Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε. Ε. .

Γιατί η Ελλάδα έδινε ψεύτικα στοιχεία, εκτός από την οικονομία, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για αναφορές πολιτών ;

Έχουμε ήδη γράψει από τον προηγούμενο μήνα για την αποστολή ψευδών και πλαστών στοιχείων στα Ευρωπαϊκά όργανα, όχι μόνο για την Οικονομία, αλλά και για απλές αναφορές πολιτών από την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Στο θέμα αυτό, τούτη την ώρα, το Ευρωκοινοβούλιο έχει συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα πλαστά οικονομικά στοιχεία, όμως, ταυτόχρονα διεξάγει και έρευνες για πλαστά στοιχεία που έστελνε η Ελληνική Κυβέρνηση Καραμανλή και για αναφορές πολιτών. Η τακτική αυτή, που όπως όλα δείχνουν, ακολουθείτο από την προηγούμενη διακυβέρνηση ευρέως, σκοπό είχε την απόκρυψη και τη συγκάλυψη υποθέσεων που δεν «συνέφεραν».. .
Περίπτωση πρώτη

Έλληνας πολίτης από το 2005 είχε καταγγείλει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, πέραν του προσωπικού του θέματος, τη δασμολόγηση των εισαγομένων αυτοκινήτων από κράτη μέλη της Ε. Ε. προς την Ελλάδα, υπό τη μορφή του «τέλους ταξινόμησης». Το Δικαστήριο των Κοινοτήτων αποδέχθηκε ότι το «δυσανάλογο» ύψος του τέλους αυτού, σε σχέση με τα ισχύοντα σε άλλες χώρες μέλη, συνεπάγεται κατ’ ουσία δασμολόγηση και συνεπώς το τέλος αυτό πρέπει να καταργηθεί με την ισχύουσα μορφή του. Η Ε. Ε. , η οποία παζαρεύει με τις κυβερνήσεις τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται, δεν ήθελε τη δεδομένη χρονική στιγμή να «πιέσει» την Ελληνική Κυβέρνηση, ωθώντας την σε ενδεχόμενη μη εκπλήρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας από την απώλεια εσόδων. Ουσιαστικά, η Επιτροπή αφήνει τα κράτη να παρανομούν, καταπατώντας τις κοινοτικές οδηγίες, σε βάρος των πολιτών τους για λόγους φοροεισπρακτικούς.

Την αναφορά αυτή, όμως, την παρέλαβαν Άγγλοι Ευρωβουλευτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την «εμπορική» πλευρά, παρά την «πολιτική» ένωση της Ευρώπης. Έγινε χαμός στο Ευρωκοινοβούλιο και σύρθηκε ο εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών (Αλογοσκούφη) να διαβεβαιώσει το σώμα για τις κινήσεις εναρμονισμού της χώρας με την Ευρώπη. Μεγάλη ταπείνωση για τον Καραμανλή και την Κυβέρνησή του ενώ, υποχρεώθηκε η Επιτροπή να καταθέσει Αιτιολογημένη Γνώμη και να στείλει εκ νέου την υπόθεση στο ΔτΚ ! Έτσι, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφασίζει να «κυνηγήσει» τον «αναφέροντα – πολίτη» δίδοντας πλαστά στοιχεία στην Ε. Ε. για την αναφορά του. «Πεθαίνουν» με έγγραφο «Εξαιρετικά Επείγον» και «Εντολή Υπουργού» τον πατέρα του, τον οποίο αφορούσε η αναφορά! Τελικώς, όλα τούτα είναι απολύτως αληθινά και ο αναφέροντας, σε ανύποπτο χρόνο ένα χρόνο πριν «διαφύγει» η Κυβέρνηση Καραμανλή, τα επιβεβαίωσε συνομιλώντας με παράγοντα ο οποίος ήταν δίπλα στον τότε Πρωθυπουργό. Ο παράγοντας αυτός είπε : «..τελικά, δε μπορεί κανείς να επιρρίψει ευθύνες σε έναν απλό Έλληνα πολίτη επειδή, με ενέργειές του στράφηκε κατά της Ελλάδας και μας δημιούργησε δυσανάλογα μεγάλα προβλήματα στην Ε. Ε. διότι, ο απλός Έλληνας έχει το ακαταλόγιστο !» .

Δεύτερη περίπτωση

Έλληνας πολίτης, από τη Θεσσαλονίκη, στέλνει με αναφορά του στην Ε. Ε. τεράστιο σκάνδαλο, όργιο θα λέγαμε, με τις μισθώσεις σχολικών λεωφορείων και ταυτόχρονα καταθέτει μήνυση. Η Ε. Ε. αφού ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία αναγνωρίζει το σκάνδαλο και την απάτη και ζητά άμεσα το ποσό του μισού (0,5) δις ευρώ πίσω στα ταμεία της από τη χώρα ! Η μήνυση εκκρεμεί και οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς, στο «μέγα» αυτό οικονομικό σκάνδαλο, έχουν τη «φαεινή» ιδέα.. «Πεθαίνουν» με έγγραφό τους προς τις δικαστικές αρχές τον μηνυτή με φανερό σκοπό να μπει ο φάκελος στο αρχείο εφόσον, ο «μηνυτής» έχει πεθάνει ! Η συνέχεια έπεται καθώς η Ε. Ε. ενημερώνεται και ετοιμάζεται να ασκήσει όλα τα «ενδεδειγμένα» μέτρα κατά της χώρας για να προστατέψει το «Ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου» που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχε καταλυθεί… ! Δεν το λέμε εμείς.. το λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός : «..η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, σας διαβεβαιώνει για την επανασύσταση του Κράτους Δικαίου..» !

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου