Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Νέκρωσε σήμερα η χώρα από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

- Έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων
- Το NewsIt θα καλύψει μόνο τις απεργιακές συγκεντρώσεις
- Συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση καταγγέλοντας την ΕΣΗΕΑ για τη στάση της απέναντι στους δημοσιογράφους στα portals

Μεγάλη και δυναμική προδιαγράφεται η συμμετοχή του κόσμου. Από τις έντεκα και μισή οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί με αυτή του ΠΑΜΕ εκτείνονται από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας ως και την Σταδίου.
Κλειστές είναι η Πατησίων, η Πειραιώς, η Αγίου Κωνσταντίνου και η 3ης Σεπτεμβρίου πλάι στην Ομόνοια
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των απεργών στο κέντρο της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθεί το απεργιακό συλλαλητήριο........................

Πώς θα κινηθούν ΟΣΕ-Προαστιακός

Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα και τον Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα τα τρένα και ο Προαστιακός, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεκτά σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί μετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ήδη από τη Δευτέρα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.

«Καθηλώνονται» τα αεροπλάνα


Καμία πτήση πολιτικής αεροπορίας δε θα γίνει την Τετάρτη λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

«Δένουν» στα λιμάνια τα πλοία

Η ΠΝΟ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, ενώ το ίδιο έκαναν και οι λιμενεργάτες, αφού η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας αποφάσισε να επεκτείνει τη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της.

Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Οι τραπεζοϋπάλληλοι κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης, καθώς και σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Οι εργαζόμενοι στο NewsIt θα απεργήσουν μαζί με όλους τους πολίτες απέναντι στις σαρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά συγχρόνως για άλλη μία φορά καταγγέλλουν την ΕΣΗΕΑ για την υποκριτική της στάση να μην αναγνωρίζει ως δημοσιογράφους εκατοντάδες εργαζόμενους στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Κλειστά και τα δικαστήρια

Σήμερα τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η ΟΔΥΕ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στο... χορό και η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Έκκληση από το ΕΚΑΒ

Με βάση τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και την εξαγγελθείσα σημερινή απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, αναμένεται, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) παρακαλεί τους πολίτες:

α) Να κάνουν σωστή χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης του ΕΚΑΒ (166) και οι κλήσεις να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.

β) Να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτά με αναμμένους φάρους και σειρήνα.

γ) Να μην εμποδίζουν τα ασθενοφόρα και να μην τα ακολουθούν.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου