Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΝΕΙΑΣ ; !

Η ΣΚΛΗΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.. «..Η κατάσταση που βρήκε ο Παπανδρέου ήταν “καμένη” γη στην οικονομία, την υγεία, την Ηλεία και την Αττική..» !


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι τα «πάει» καλά στα δύσκολα και λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση. Η κατάσταση που βρήκε ο Παπανδρέου από την προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν κυριολεκτικά «καμένη» γη, στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την Ηλεία και την Αττική! Χρόνια είχαμε να δούμε έναν τόσο «υπερκινητικό» Πρωθυπουργό και σε αντίθεση με τον «κουρασμένο» Καραμανλή αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα....
Ο Πρωθυπουργός, μόνο τις τελευταίες τριάντα ημέρες, έκανε αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό, συναντώντας όλους τους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Πρόεδρο Ομπάμα, διεθνοποιώντας το πρόβλημα της κερδοσκοπίας. Η ίδια κατάσταση, λίγο πριν την «πτώχευση» δηλαδή, είχε αντιμετωπιστεί πάλι το 1993 από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, με Υπουργό Οικονομικών τον Αλέκο Παπαδόπουλο, όταν ξανά η ΝΔ είχε παραδώσει τη χώρα σε μαύρα χάλια. Ιστορικά, όμως, τα πράγματα σήμερα είναι χειρότερα διότι, η Ελληνική Κυβέρνηση, αυτή τη φορά, στερείται δημοσιονομικών «εργαλείων», όπως η υποτίμηση, η τύπωση χρήματος κτλ. , δικαιώματα των οποίων παραιτηθήκαμε αναγκαστικά με την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΟΝΕ .

Ο Παπανδρέου θέλει δε θέλει θα βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του την περίοδο του ’93 και είναι «υποχρεωμένος» να πετύχει γλιτώνοντας τη χώρα από την πτώχευση. Έτσι, θα λάβει υποχρεωτικά όλα εκείνα τα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, που απαραίτητα είναι, για βγει η Ελλάδα σύντομα από την κρίση της. Σε αυτά τα πλαίσια έρχεται κι άλλη λαίλαπα μέτρων σύντομα.. απολύσεις συμβασιούχων, παραδειγματικές τιμωρίες μεγαλο – επιχειρηματιών φοροφυγάδων, αλλά και αναπτυξιακά μέτρα και προτάσεις. Η χώρα, τα επόμενα τρία χρόνια, θα περάσει δύσκολες ώρες, με την ανεργία να αγγίζει και να ξεπερνά τέλος του έτους το 20% !

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι καταδικασμένος να επιτύχει από τα πράγματα και για τούτο και μόνο, λόγω και των ιδιαιτέρων δυσκολιών που παρέλαβε το Κράτος, ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον εντάξει μεταξύ των μεγάλων Ελλήνων πολιτικών… Σε αντίθετη περίπτωση, αν κριθεί «μικρότερος» των περιστάσεων, πράγμα που μέχρι τώρα δεν συνάγεται από τη δραστηριότητά του, ο «..γιός κι εγγονός Πρωθυπουργών θα είναι και ο τελευταίος Πρωθυπουργός της οικογενείας του..» !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου