Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Οργή Obama για τις επιθέσεις στο Ιράν

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, καταδίκασε τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Ιράν, κάνοντας λόγο για «ανίερη προσβολή».

«Πρόκειται για μια αισχρή πράξη δειλίας» ανέφερε ο Obama σε γραπτή δήλωσή του και υπογράμμισε ότι οι Η.Π.Α. παραμένουν στο πλευρό των Ιρανών πολιτών «μπροστά σε αυτή την αδικία».

«Αυτές και άλλες παρόμοιες τρομοκρατικές πράξεις δεν γνωρίζουν ούτε θρησκευτικά, ούτε πολιτικά αλλά ούτε και εθνικά σύνορα. Οι Η.Π.Α. καταδικάζουν όλες τις πράξεις τρομοκρατίας, όπου κι αν αυτές συμβαίνουν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κόντρα Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων για την πυρηνική συμφωνία

«Φωτιές» άναψε στην αμερικανική πολιτική σκηνή η δήλωση του Ρεπουμπλικάνου νομοθέτη, Jim DeMint, στη Γερουσία να αναγνωσθεί εκ νέου το κείμενο της συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα ανάμεσα στις Η.Π.Α. και τη Ρωσία, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ατέλειες.

Σύμφωνα με το Reuters, η αντίδραση του Λευκού Οίκου ήταν άμεση. Ο εκπρόσωπος του προέδρου Obama, Robert Gibbs, δήλωσε ότι «το άκρον άωτον της υποκρισίας είναι να παραπονιέσαι ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να αξιολογήσεις τη συγκεκριμένη συμφωνία, ενώ υπάρχει άφθονος χρόνος για χάσιμο, ώστε να διαβάσεις δυνατά ένα έγγραφο το οποίο είχε υποβληθεί στη Γερουσία μήνες πριν».

Στο σκαμνί η BP για τη ρύπανση στον Κόλπο του Μεξικού

Ποινική δίωξη εναντίον των πετρελαϊκών εταιρειών BP, Transocean αλλά και των θυγατρικών τους άσκησε σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., για την άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική ρύπανση που σημειώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, μετά την κατάρρευση πλωτής εξέδρας άντλησης πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Associated Press, το αμερικανικό κράτος επιρρίπτει συγκεκριμένες ευθύνες στη BP, καταλογίζοντάς της αμέλεια σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την αντιμετώπιση της γιγαντιαίας πετρελαιοκηλίδας.

Γερμανική αισιοδοξία για την ελληνική κρίση

Λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το Βερολίνο εμφανίζεται αισιόδοξο σχετικά με τις αδύναμες οικονομικά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η γερμανική κυβέρνηση είναι «πολύ αισιόδοξη» ότι οι αδύναμες χώρες της Ε.Ε. μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Αυτό φέρεται να δηλώνει αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης υπό τον όρο της ανωνυμίας εκτιμώντας ότι καμία άλλη χώρα- εκτός βεβαίως της Ελλάδας και της Ιρλανδίας που είναι ήδη στο μηχανισμό-δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης.
Σχετικά μες την Ελλάδα ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να επαναφέρει τα δημοσιονομικά της σε βιώσιμη τροχιά, υπό την προϋπόθεση βεβαίως να εφαρμόσει κατά γράμμα όλα τα μέτρα λιτότητας.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για την επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη

Η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης, με φόντο τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος.

Σήμερα όμως, ο προπηλακισμός Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες.


Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς.


Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω από τη γραμμή αυτή, κάνουν μεγάλο λάθος.


Παραμένουμε αμετακίνητοι κατά του Μνημονίου και επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών».

Διατροφικός εθισμός

Ο διατροφικός εθισμός στην επιστήμη της Διαιτολογίας δεν είναι ένα απολύτως ξεκάθαρο φαινόμενο.


Μόνο ο εθισμός στην σοκολάτα έχει μελετηθεί διεξοδικά και εκεί όμως τα πράγματα δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένα. Ως πιο πιθανή αιτία προσδιορίζεται η γευστικότητα της και κάποια από τα συστατικά της, τα οποία μπορούν να επηρεάζουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών, δηλαδή ειδικών χημικών διαβιβαστικών ουσιών στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα επιπτώσεις στη διάθεση.


Μία πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι ένας σημαντικός λόγος σε άτομα με εθισμό στη σοκολάτα για την κατανάλωση της ήταν και το γεγονός ότι θεωρείται «απαγορευμένη» τροφή. Γίνεται δηλαδή φανερό, ότι ο χαρακτηρισμός και μόνο ως επικίνδυνων και απαγορευμένων, ορισμένων τροφίμων, χωρίς περισσότερη διατροφική εκπαίδευση και ενημέρωση, μάλλον επιτείνει το φαινόμενο του εθισμού και της υπερκατανάλωσης σε ορισμένα τρόφιμα.

Χάθηκε μικρό αεροσκάφος στο Νεπάλ

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ένα μικρό αεροπλάνο με 22 επιβάτες χάθηκε στο ανατολικό Νεπάλ.

Το σήμα του αεροσκάφους, το οποίο ανήκει στην εταιρεία «Tara Air», χάθηκε λίγη ώρα μετά την απογείωση του από τη Laminda, 162 χιλιόμετρα ανατολικά του Κατμαντού.

Αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες για την τύχη του αεροσκάφους και των επιβατών.

Τους συνέλαβαν για παράνομη αλιεία

Σήμερα, στις 00:15 το βράδυ συνελήφθησαν, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, στη θαλάσσια περιοχή Λιβάρι του Μαλιακού Κόλπου, ένας 36χρονος και ένας 43χρονος αλλοδαπός, για παράνομη αλιεία με σκάφος και εξωλέμβια μηχανή άνευ στοιχείων και παραστατικών αγοράς.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο

Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων νεαρών σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 16:30 μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου, στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και την πλατεία Συντάγματος.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ενώ η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων παραμένει ισχυρή στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ιρλανδικό «ναι» στο πακέτο οικονομικής στήριξης

Με ψήφους 81 «υπέρ» και 75 «κατά», το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., συνολικού ύψους 85 δισ. δολαρίων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου οικονομικής βοήθειας αναμένεται να δοθούν στον τραπεζικό τομέα για τη στήριξή του, ενώ το υπόλοιπο ποσό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ιρλανδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ρεν: Σύντομα η επιμήκυνση του ελληνικού δανείου

Η Κομισιόν θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την τρόικα.

Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της Ε.Ε., Όλι Ρεν, διευκρινίζοντας ότι η χρονική επιμήκυνση θα είναι στα 7,5 χρόνια, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα των ελληνικών δανειακών υποχρεώσεων κατά τη διετία 2014-2015.
Ο κ. Ρεν σημείωσε, επίσης, ότι ο υπό σύσταση μόνιμος μηχανισμός της Ε.Ε. δεν εμπλέκεται με τα δανειακά συμβόλαια που συνάπτονται τώρα στο πλαίσιο του προσωρινού μηχανισμού στήριξης η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

Τρομοκρατικό πλήγμα στο Ιράν με νεκρούς

Έκρηξη πιθανότατα από ενέργεια κομάντο αυτοκτονίας σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο τζαμιού στην πόλη Τσαμπαχάρ στο νοτιοανατολικό Ιράν.
Σύμφωνα με ιρανικές πηγές τις οποίες επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
Η περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση χαρακτηρίζεται ως «επιρρεπής σε αναταραχές», καθώς έχει σημαντικά μεγάλο σουνιτικό στοιχείο σε μια χώρα που η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι σιίτες.
Η επίθεση προφανώς είχε στόχο προσκυνητές που γιόρταζαν την Ασούρα που ημέρα πένθους για τους σιίτες μουσουλμάνους προ τιμήν του μαρτυρίου του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ.

Η καταιγίδα την έφερε στην επιφάνεια 2.000 χρόνια μετά…

Το μαρμάρινο άγαλμα μιας γυναίκας που φοράει χιτώνα και σανδάλια και εκτιμάται ότι φιλοτεχνήθηκε πριν από 2.000 χρόνια, αποκαλύφθηκε σήμερα στο λιμάνι της πόλης Ashkelon, δυτικά της Ιερουσαλήμ.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε το Ισραήλ, η πυκνή βροχόπτωση προκάλεσε την κατολίσθηση βράχων στην κεντρική ακτή της χώρας. Μέσα από τα βράχια αποκαλύφθηκε το άγαλμα ύψους 1,20 μ. και βάρους 200 κιλών, το οποίο ανακάλυψε ένας άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα περπατούσε στην παραλία.

«Το άγαλμα έπεσε στη θάλασσα, όταν κατέρρευσε ο βράχος, συνέπεια της καταιγίδας», ανακοίνωσε η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ashkelon. «Η κατάρρευση κατέστρεψε, παράλληλα, τον χώρο των λουτρών καθώς και σημαντικό αριθμό μωσαϊκών που βρίσκονταν για δύο χιλιετίες κάτω από τα βράχια», προστέθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Η συνάντηση δύο γιγάντων

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουεν Τζιαμπάο, με στόχο την σύσφιξη των διπλωματικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δυο γιγάντων της Ασίας.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας και η αμφίδρομη εμπορική σχέση τους αγγίζει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε αυτό το πλαίσιο των σημαντικών εμπορικών δεσμών είναι χαρακτηριστικό ότι τον κινέζο πρωθυπουργό συνοδεύει στο Νέο Δελχί μια ομάδα από 400 επιχειρηματίες.
Οι δύο χώρες που δεν ήταν ανέκαθεν φιλικά προσκείμενες η μία προς την άλλη, είχαν βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση λόγω συνοριακών διαφορών το μακρινό 1962.............................

Οι κινητοποιήσεις στα ξένα Μέσα

Βασικό θέμα στα διεθνή Μέσα έγιναν οι σημερινές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η προπηλάκιση του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη από διαδηλωτές.

Με τον τίτλο «Βίαιες διαδηλώσεις από τους Έλληνες που εναντιώνονται στα μέτρα λιτότητας», το CNN περιγράφει τις σημερινές κινητοποιήσεις, αναφέροντας ότι, παρόλο που αρχικά το κλίμα ήταν ήρεμο, στη συνέχεια τα επεισόδια κλιμακώθηκαν, με τους διαδηλωτές να πετούν μολότοφ και να καίνε κάδους απορριμμάτων.

Συνελήφθη γιατί οδηγούσε μεθυσμένη

Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα μια 39χρονη γυναίκα, η οποία οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητό της υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι Αρχές προχώρησαν στην προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία του αλκοτέστ και, κατά τις δύο μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ σε ποσοστό 1,42 mg/lt και 1,39 mg/lt.

Στη συλληφθείσα επιβλήθηκαν διοικητικό πρόστιμο 1.200 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έξι μήνες.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

«Κάποιος θα πεθάνει…»

Τον πανικό σκόρπισε ένας 56χρονος άνδρας χθες το απόγευμα σε σχολείο του Bay District στην Φλόριντα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o Clay Duke σηκώθηκε ξαφνικά από την καρέκλα του, πήρε κόκκινο σπρέι και ζωγράφισε το γράμμα «V» (σ.σ. από τη λέξη «Vendetta») στον τοίχο της αίθουσας και στη συνέχεια τράβηξε πιστόλι λέγοντας: «Τα έξι άτομα (σ.σ. του συμβουλίου) να μείνουν. Οι υπόλοιποι φύγετε».

Λίγες στιγμές αργότερα, η Ginger Littleton, μέλος του δημοτικού συμβουλίου επέστρεψε στην αίθουσα και χτύπησε το δράστη με την τσάντα της. Ακολούθησε πάλη ανάμεσα στον 56χρονο πιστολέρο και την ίδια, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να την πυροβολήσει και μάλιστα την άφησε να εγκαταλείψει εκ νέου την αίθουσα.

«Κάποιος θα πεθάνει…»............................

Έκλεψαν χαλκό από τη Δ.Ε.Η.

Υποσταθμοί της Δ.Ε.Η. στον Αλμυρό Βόλου μπήκαν στο στόχαστρο αγνώστων το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο προϊστάμενος της Δ.Ε.Η. Αλμυρού, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 5 Δεκεμβρίου, εισέβαλαν στους υποσταθμούς των περιοχών Μαυρόλοφου, Αιδηνίου και Ελευθεροχωρίου, προκάλεσαν φθορές και έκλεψαν χαλκό συνολικής αξίας 45.500 ευρώ.

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

Η Μoody's απειλεί με υποβάθμιση και την Ισπανία – Ανησυχία ότι η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια από το ταμείο στήριξης

Υπό αναθεώρηση έθεσε την αξιολόγησή της η Moody's για την Ισπανία που αυτή τη στιγμή είναι “Αα1”

Μια μέρα μετά την τελευταία δημοπρασία ομολόγων από την Κυβέρνηση της χώρας κάποιοι λένε ότι μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία η χώρα θα είναι η τρίτη που θα χρειαστεί να μπει υπό την κηδεμονία του μηχανισμού στήριξης.

Είδηση που αλλάζει τα δεδομένα καθώς τα οικονομικά μεγέθη της Ισπανίας είναι πολλαπλάσια εκείνων Ελλάδα και Ιρλανδίας μαζί.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι η moody's υπολογίζει (και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της σκέψης για υποβάθμιση) ότι η Ισπανία μέσα στο 2011 θα χρειαστεί να δανειστεί 170 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν όσα πήραν απ' το ταμείο στήριξης Ελλάδα και Ιρλανδία για τρία χρόνια!

Παράλληλα, στην έκθεσή της η Moody’s επικαλείται “τις διογκούμενες ανησυχίες” για την ικανότητα της ισπανικής κυβέρνησης να πετύχει την απαιτούμενη βιώσιμη και διαρθρωτική βελτίωση των δημόσιων οικονομικών του κράτους, αν ληφθεί υπόψιν η αδυναμία της να ελέγξει τα οικονομικά των τοπικών κυβερνήσεων.

Ωστόσο η moody's πιστεύει πως η Ισπανία έχει μεγαλύτερες πιστωτικές αντοχές σε σχέση με άλλα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης κι έτσι μάλλον θα διατηρήσει της αξιολόγησή της στο Aa

Η Ισπανίδα υπουργός των Οικονομικών πάντως δήλωσε πως η αξιοπιστία της χώρας δεν αμφισβητείται παρά την πιθανότητα υποβάθμισης (η δεύτερη από τον περασμένο Σεπτέμβριο) από τη Moody's.

Αιμόφυρτος φυγαδεύτηκε ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο πρωην υπουργός τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα ενώ χρειάστηκε διμοιρία αστυνομικών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 


Όλα έγιναν στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, προπηλακίστηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγαλειώδης και ειρηνική πορεία που διοργάνωσαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ..
 
Επιστρατεύτηκε μια διμοιρία αστυνομικών, για να τον γλυτώσει από τους άγνωστους που του πέταξαν πέτρα ενώ ταυτόχρονα κάποιοι τον αποδοκίμαζαν με συνθήματα.

Μεγαλειώδης πορεία παρά το κρύο και τη βροχή

- Δεκάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές στη μαζικότερη πορεία των τελευταίων χρόνων
- Μεγάλο πάθος παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες
- Πρωτόγνωρη συμμετοχή πολιτών στις πορείες σε όλη την Ελλάδα


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συγκέντρωση και η πορεία που πλημμύρισε όλους τους κεντρικούς δρόμους.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι την ώρα που 10.000 άνθρωποι που πήραν μέρος στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ολοκλήρωναν την πορεία τους στην Αμαλίας, χιλιάδες κόσμου που μετείχαν στην πορεία συνδικάτων και αριστερών οργανώσεων είχαν καταλάβει ολόκληρη τη Σταδίου... αναγκάζοντας χιλιάδες ακόμη διαδηλωτές που μετείχαν στην πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να περιμένουν για τουλάχιστον μια ώρα στην Ομόνοια...

Ανάλογες σε όγκο και παλμό και οι πορείες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά, τα Ιωάννινα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΣΤΟ CNN...

από fimotro

1.500 υιοθέτησαν ήδη μια Τίγρη… Εσύ;

WWF_Greece
1.500 υιοθέτησαν ήδη μια Τίγρη… Εσύ;
Το Έτος της Τίγρης φτάνει στο τέλος του, όχι όμως και οι προσδοκίες μας για να διπλασιάσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό αυτού του μοναδικού απειλούμενου είδους έως το 2022, καθώς οι 3.200 που έχουν απομείνει σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση!

1.500 συμπολίτες μας ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας και ήδη υιοθέτησαν συμβολικά μια Τίγρη.
Εσείς;

Θα τολμήσουν;;;

 Ο Κλεισθένης γράφει

Διαβάζω στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ειδήσεις που αν αληθεύουν, μου προκαλούν φόβο και έκπληξη.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν κοινωνικές εξεγέρσεις στα κράτη μέλη (δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και σε άλλα κράτη μη μέλη).
Δημιουργήθηκε ή δημιουργείται Ευρωαστυνομία και μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι πιθανό να δραστηριοποιηθεί και εντός Ελλάδας σε περίπτωση αναταραχών.
Υλικά αντιμετώπισης διαδηλωτών αποθηκεύονται σε στρατιωτικές αποθήκες και στρατευμένοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων.
Αλλοδαποί θα τοποθετηθούν στα σώματα ασφαλείας.
Η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια αλλοδαπών.
Οι αστυνομικοί δεν είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν με απεργούς και διαδηλωτές.
 Ίσως να έχω παραλείψει κάποιες αλλά η ουσία των πληροφοριών αν αληθεύουν δεν αλλάζει....................

Για μια πέμπτη διεθνή

του Βοστινιώτη Παναγιώτη
Οικονομολόγος
Σ’ ένα προηγούμενο άρθρο που είχε τίτλο «Αναγκα και Θεοί πείθονται», είχαμε αποδείξει γιατί είναι αδύνατον να ξεπληρωθεί όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο χρέος. Επαναλαμβάνουμε: Για την εξόφληση του Παγκόσμιου χρέους δεν αρκούν όλα τα τυπωμένα χαρτονομίσματα (και όλο το χρυσάφι του κόσμου). Το παγκόσμιο χρέος είναι γύρω στα 35,8 τρις δολάρια. Αν θελήσουμε να το αναλύσουμε «εις τα εξών συνετέθη», θα πρέπει να καταφύγουμε σε μεταφυσικές μεθόδους. Το δικό μας χρέος, είναι μέρος του παγκόσμιου χρέους (συγκριτικά ελάχιστο).

Προς τι όμως η επιμονή του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας (για να περιοριστούμε μόνο σ αυτούς) προς την μικρή Ελλάδα, σώνει και καλά να τους εξοφλήσουμε  το χρέος;


Η απάντηση είναι απλή:

Πρωτοπόρος ο ΣΚΑΙ

Πρωτοπορεί το κανάλι του ΣΚΑΙ βάζοντας τα γυαλιά στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς ετοιμάζεται να προβάλει την πρώτη διαδραστική σειρά στην Ελλάδα, σε μορφή three screen, δίνοντας στο κοινό την δυνατότητα να επηρεάζει τις εξελίξεις μέσα από το facebook!
Η πρεμιέρα αναμένεται αρχές της νέας χρονιάς!

Ούτε τα γραφεία τους δεν ήταν ανοιχτά.... !!!

Εν' όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα Τετάρτη και λόγω των νομοσχεδίων που κατεβάζει άρον-άρον η Κυβέρνηση στη Βουλή, όλοι οι βουλευτές της επαρχίας έλειπαν στην Αθήνα.

Ωστόσο, στη Δράμα η Επιτροπή Αγώνα του Εργατικού Κέντρου μαζί με το Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας, που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, επισκέφθηκε όχι ένα αλλά και τα τρία γραφεία των βουλευτών του νομού για να επιδώσουν το σχετικό ψήφισμα.. Εκεί, πάντως, τα γραφεία ήτανε κλειστά, κατά "παράδοξο" τρόπο, δεν είχανε δηλαδή "κρυφτεί" μόνον οι βουλευτές αλλά και οι γραμματείες τους..

Έτσι, φαίνεται ότι το σύνθημα "ΝΔΤ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΠΛΟΚ" δεν είναι αβάσιμο και τόσο...

Τελικώς το ψήφισμα επιδόθηκε σε εκπρόσωπο του νομάρχη Δράμας...

Συνάντηση Κ. Παπούλια με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας

Τη συμπαράστασή του στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των πολυτέκνων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προς τους εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, που τον επισκέφθηκαν νωρίτερα χθες. "Η συγκυρία είναι άσχημη, κε Πρόεδρε. Διότι πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, διότι περικόπτονται τα επιδόματα και στις πολύτεκνες οικογένειες, σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, ή μάλλον πεθαίνει ταχύτερα απ' ό,τι θα έπρεπε", σημείωσε ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ Βασίλειος Θεοτοκάτος.

"Ξέρετε ότι πάντα σας στηρίζω", απάντησε ο Κ.Παπούλιας και πρόσθεσε ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για τους πολύτεκνους, αν και, όπως είπε, θα επιθυμούσε να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες: "Θα προτιμούσα να μην έρχεστε εδώ με αιτήματα που είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία και εγώ μαζί σας όσο μπορώ -παρ' όλο που τα πράγματα είναι δύσκολα - θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Και πιστεύω οι αρμόδιοι υπουργοί να καταλάβουν, όπως καταλαβαίνω κι εγώ, το πρόβλημα το δικό σας, όπως το ζείτε εσείς",τόνισε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην προσφορά των πολυτέκνων στην χώρα έκανε λόγο για "πολύ σημαντική και άξια προσοχής και υποστήριξης συμβολή" και συνέχισε:

"Γιατί αν δεν στηρίξουμε εσάς τί παράδειγμα δίνουμε, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση;". Οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων ενημέρωσαν τον κ. Παπούλια και για θεσμικά αιτήματά τους, όπως το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών και αυτό της συνυπηρέτησης των γονέων, ενώ του δώρισαν βιβλίο με την 75χρονη ιστορία της Συνομοσπονδίας.
ΑΠΕ

Εκθεση-σοκ για εγκλήματα του Χ. Θάτσι

Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπινων οργάνων από δολοφονίες είναι ο πρόσφατα εκλεγείς πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, καταδεικνύει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα, την οποία προδημοσίευσε χθες η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν.

Η έκθεση περιέχει στοιχεία από πηγές του FBI και άλλων υπηρεσιών και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο πρώην αρχηγός του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) στην Ντρένιτσα και ο οποίος χαίρει της στήριξης της Δύσης, πήρε τον έλεγχο και του εμπορίου ηρωίνης στην περιοχή.
Τα στοιχεία της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο μέρες μετά την εκλογή Θάτσι και την ίδια μέρα που σε δικαστήριο της Πρίστινας εκδικάζεται η υπόθεση εμπορίας οργάνων στην κλινική Medicus για την οποία η έκθεση καταλήγει ότι συνδέεται με την εμπορία οργάνων από τον UCK το 2000........................

Με κοινό άξονα χώρες του Νότου

Οσο Βορράς και Νότος «μαλώνουν» για τα ευρωομόλογα, πληθαίνουν στους κόλπους της ΕΕ όσοι δηλώνουν: «Τρισέ κόψε ευρώ»!

Ο Γ. Παπανδρέου αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής της Ενωσης, που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική. Η κατάσταση στην Ευρώπη έχει φθάσει σε οριακό σημείο: το ευρώ αμφισβητείται, οι μισές χώρες ζητούν «βοήθεια» και οι υπόλοιπες την αρνούνται, οι ηγέτες ανταλλάσσουν δηλητηριώδη υπονοούμενα δημοσίως και «γαλλικά» ιδιωτικώς.
Οσοι ήταν παρόντες, ακόμη «ακούν» την «ευχή» του Γ. Παπανδρέου προς τον Μ. Μπαρόζο, όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε τον δύσκολο για τον μηχανισμό στήριξης. Από τότε στο αυλάκι κύλησε πολύ νερό, αλλά οι ευρωπαϊκές οικονομίες παραμένουν ευάλωτες. Οι ΗΠΑ τυπώνουν χρήμα, η Κίνα παράγει τα πάντα και η Ενωση το συζητά.

Χωρίς Λόγια...........

ΕΘΝΟΣ

Επιχείρησε ξανά να αυτοπυρποληθεί

Σε... επάγγελμα φαίνεται ότι έχει αναγάγει τις απόπειρες να αυτοπυρποληθεί ένας 54χρονος βιοτέχνης από τη Θεσσαλονίκη. Χθες το απόγευμα πήγε κοντά στην Ηρώδου Αττικού, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πέτυχε να δώσει ακόμη μια παράσταση.

Περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό, αλλά πριν καλά καλά προλάβει να κάνει δεύτερη κίνηση, επενέβησαν οι αστυνομικοί της φρουράς του Μαξίμου και τον συνέλαβαν.

Είχε προηγηθεί ανάλογη ενέργειά του πριν από λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη, όχι έξω από κάποιο κυβερνητικό κτίριο, αλλά μπροστά από υποκατάστημα τράπεζας. Οταν ρωτήθηκε γιατί προέβη στην ενέργεια αυτή, είπε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Σημαντικό ρόλο παίρνει ο Αχμέτ Ιλχάν στην Δημοκρατική Συμμαχία

Όπως όλα δείχνουν σημαντικός θα είναι ο ρόλος που διαδραματίσει στο νέο πολιτικό σχηματισμό της Ντόρας Μπακογιάννη, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν. Ο τελευταίος βρέθηκε μαζί της στις αρχές του μήνα στην Κωνσταντινούπολη, όταν και η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν η κεντρική και τιμώμενη ομιλήτρια στη συνάντηση του Ινστιτούτου Μπάμπι-Αλί, όπου μίλησε για θέματα που αφορούν το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο Αχμέτ Ιλχάν ήταν στο πλευρό της καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού, συμμετείχε σε όλα τα φόρουμ, ενώ ήταν και στη συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής Σισλή, Μουσταφά Σαριγκιούλ.
piazzadelpopolo

Ψηφίστηκαν χωρίς άλλες διαρροές και τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου...

Δίχως άλλες "εκπλήξεις" από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαγραφή του Β. Παπαχρήστου,  και με 156 θετικές ψήφους ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο  στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ. Από την ψηφοφορία αποχώρησε ο ΛΑΟΣ . Η ΝΔ ψήφισε θετικά σε όλες τις ρυθμίσεις που αφορούσαν τις ΔΕΚΟ, ενώ τις υπόλοπες τις καταψήφισε. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και επί του συνόλου.
press-gr

Τα Χρέη των Δήμων στην Περιφέρεια ΑΜΘ

5 Δήμοι με χρέη πάνω από 2 εκατ. ευρώ

Μόνο προς τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρέη όλων των δήμων της χώρας φθάνουν στο 1 δις, 750 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρέη τους (δάνεια δημοτικών επιχειρήσεων, χρέη δήμων προς ασφαλιστικά ταμεία από φόρους και χρέη - οφειλές προς κατασκευαστές και προμηθευτές), σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης ξεπερνούν το 1δις, 300 εκατ. ευρώ!

Με άλλα λόγια, τα κριτήρια με τα οποία επί δεκαετίες οι κομματικοί μηχανισμοί επιλέγουν τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία φόρτωσαν τον δημόσιο προϋπολογισμό με 3 και πλέον δις. Και χάριν της αναγκαίας αναγνωρισιμότητας και της «ορθής» πολιτικά διαδρομής, που αναζητούν στο προφίλ των υποψηφίων, οι περισσότεροι από τους δημάρχους υπερχρεωμένων δήμων, έχουν και πάλι εξασφαλίσει στήριξη!

Τα χρέη όλων των δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το 2009, είναι τα εξής: ...»

Ιδού οι τουρκικές στρατιωτικές πλωτές γέφυρες.

Έτοιμο είναι το πρότυπο της μεταφερόμενης πλωτής σχεδίας που μετατρέπεται σε γέφυρα και κατασκευάζει η Τουρκία. Η πλωτή γέφυρα SAMUR που κατασκευάζεται από την εταιρία FNSS στην Τουρκία, παρουσιάστηκε στον τύπο.
Το συγκεκριμένο σύστημα ενώνεται με τα υπόλοιπα πλωτά συστήματα και δημιουργεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μια πλωτή γέφυρα σε ποταμούς. Πάνω από την γέφυρα αυτή μπορούν να περάσουν ακόμα και άρματα μάχης βάρους 70 τόνων.

Ο διευθυντής της FNSS Aχμέτ Κούρτ τόνισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να αγοράσουν 52 παρόμοια συστήματα και χρειάστηκαν 3.5 χρόνια για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το πρότυπο. 
Ο Κουρτ τόνισε ότι το σύστημα πλωτής γέφυρας SAMUR είναι πιο αποτελεσματικό από τα παρόμοια συστήματα που υπάρχουν στη Γερμανία και την Γαλλία. 
Η FNSS μεχρι και το 2012 θα ολοκληρώσει την κατασκευή και των 52 συστημάτων...» 
..................

Στο επιτελείο του Άρη Γιαννακίδη δεν πήραν χαμπάρι ότι τελείωσαν οι εκλογές;

Ακατανόητη η... ουρά στο Δελτίο Τύπου που μας έστειλε το Γραφείο Τύπου του κ. Άρη Γιαννακίδη, για την χθεσινή περιοδεία του Περιφερειάρχη στον Έβρο, όπου αναφέρει:
 
Το παρόν αποτελεί δελτίο τύπου για την προεκλογική κίνηση του υποψηφίου...

Μήπως δεν τελείωσαν οι Περιφερειακές εκλογές;
Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του κ. Γιαννακίδη;
Παραμένει ακόμη υποψήφιος περιφερειάρχης;
στις 3/12/2010

Εκλέχθηκες Δήμαρχος; γλιτώνεις τη φυλακή....

Ο ένας στο ΣΔΟΕ είναι σε περίοπτη θέση στη λίστα για διακεκριμένες απάτες αφού, σαν επαγγελματίας φαρμακοποιός, βρέθηκε να έχει κάνει σωρεία παρατυπιών και παρανομιών σε βάρος των ταμείων και του δημοσίου με εκατομμύρια ευρώ κέρδη..

Στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε Δήμαρχος με τη στήριξη μεγάλου κόμματος.. Έτσι, βρε αδερφέ για να γλιτώσει τη φυλακή ο άνθρωπος...

Ο άλλος, επίσης, επιχειρηματίας σε άλλο κλάδο φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο παρανόμων αδειών  πολεοδομικών εργασιών και στην ουσία την τελευταία στιγμή έλαβε το χρίσμα από το κόμμα του και εκλέχθηκε και αυτός.. Έτσι, για να γλιτώσει τη φυλακή...

Τα ελληνικά κόμματα γνωρίζουν καλά ποιούς φιλοξενούν στις τάξεις τους κι όταν σκάνε τα σκάνδαλα τότε δείχνουν έκπληκτοι.. Το θέμα δεν είναι αυτό..

το θέμα είναι πως έχουμε καταντήσει να εμπλέκονται με την πολιτική, με τη στήριξη των κομμάτων χρόνια τώρα, πάσης φύσεως φυγόδικοι, υπόδικοι, κλέφτες κι απατεώνες.. Επειδή, απλά δεν είμαστε ούτε Κροατία, ούτε Βενεζουέλα, ούτε Ισλανδία, ούτε καν "Λατινική Αμερική" για να στείλουμε φυλακή όλους αυτούς...

Συμπέρασμα:

Είσαι έμπορος ναρκωτικών ; Φυγόδικος; Υπόδικος; Γίνε πολιτικός στην Ελλάδα ! Δήμαρχος, Βουλευτής, Υπουργός... Μπορείς να γλιτώσεις με ένα μικρό οικονομικό τίμημα από τα κλεμμένα σου...
υπό την αιγίδα των κομμάτων εξουσίας.. .

Δίκη Κουκούδη: Την ποινή των ισοβίων πρότεινε η Εισαγγελέας για τους δύο ταμίες!

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ταμιών του Δήμου Παγγαίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση,  για τη δολοφονία του Δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη πρότεινε η Εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Τρίτη. Επίσης για αυτόν που κατηγορείται ότι προμήθευσε το όπλο (uzi) η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία. Τις ίδιες προτάσεις έκανε και η πολιτική αγωγή.

Η πρόταση της εισαγγελέας μεταφράζεται σε ποινή ισοβίων δεσμών για τους δύο ταμίες.
Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε ελαφρυντικά για τους δύο ταμίες με κυριότερα χαρακτηριστικά αυτά του εν βρασμού ψυχικής ορμής και βιαίας οργής και θλίψης καθώς και του προτέρου  εντίμου βίου .

Το δικαστήριο απεσύρθη στις 14:00 το μεσημέρι για να συσκεφθεί επί της αποφάσεως η οποία θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στις 13:00. Μάλιστα το δικαστήριο ενημέρωσε τους δικηγόρους και τους ενδιαφερόμενους αργά το απόγευμα ότι θα αργήσει να εκδοθεί η απόφαση  και έτσι η ανακοίνωση της μεταφέρθηκε αρχικά για τις 09:00 της Τετάρτης, αλλά επειδή οι δικηγόροι και των δύο πλευρών είχαν κόλλημα τελικά η απόφαση θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Καρδίτσα: Νεκρή γυναίκα στην άσφαλτο

Μία 38χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή με έναν τραγικό τρόπο στην εθνική οδό Καρδίτσας - Τρικάλων

Η 38χρονη γυναίκα οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητό της όταν, για άγνωστη αιτία, συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό αυτοκίνητο. Στο σημείο έφτασε αμέσως η Τροχαία Καρδίτσας όπου συγκέντρωσε τα πρώτα στοιχεία για το ατύχημα.

Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Αγναντερού στην Ε.Ο. Καρδίτσας - Τρικάλων. Προανάκριση διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, ενώ ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και κρατείται στην ασφάλεια.

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Διεγράφη ο Παπαχρήστος μετά το ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο

Όλο το παρασκήνιο

- Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για να τον μεταπείσουν
- Τελικά υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο επί της αρχής με 156 ψήφους υπέρ και 130 κατά
- Άγρια κόντρα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς πριν από την ψηφοφορία

Το όχι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι που........................

Φόβοι για ναυάγιο πλοίου με 60 λαθρομετανάστες

Ήθελαν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία, οι αρχές ήταν ενήμερες, όμως το πλοίο εδώ και μερικές ώρες αγνοείται και σύμφωνα με μάρτυρες έχει ναυαγήσει

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις αρχές ότι είδαν το πλοίο ακυβέρνητο και λίγο αργότερα να χάνεται στα κύματα ανοιχτά του Νησιού των Χριστουγέννων.
Στο πλοίο υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρχαν και πολλά παιδιά.

Άνδρας απειλούσε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά στο Μετρό της Ουάσινγκτον

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο ύποπτος, που ζει στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια και πιστεύεται ότι είναι αφγανικής καταγωγής.

Ένας άνδρας από τη Βιρτζίνια συνελήφθη σήμερα γιατί διατύπωνε απειλές ότι θα χρησιμοποιήσει εκρηκτικά εντός της Ουάσινγκτον, διοικητικής πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου και του μετρό, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε ένορκη κατάθεση πράκτορα του FBI αναφέρεται ότι ο ύποπτος, Αουέις Γιούνις, φέρεται να περιέγραψε σε ένα άλλο άτομο πώς κατασκευάζεται ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και τί είδους βλήματα μπορούν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο ύποπτος, που ζει στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια και πιστεύεται ότι είναι αφγανικής καταγωγής, είχε αναφέρει πρόσφατα στο Facebook ότι τα "Χριστουγεννιάτικα δένδρα θα κάνουν μπουμ".

Δεν υπάρχουν αναφορές στα δικαστικά έγγραφα ότι επίκειται κάποια επίθεση και ο Γιουνίς κατηγορείται μόνο για την "διατύπωση απειλών με τη χρήση διαπολιτειακών επικοινωνιακών μέσων".

Τον Οκτώβριο, ένας ακόμη άνδρας από τη Βιρτζίνια, ο Φαρούκ Αχμεντ, 34 χρόνων από το Ασμπερν, που φέρεται ότι συμμετείχε σε σχέδιο της Αλ Κάιντα να τοποθετηθούν βόμβες σε σταθμούς του μετρό της Ουάσινγκτον, συνελήφθη και όπως είχαν δηλώσει αμερικανοί αξιωματούχοι το κοινό δεν εκτέθηκε ούτε κατ' ελάχιστον σε κίνδυνο.

Νέκρωσε σήμερα η χώρα από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

- Έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων
- Το NewsIt θα καλύψει μόνο τις απεργιακές συγκεντρώσεις
- Συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση καταγγέλοντας την ΕΣΗΕΑ για τη στάση της απέναντι στους δημοσιογράφους στα portals

Μεγάλη και δυναμική προδιαγράφεται η συμμετοχή του κόσμου. Από τις έντεκα και μισή οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί με αυτή του ΠΑΜΕ εκτείνονται από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας ως και την Σταδίου.
Κλειστές είναι η Πατησίων, η Πειραιώς, η Αγίου Κωνσταντίνου και η 3ης Σεπτεμβρίου πλάι στην Ομόνοια
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των απεργών στο κέντρο της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθεί το απεργιακό συλλαλητήριο........................

Σας πήραμε χαμπάρι... πάμε για εκλογές !

Η χώρα έχει μπει για τα καλά τον τελευταίο χρόνο στη χειρότερη μεταπολεμική δίνη.. πάσχουμε οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά, σαν κράτος, σαν έθνος και σαν πολίτες. Ο πρωθυπουργός επέλεξε απ' αρχής το δρόμο το δύσκολο και μέχρι τώρα είχε την ανοχή της κοινωνίας αφού, οι πολίτες αναγνωρίζουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τα "λάθη του παρελθόντος".

Πλην όμως, η ανοχή αυτή του κόσμου άρχισε να σώνεται, να τελειώνει και.. σε τούτο δεν φταίνε μόνο τα νέα, διαφαινόμενα, σκληρότερα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας.. Κυρίως ευθύνεται η στάση του ίδιου του πρωθυπουργού και των υπουργών του που "τη μια λένε άλλα και την άλλη κάνουν τα αντίθετα"..

"Όχι νέα μέτρα" , λέγανε και ξαναλέγανε και τώρα πια έχουνε απολέσει και όση, ελάχιστη, αξιοπρέπεια είχε απομείνει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της χώρας, με την ελπίδα της κάθαρσης σε ένα βρώμικο και σάπιο πολιτικό σύστημα.

Στη συνάντηση, λοιπόν, των πολιτικών αρχηγών εχθές εγώ κράτησα ένα πράμα.. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βγήκε και μας διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές.. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για μένα.. Φυσικά, ο κ. Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πει το αντίθετο διότι, γνωρίζει ότι έτσι θα έβλαπτε την εικόνα της χώρας προς τα έξω τη στιγμή που εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου..

Κι όταν ένας πρωθυπουργός κι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, εξερχόμενοι από συνάντησή τους μας διαβεβαιώνουν ότι "δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές" εμένα, πάλι, το πονηρό μυαλό μου πάει στο αντίθετο.. Έτσι νομίζω.. .

"Η Μέρκελ βλάπτει την Γερμανία και την Ευρωζώνη"

Σκληρή επίθεση στην καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή πολιτική της

εξαπέλυσε ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

"Η Άγκελα Μέρκελ βλάπτει όχι μόνο την Ευρωζώνη αλλά και τη Γερμανία", υποστηρίζει ο κ. Γκάμπριελ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ 14.12.10).

Ο κ. Γκάμπριελ σημειώνει ότι για την υπέρβαση της σημερινής κρίσης χρειάζονται πολύ περισσότερα από την "τήρηση του μέτρου" στις κρατικές δαπάνες, που είναι η γραμμή της κ. Μέρκελ και επικαλείται το γεγονός ότι "σε μεγάλες οικονομικές και δημοσιονομικές δυσκολίες περιήλθαν και χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία που για μεγάλο διάστημα είχαν μικρότερο δημόσιο χρέος από τη Γερμανία", το ισπανικό δημόσιο χρέος είναι και σήμερα μικρότερο από το γερμανικό.

Νέος οργανισμός που θα εποπτεύει όλα τα νοσοκομεία

Έναν κύριο φορέα, ο οποίος θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.


Ο ΟΠΥ (Οργανισμός Παροχής Υγείας), που μετονομάζεται, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, σε Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, θα έχει υπό την εποπτεία του τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά και νοσηλευτικές μονάδες του ΙΚΑ, οι οποίες δεν αποκλείεται να ενταχθούν, ως παραρτήματα, σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων του ΙΚΑ, είτε αυτοί είναι διοικητικό προσωπικό, είτε γιατροί ή νοσηλευτές, θα υπάγονται στο εξής στο ΕΣΥ με την ίδια εργασιακή σχέση. Ουσιαστικά θα είναι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ γιατροί και οδοντίατροι με τη συγκεκριμένη σύμβαση θα μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, αφού προηγουμένως αξιολογηθούν.

Μαζί με τους απεργούς στη Δράμα διαδήλωσαν και οι πολύτεκνοι

Απεργούν έξω από το εργατικό κέντρο Δράμας αυτή την ώρα εκατοντάδες πολίτες και εργαζόμενοι του δημοσίου ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές.

Μαζί τους διαδηλώνουν και οι Πολύτεκνοι της πόλης για την περικοπή των επιδομάτων της πολύτεκνης μητέρας με εισοδηματικά κριτήρια που για μια πολυμελή οικογένεια κρίνονται ιδιαιτέρως χαμηλά.

Μάλιστα, οι πολύτεκνες οικογένειες σε μια συμβολική κίνηση διαδήλωσαν με άδεια καροτσάκια, δίχως τα μωρά μέσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και μεταφέροντας στο σήμερα μια εικόνα από το μέλλον της χώρας.