Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

«Κάποιος θα πεθάνει…»

Τον πανικό σκόρπισε ένας 56χρονος άνδρας χθες το απόγευμα σε σχολείο του Bay District στην Φλόριντα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o Clay Duke σηκώθηκε ξαφνικά από την καρέκλα του, πήρε κόκκινο σπρέι και ζωγράφισε το γράμμα «V» (σ.σ. από τη λέξη «Vendetta») στον τοίχο της αίθουσας και στη συνέχεια τράβηξε πιστόλι λέγοντας: «Τα έξι άτομα (σ.σ. του συμβουλίου) να μείνουν. Οι υπόλοιποι φύγετε».

Λίγες στιγμές αργότερα, η Ginger Littleton, μέλος του δημοτικού συμβουλίου επέστρεψε στην αίθουσα και χτύπησε το δράστη με την τσάντα της. Ακολούθησε πάλη ανάμεσα στον 56χρονο πιστολέρο και την ίδια, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να την πυροβολήσει και μάλιστα την άφησε να εγκαταλείψει εκ νέου την αίθουσα.

«Κάποιος θα πεθάνει…»............................
είπε ατάραχος ο Duke, απευθυνόμενος στο δήμαρχο, Bill Husfelt και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμαρχος απέλυσε τη γυναίκα του, γεγονός που παραδέχθηκε ο ίδιος ο Husfelt, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τον κατά τα άλλα ατάραχο Duke.

«Εγώ είμαι αυτός που υπέγραψε τα χαρτιά, άφησε τους άλλους να φύγουν», είπε ο Husfelt. «Αυτό είναι ένα πρόβλημα», απάντησε ο Duke και αμέσως άρχισε να πυροβολεί κατά των μελών του συμβουλίου.
Σαν από θαύμα, οι σφαίρες του, αν και ρίχθηκαν από κοντινή απόσταση αστόχησαν και δεν τραυμάτισαν τον κόσμο.

Εκείνη τη στιγμή, εισέβαλε στην αίθουσα ο επικεφαλής της υπηρεσίας φύλαξης του σχολείου, Mike Jones, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί εναντίον του δράστη. Οι σφαίρες του τραυμάτισαν τον 56χρονο, ο οποίος σε δευτερόλεπτα έστρεψε την κάννη του όπλου του στο κεφάλι του και πυροβόλησε, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης είχε ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς, καθώς στο παρελθόν είχε επιτεθεί σε γυναίκες, απειλώντας τες με όπλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου