Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΤΟΜΙΝΟ .

Τι γίνεται με τη σεισμική δραστηριότητα παγκοσμίως ;



Άποψη

Πρώτα η Αιτή με 7,2 ρίχτερ, μετά ήλθε ο σεισμός στη Χιλή της τάξεως των 8,8 ρίχτερ, που ισοδυναμεί με ενέργεια 1800 ατομικών βομβών ισχύος Χιροσίμα και, ακολούθησαν σεισμοί σε όλο τον πλανήτη. Πακιστάν, Ιαπωνία, Ινδονησία και μόλις εχθές το πρωί προστέθηκε κι ο σεισμός της τάξεως των 5,6 ρίχτερ στην Κούβα. Είναι φανερό ότι το φαινόμενο του «Ντόμινο» έχει ενεργοποιηθεί, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο, η ισχύς και μόνο του σεισμού της Χιλής και το γεγονός ότι μετατόπισε τον άξονα της Γης, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει διαδοχικούς σεισμούς παγκοσμίως.

Στη χώρα μας έγκριτοι σεισμολόγοι προειδοποιούν ή καλύτερα εκφράζουν φόβους για επικείμενο σεισμό μέσα στον επόμενο μήνα, ίσως και σε λιγότερο χρόνο. Η είδηση «εξαγρίωσε» όσους επιστήμονες δεν αποδέχονται τις επιστημονικές μεθόδους των συναδέλφων τους με αποτέλεσμα να υποβληθούν μηνύσεις ένθεν και ένθεν . Πάντως, ξένοι επιστήμονες σημειώνουν ότι τέτοια σεισμική δραστηριότητα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια άποψη είναι ότι όσο η Γη πλησιάζει στην ευθυγράμμισή της με το κέντρο του Γαλαξία, κάτι που θα συμβεί το Δεκέμβριο του 2012, μπορεί να ασκούνται σε αυτή, όλο και περισσότερο από δω και πέρα, ισχυρές βαρυτικές δυνάμεις που επηρεάζουν τις τεκτονικές πλάκες. Αν αναλογισθούμε το γεγονός ότι μόνο η Σελήνη ασκεί μεγάλη βαρυτική δύναμη στη Γη και λειτουργεί σαν σταθεροποιητική «ουρά» της, με τόσο μικρό - για τα Συμπαντικά δεδομένα – μέγεθος τότε, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τις τεράστιες δυνάμεις που θα ασκηθούν στον πλανήτη τα επόμενα χρόνια.

Σκηνικό 1999

Αν τελικά έχει ξεκινήσει ένα φαινόμενο «Ντόμινο» σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες και στη «γειτονιά» μας (βλ. Τουρκία) έναν ισχυρό σεισμό. Τότε, σίγουρα θα έχει «στηθεί» σκηνικό του 1999 και δυστυχώς, οι επιστήμονες που φωνασκούν σήμερα δεν θα είναι «Κασσάνδρες» !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου