυρή, προκλήθηκαν ζημιές στη στάση των λεωφορείων, στον τοίχο της περίφραξης του Τμήματος Αλλοδαπών και σε τζάμια καταστημάτων στην απέναντι πλευρά της Πέτρου Ράλλη.

Ενδεχόμενο συσχετισμό των «χτυπημάτων» στο Τμήμα Αλλοδαπών, τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» [Βλέπε άρθρο] και την οικία του αντιπροέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας [Βλέπε άρθρο] διερευνούν οι αρχές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από www.ert.gr

Σεισμός 5,6 ρίχτερ και στην Κούβα, σήμερα το πρωί.

Αβάνα, Κούβα (CNN) - σεισμός μεγέθους 5,6 ταρακούνησε την Κούβα το Σάββατο το πρωί.


Ο σεισμός χτύπησε στις 1:08 μ.μ. (2:08 μ.μ. ET), 22 χιλιόμετρα (14 μίλια) κάτω από την επιφάνεια και είχε επίκεντρο 44 χιλιόμετρα (27 μίλια) νότια-νοτιοδυτικά του Γκουαντάναμο, ανέφερε το Geological Survey των ΗΠΑ.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν αναφορές για μεγάλες ζημιές ή τραυματισμούς, « μια πολιτική επίσημη πηγή άμυνας στην Αβάνα είπε, σχεδόν μία ώρα μετά το σεισμό,  "Είναι ακόμα νωρίς".

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα ή μεγάλες ζημιές στη Σαντιάγο ντε Κούβα, η οποία είναι 57 χιλιόμετρα (36 μίλια) από το επίκεντρο.

«Ήταν πολύ δυνατός σεισμός», είπε μια γυναίκα. «Τρέξαμε και στάθηκαμε στην πόρτα. Γείτονες ουρλιάζαν και έτρεχαν στον δρόμο. ... Δεν έχω ακούσει για οποιεσδήποτε ζημιές."

"Δεν νομίζω υπάρχουν οποιεσδήποτε ζημιές, τουλάχιστον εδώ γύρω", είπε ο Mabel Martinez. "Αλλά οι άνθρωποι σίγουρα ανησυχούν."