Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τσίπρας: Νομοσχέδιο έκτρωμα

«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή στην πραγματικότητα καταργεί το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό «αντί να οργανώνει τζούφιες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ενταγμένες στη σκοπιμότητα της τεχνικής συναίνεσης» να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Βουλής και να υπερασπιστεί «το νομοσχέδιο έκτρωμα».

«Δεν μπορεί να δίνουμε την εικόνα ότι χαριεντιζόμαστε και ανταλλάσσουμε απόψεις. Δίνουμε μάχες και θα εξαντλήσουμε σε αυτή τη μάχη μέχρι και την τελευταία πιθανότητα να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να διαμηνύσει ποια στάση θα τηρήσει η πολιτική συμμαχία της Αριστεράς.

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, στο «Κόκκινο 105,5». Οπως είπε, «το δίλημμα που θέτει ο πρωθυπουργός "πολυνομοσχέδιο ή απώλεια θέσεων εργασίας", είναι κάλπικο.

Το πολυνομοσχέδιο δεν βάζει κανέναν περιορισμό στις απολύσεις, αντίθετα τις διευκολύνει και τις κάνει πιο φτηνές». Από την άλλη άσκησε κριτική στην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός της πως «απαιτείται για τη μείωση των μισθών η σύμφωνη γνώμη του συνδικάτου», δεν εγγυάται τίποτε. Τα επιχειρησιακά συνδικάτα θα εκβιάζονται από τους εργοδότες τους με απειλές για απολύσεις, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία ή και το κλείσιμο της επιχείρησης και θα αναγκάζονται, ιδιαίτερα εάν είναι εργοδοτικά, να υπογράφουν μειώσεις των μισθών μέχρι 30%».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις που έκανε αναφερόμενος στα εργασιακά, είπε ότι στόχος είναι «να καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και να πάμε σ' ένα καθεστώς ατομικών διαπραγματεύσεων, όπου τελικά η πλειοψηφία των εργαζομένων θα είναι βορά στις διαθέσεις της εργοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου