Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ικανοποίηση Δρούτσα για τη στάση της ΕΕ απέναντι σε Τουρκία, ΠΓΔΜ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Δρούτσας, από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που αφορούν στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ.

"Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή είναι η προσδοκία όλων των εταίρων στην ΕΕ", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, σχετικά με την αναφορά που έκανε το συμβούλιο στην ανάγκη διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας και εύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Όσον αφορά στην Τουρκία, εκτίμησε ότι οι αποφάσεις του συμβουλίου είναι ημαντικά βελτιωμένες σε σχέση με πέρσι. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η αναφορά στην υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα μειονοτικά δικαιώματα έχει μεγάλη σημασία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το συμβούλιο καλεί την Τουρκία να εφαρμόσει τις διμερείς συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών, όπως αυτή που ισχύει με την Ελλάδα.

Τέλος, ανέφερε ότι το συμβούλιο καλεί και την Τουρκία να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας και να επιλύει τις διαφορές της σύμφωνα με το χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου