Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Κ. Παπούλια με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας

Τη συμπαράστασή του στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των πολυτέκνων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προς τους εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, που τον επισκέφθηκαν νωρίτερα χθες. "Η συγκυρία είναι άσχημη, κε Πρόεδρε. Διότι πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, διότι περικόπτονται τα επιδόματα και στις πολύτεκνες οικογένειες, σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, ή μάλλον πεθαίνει ταχύτερα απ' ό,τι θα έπρεπε", σημείωσε ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ Βασίλειος Θεοτοκάτος.

"Ξέρετε ότι πάντα σας στηρίζω", απάντησε ο Κ.Παπούλιας και πρόσθεσε ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για τους πολύτεκνους, αν και, όπως είπε, θα επιθυμούσε να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες: "Θα προτιμούσα να μην έρχεστε εδώ με αιτήματα που είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία και εγώ μαζί σας όσο μπορώ -παρ' όλο που τα πράγματα είναι δύσκολα - θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Και πιστεύω οι αρμόδιοι υπουργοί να καταλάβουν, όπως καταλαβαίνω κι εγώ, το πρόβλημα το δικό σας, όπως το ζείτε εσείς",τόνισε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην προσφορά των πολυτέκνων στην χώρα έκανε λόγο για "πολύ σημαντική και άξια προσοχής και υποστήριξης συμβολή" και συνέχισε:

"Γιατί αν δεν στηρίξουμε εσάς τί παράδειγμα δίνουμε, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση;". Οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων ενημέρωσαν τον κ. Παπούλια και για θεσμικά αιτήματά τους, όπως το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών και αυτό της συνυπηρέτησης των γονέων, ενώ του δώρισαν βιβλίο με την 75χρονη ιστορία της Συνομοσπονδίας.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου