Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τραγωδία

Τραγωδία χωρίς τέλος! Η άτυχη 32 χρονη που πέθανε από της αναθυμιάσεις στην Marfin, ήταν έγκυος τεσσάρων μηνών! ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Δείτε σε ποιον πάει να ρίξει κλοτσια..

Δείτε σε ποιον πάει να ρίξει κλωτσιά το ΜΑΤ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε έναν άνθρωπο με γυρισμένη την πλάτη!

Μηδενική υποδομή.. Το χάος είναι το ίδιο το Κράτος !

ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ

Συντονισμός μηδέν στην επιχείρηση της αστυνομίας, την ώρα που οι Πυροσβέστες έσωζαν τους πολίτες. Μια διμοιρία των ΜΑΤ που έφτασε στην Τράπεζα, παρατάχθηκε απέναντι από την φλεγόμενη Τράπεζα, χωρίς να κάνει τίποτα...

...Τελικά εκτός από το να δέρνουν, τι άλλο μπορούν να κάνουν;

Ξέρουν τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις;

Μπορούσαν να συντονιστούν στο έργο της Πυροσβεστικής;

Troktiko

Καταγγελίες εργαζομενου στη Marfin Bank

"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...

Ταξιδιωτική οδηγία από τη Βουλγαρία!

Η βουλγαρική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφύγουν να επισκέπτονται την Ελλάδα, που σήμερα παρέλυσε από την γενική απεργία και τα βίαια επεισόδια.

"Συνιστάται στους Βούλγαρους να αποφύγουν τις επισκέψεις και τα ταξίδια στην Ελλάδα για μικρό χρονικό διάστημα", σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Σόφια.

Οι βουλγαρικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη ακυρώσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις προς την Ελλάδα, αλλά τα συνοριακά φυλάκια παραμένουν ανοικτά για τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία.

Προβοκάτσιες καταγγέλει το ΚΚΕ

Τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα από τις προβοκάτσιες, μπορεί να τις διαχωρίσει ο λαός, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ, παίρνοντας το λόγο στη Βουλή.

«Ποιος ωφελείται από τέτοιες προβοκάτσιες;» αναρωτήθηκε. «Εκείνοι που θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Να τον κλείσουν στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση μετά το 1974, που τους γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω και είναι μέτρα μόνιμα, είπε και τόνισε: «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους». Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής, επισήμανε ο κ. Παφίλης.

«Κατάλαβα σωστά ότι το ΚΚΕ καταδικάζει με άμεσο και απόλυτο τρόπο τη βία... », παρενέβη ο πρωθυπουργός.

«Εμάς ρωτάτε; Εμείς για αυτά δώσαμε μάχη. Κόντεψαν να μας κάψουν...», ήταν η απάντηση του κ. Παφίλη.

Τριάντα προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Σε αυτή παίρνουν μέρος εκατοντάδες αστυνομικοί ,οι οποίοι αναπτύχθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων και έως πριν από λίγο, είχαν προσαγάγει περισσότερα από 30 άτομα, ενώ συνέλαβαν άλλα 8.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας «Μαρφίν» και τα έκτροπα στο Σύνταγμα,βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι προσαγωγές των υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια και οι συλλήψεις έγιναν από τους δρόμους και σπίτια, γύρω από την οδό Ζαϊμη.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί από τις υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, οι οποίοι τέθηκαν σε επιφυλακή αμέσως μετά τα πρώτα επεισόδια, συνάδελφοί τους των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες και άλλοι από τους γειτονικούς στην Αττική νομούς.

ΟΙ τελευταίοι, σύμφωνα με τα σχέδια της αστυνομίας, ήταν ήδη σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα αμέσως.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ άρχισε όταν τελείωσε η μεγάλη πορεία και ομάδες κουκουλοφόρων κατέφυγαν στα Προπύλαια, τα οποία χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο για την πρόκληση νέων επεισοδίων.

Οι πρωταγωνιστές τους έσπασαν καταστήματα, έβαλαν φωτιές σε κάδους και εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας που επιχειρούσαν να επιβάλουν την τάξη.

Με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους κουκουλοφόρους από τα Προπύλαια και πολλοί από αυτούς κατέφυγαν στα Εξάρχεια.

Οι ομάδες αυτές αποχώρησαν οργανωμένα και σύμφωνα με μαρτυρίες στο πέρασμά τους έσπαγαν βιτρίνες καταστημάτων και προκαλούσαν φθορές σε αυτοκίνητα.

Γ. Παπανδρέου: Ωρες ευθύνης

Τη διαβεβαίωση ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεσμεύτηκε πως πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να καταδικαστεί καάθε μορφή βίας σημειώνοντας ότι τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της χώρας.
«Είναι ώρες ευθύνες για όλους, για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, του δημοκρατικού πολιτευματος, της κοινωνικής συνοχής και της ζωής των συμπολιτών μας, της αξιοπιστίας της Ελλάδας, της εικόνας της χώρας στο εξωτερικο» είπε ο Γ.Παπανδρέου .

Αναφορικά με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονονμίας και τα επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν ο κ.Παπανδρέου είπε ότι οι αποφασεις δεν ήταν ευχάριστες ενώ σημείωσε η κυβέρνηση συμπάσχει με κάθε συνταξιούχο και με κάθε εργαζόμενο.

«Τις πήραμε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον που μπορεί να μην υπήρχε αν δεν παίρναμε αυτές τις αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως άλλη διέξοδος θα ήταν μόνο η πτώχευση της χώρας.



Οι µέλισσες εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν ίχνη

Η αποκάλυψη: τουλάχιστον το ένα τρίτο του πληθυσµού των µελισσών στις ΗΠΑ δεν κατάφερε να επιβιώσει αυτόν τον χειµώνα. Το συµπέρασµα: ο πλανήτης βρίσκεται αντιµέτωπος µε την απειλή µιας τεράστιας βιολογικής καταστροφής.

Ο αφανισµός των περίπου 2,3 εκατ. µελισσιών άρχισε στις ΗΠΑ το 2006. Από τότε, έχουν πεθάνει δισεκατοµµύρια µέλισσες σε όλον τον κόσµο και οι ειδικοί προσπαθούν να αναζητήσουν τα αίτια κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου: η µεγάλη µείωση του πληθυσµού τους θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στις καλλιέργειες. Εκτιµάται ότι το ένα τρίτο των τροφίµων που καταναλώνουµε εξαρτάται άµεσα από την επικονίαση.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το ανησυχητικό φαινόµενο έχει διάφορες αιτίες, όπως η δράση παρασίτων, οι µολύνσεις από ιούς και βακτήρια και οι εντατικές καλλιέργειες. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο κυριότερος λόγος είναι τα παρασιτοκτόνα. Αµερικανοί επιστήµονες εντόπισαν περισσότερα από 121 διαφορετικά παρασιτοκτόνα σε δείγµατα µελισσών, κεριού και γύρης. «Οι µέλισσες συµβάλλουν στην παγκόσµια διατροφική ασφάλεια και η εξάλειψή τους θα µπορούσε να οδηγήσει σε µια φοβερή βιολογική καταστροφή», επισηµαίνουν.

Εξαφανισµένες

Πούλησαν 1 εκατ. iPad σε 28 ημέρες

To ντεμπούτο του iPad ήταν πιο πετυχημένο ακόμα και από το ντεμπούτο του iPhone το 2007 καθώς -σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Apple- ο πολυσυζητημένος υπολογιστής-ταμπλέτα πραγματοποίησε ένα εκατομμύριο πωλήσεις τις πρώτες 28 ημέρες κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ.

Το εκατομμυριοστό iPad πουλήθηκε την Παρασκευή, όταν έφτασε στα αμερικανικά καταστήματα και η έκδοση 3G της ταμπλέτας, η οποία συνδέεται στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της AT&T.

Το πρώτο μοντέλο, που υποστηρίζει μόνο δίκτυα Wi-Fi, πωλείται στις ΗΠΑ από τις 3 Απριλίου.

«Ένα εκατομμύριο iPad σε 28 ημέρες -αυτό είναι λιγότερο από το μισό των 74 ημερών που χρειάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το ορόσημο με το iPhone» δήλωσε ικανοποιημένος ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς.

Επισήμανε μάλιστα ότι η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την παραγωγή.

Οι αγοραστές του iPad έχουν ήδη κατεβάσει 12 εκατομμύρια εφαρμογές από το AppStore και 1,5 εκατομμύριo βιβλία σε ψηφιακή μορφή από το iBookStore.

Στη Βρετανία και ορισμένες ακόμα ευρωπαϊκές αγορές το iPad αναμένεται στα τέλη Μαΐου.

H Apple σχεδιάζει να αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες από τις 10 του μήνα.

Χαστούκι στον Ερντογάν

Σοκ προκάλεσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η απόρριψη του πιο σημαντικού άρθρου του πακέτου συνταγματικών μεταρρυθμίσεων: εκείνου που δυσκολεύει τη διαδικασία κλεισίματος ενός κόμματος. Η αντιπολίτευση πανηγυρίζει, ενώ η τύχη του πακέτου συνταγματικών τροποποιήσεων κινδυνεύει παρά τη δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει με τα υπόλοιπα άρθρα.

«Δεν αποσύρεται το πακέτο, συνεχίζουμε», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος από την Κυριακή βρίσκεται στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση αγωνιώντας για το πακέτο. Τελικά όμως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν κατάφεραν να περάσουν το άρθρο 8 με το οποίο ήθελαν να εκμηδενίσουν κάθε πιθανότητα έναρξης μιας νέας δίκης κατά του κόμματός τους. Η αποτυχία ήταν οριακή αφού έχασαν με διαφορά μόνο τριών ψήφων. Το άρθρο ψηφίστηκε με 327 ψήφους και χρειάζονταν 330 για να περάσει και να οδηγηθεί σε δημοψήφισμα μαζί με το υπόλοιπο πακέτο. Οι απώλειες προέρχονται από το κυβερνών κόμμα το οποίο διαθέτει 335 έδρες στη Βουλή.

Σεισμός στην Ινδονησία

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Σεισμός 6,3 ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγη ώρα νοτιοδυτικά της Σουμάτρας στην Ινδονησία ενώ υπάρχει και προειδοποίηση για τσουναμι

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο των απεργιακών συγκεντρώσεων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. Ομάδες κουκουλοφόρων προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και τράπεζες, ενώ από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε χρήση χημικών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, καθώς το σώμα της πορείας κατευθυνόταν προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, όπως και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου κατέφυγε ομάδα νεαρών και άρχισε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς.

Από τις επιθέσεις νεαρών ζημιές υπέστησαν το κατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων Goody’s, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, το κατάστημα της Starbucks και υποκαταστήματα τραπεζών.

Ειρηνικά πραγματοποιήθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Και οι δυο οι πορείες ήταν μαζικές και οι συνδικαλιστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των απεργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές.

Α. Σαμαράς: Μάχη για Εθνική Ενότητα

Τα αιματηρά επεισόδια καταδίκασε από το βήμα της Βουλής και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και επισήμανε ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για βία».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «αυτό που συνέβη δείχνει ότι τα ακραία στοιχεία όχι μόνο τρομοκρατούν το λαό αλλά και τον δολοφονούν» και κάλεσε όλα τα κόμματα να εγγυηθούν την ομαλότητα.

«Αλλο οι πολιτικές διαφωνίες και άλλο οι πολιτικές μας ευθύνες» υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Εμείς είμαστε εδώ σήμερα ως Βουλή των Ελλήνων οι εγγυητές της ομαλότητας. Η ΝΔ που έχει αγωνιστεί για τον τόπο και τη δημοκρατία θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη μάχη για εθνική ενότητα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές».

Δραματική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας!

"Η ΧΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ"

Δραματική ανακοίνωσή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τη δολοφονία των τριών άτυχων εργαζομένων στη Marfin. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως η χώρα «έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό...» . (Δεν τον άκουσες Γιώργο που σου είπε προχθές να μπουν οι κλέφτες φυλακή...).

Η δήλωση του κ. Παπούλια:

«Δυσκολεύομαι να βρω...

"Να καεί, να καεί το Μπουρδέλο η Βουλή".. !!!

Ο περισσότερος κόσμος που ήτανε μαζεμένος έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ήτανε απλοί πολίτες, εργαζόμενοι, νεαροί με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα ! Το σύνθημα "..Να καεί, να καεί το Μπουρδέλο η Βουλή.." λεγόταν από τον κόσμο αυτό .. ! Τις νοικοκυρές και τους απλούς πολίτες.. Αυτό τον κόσμο στοχοποίησαν εκεί έξω οι "Αρχές".. !

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ MARFIN

"Στην οικογένεια της MARFIN θρηνούμε σήμερα για την δολοφονία τριών νεαρών συναδέλφων μας.

Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά. Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις ...

αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς.

Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ. "

Να βγει ο Βγενόπουλος και να μιλήσει στο λαό

Ποιοί κύριε Βγενόπουλε επέλεξαν την τράπεζά σας για τη βομβιστική επίθεση με τη μολότοφ ;...

Γιατί η Τράπεζα λειτουργούσε σήμερα εφόσον υπήρχαν πληροφορίες για έκτροπα από την αθρόα συμμετοχή του κόσμου ;..

Την ίδια ώρα οι Τράπεζες σε όλη την Ελλάδα παραμείναν κλειστές στις μεγάλες πόλεις όπου υπήρχαν πορείες ;...

Πρώτη φορά βλέπουμε να στοχοποιούνται "Τράπεζες" σε τέτοιες πορείες και απεργίες με μαζική συμμετοχή;...

Όχι, δε στρεφόμαστε κατά του κ. Βγενόπουλου αλλά, είναι φανερό ότι "κάποιοι" θέλανε να του στείλουν συγκεκριμένο "μήνυμα"... "..Κλείσε το στόμα σου, μη στο κλείσουμε;;" . Χωρίς να υπολογίσουν τη σημερινή τραγική εξέλιξη και δίχως να λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές.. .

Τώρα βγείτε και μιλήστε στον Ελληνικό Λαό κ. Βγενόπουλε !!! Τα "Διαγγέλματα" των πολιτικών τα ακούσαμε στη Βουλή προηγουμένως.. ΔΕΝ είπαν ΤΙΠΟΤΑ !

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

13 άτομα έχουνε τραυματιστεί από τη μολότοφ στην Τράπεζα. Μία 24 χρονη κοπέλα τραυματίστηκε από αστυνομικούς στα Εξάρχεια. Η κατάσταση, πάντως, φαίνεται να αρχίζει να ηρεμεί καθώς επικρατεί παγωμάρα σε όλο το πανελλήνιο από τον άδικο χαμό των 3 συμπολιτών μας.

Επίσης, οι επώνυμες καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων ότι ο εμπρησμός της Marfin πρόκειται για καθαρή προβοκάτσια φουντώνουν.. πριν από λίγη ώρα αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε σε ραδιοφωνική εκπομπή που μιλούσε η βουλευτής κ. Κανέλη ότι επρόκειτο για προβοκάτσια.

Οι σωροί των άτυχων συμπολιτών μας μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο για τη νεκροψεία ενώ, επιτράπηκε μόνο στους στενούς συγγενείς να προσεγγίσουν τις σωρούς.

Πάει ο Τουρισμός.. Η Ελλάδα στο Γύψο


Οποιαδήποτε ελπίδα υπήρχε για ανάπτυξη ή ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας μέσω, της "βαριάς" βιομηχανίας της χώρας, του Τουρισμού εκμηδενίζονται τώρα.. Οι κρατήσεις μέχρι στιγμής ήτανε 50% κάτω και κινδυνεύουν να μηδενιστούν, αναφέρει το έγκυρο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.
Αν όλο τούτο σήμερα δεν ήτανε οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας, ήτανε σίγουρα σχέδιο εκμηδενισμού της Ελλάδας και ώθησή της σε "αναγκαστική" πτώχευση... Στο "γύψο" ο λαός λέει, αυτή τη στιγμή, η κ. Παπαρήγα.. 'εχω στοιχεία για την προβοκάτσια' αναφέρει .

Δεν κινδυνεύουν οι φάκελοι των φοροφυγάδων

Δεν υπάρχουν ή υπήρχαν φάκελοι φοροφυγάδων, που να σχετίζονται γενικότερα με φοροδιαφυγή καθώς, οι φάκελοι αυτοί μεταφέρθηκαν στο νέο κτίριο του ΣΔΟΕ (σημερινή ΥΠΕΕ) ανέφερε νωρίτερα η Εισαγγελέας κ. Παπανδρέου για τη φωτιά στον 4ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ...

1. Μπράβο στα παλικάρια που "κλεισανε το σπίτι" του Βγενόπουλου κάνοντας μερικά χιλιάρικα ζημιά σε ένα κατάστημα της MEB. (Βέβαια το κατάστημα είναι ασφαλισμένο και εκτός απο το ότι δεν του κάνανε τίποτα ή/και του βγάλανε κέρδος, του δώσανε και το δικαίωμα να ΜΙΛΑΕΙ!!!!)

2. Μπράβο στα παλικάρια που τιμωρήσανε το κεφάλαιο που πίνει το αίμα του εργαζόμενου με τις Molotovs' τους. (Βέβαια αν ο υπάλληλος δεν ΖΕΙ δεν μπορεί να του πιεί το αίμα το Κεφάλαιο. Έτσι θα χτυπηθεί καίρια η Πλουτοκρατορία)...

Νέες πολιτικές εξελίξεις λόγω των γεγονότων

Ναί λέει τώρα ο Σαμαράς στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.. Ένταση μεταξύ Παφίλη και Παπανδρέου για την "αυτονόητη" καταδίκη τέτοιων γεγονότων.. Ο Κόσμος χάνεται και η Βουλή Μα..κίζεται..

Στον κόσμος τους αυτοί προκειμένου να διασφαλσιτούν... Αυτή την ώρα μιλούν στη Βουλή για τα γεγονότα.. (φέξε μου και γλίστρησε)..

Δεν ακούνε την Κοινωνία ; Δε βλέπουν ; κοιμούνται ;


Η Bild φωτογραφίζει αριστερούς

" Έλληνες αριστεροί - Ριζοσπάστες, επιρρεπείς στην βία " , κατονομάζει η Bild για τα έκτροπα στην Αθήνα αυτή την ώρα.. Αναφέρει, μάλιστα, ότι οι νέοι στην Ελλάδα και ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί κατά της Ελληνικής Ελίτ και είναι οργισμένοι με τους πολιτικούς τους..

Ξέρει κάτι η Bild ή κινείται στο κλίμα των εντολών που έχει ;

Γιατί χτυπήσαν τη Marfin ;;; Ποιούς ενοχλεί ο Βγενόπουλος ;;

Γιατί "χτυπήσανε" τη Marfin ; Μπα; Εγώ νομίζω, ότι ακόμα και στους "αναρχικούς"΄, ο Βγενόπουλος είναι συμπαθής.. Τον τελευταίο καιρό τα "λέει" έξω απ' τα δόντια και εναντίον των πολιτικών έτσι;;

Ποιοι έχουν "συμφέρον" λοιπόν από αυτό το χτύπημα ;; Ποιόν συμφέρει ; Ποιος αντιπαθεί τον Βγενόπουλο;;;

ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΑ 80 ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Δέχεται οικονομική επίθεση η Πορτογαλία

Την πρώτη γέυση παίρνει η Πορτογαλία αυτές τις ώρες και λόγω των διαδηλώσεων στην Ελλάδα καθώς, τα ασφάλιστρα κινδύνου της χώρας άγγιξαν τις 400 μονάδες.

Την ίδια ώρα το πετρέλαιο έχει πέσει στα 80 δολάρια το βαρέλι λόγω των διαδηλώσεων στην Αθήνα.

Από τον 4ο όροφο του ΣΔΟΕ ξεκίνησε η φωτιά..

Ντροπή! Πήρε φωτιά ο 4ος όροφος του ΣΔΟΕ όπου κρατούνται οι φάκελοι με τις υποθέσεις των επιχειρηματιών που χρωστάνε στο δημόσια και εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ να μην έγινε τέτοιο πράγμα...

Αν ισχύει τότε δεν είναι κουκουλοφόροι αλλά κανονικό στήσιμο!

troktiko

Αν κάηκε ο 4ος όροφος του ΣΔΟΕ μόνον και ξεκίνησε από εκεί η φωτιά τότε μιλάμε για κανονική κρατική προβοκάτσια..

"Όλα ήταν σχεδιασμένα!"

"ΕΝΩ Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΛΛΟΥΣΕ ΟΜΑΛΑ,ΞΑΦΝΙΚΑ ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 55-60 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.

ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ .ΒΓΗΑΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ,ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΡΕΙΑ,ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ."

Αναγνώστρια Troktiko

Λεηλατούνε καταστήματα.. ΄Η πεινασμένοι είναι ή Προβοκάτορες...

Κάποιοι από τους διαδηλωτές, προφανώς οι πιο πεινασμένοι, λεηλατούν αυτή τη στιγμή καταστήματα και Super Market 's στο διάβα τους..

Έτσι φαίνεται η Αθήνα αυτή τη στιγμή από ψηλά την ώρα που μαίνονται οι φωτιές σε Υπουργείο Οικονομικών, το δρόμο και άλλα κτίρια...

Η κατάσταση αρχίζει να θυμίζει Αργεντινή σιγά , σιγά...

Στη Marfin αυτή τη στιγμή ο Βγενόπουλος

Στο υποκατάστημα της Marfin βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος πήγε επί τόπου για να δει τι συμβαίνει ακριβώς. Την ίδια ώρα οι πολιτικοί δεν τολμούν να βγουν από τη Βουλή καθώς αποτελούν "κόκκινο" πανί για τους διαδηλωτές.

Ακόμη, λέγεται ότι κάποιοι βρήκανε ευκαιρία και καίνει άρον-άρον έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών που σχετίζονται με υποθέσεις φοροδιαφυγής πολλών δις ευρώ.. 

Η ίδια κατάσταση περίπου επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, με διαδηλωτές να συμπλέκονται με την αστυνομία στους δρόμους..

"Καίγονται σημαντικά έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών;"

"Αυτή τη στιγμή στον 4ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Βασ.Σοφίας

έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά!

Στο 4ο όροφο βρίσκονται σημαντικότατα έγγραφα από μεγάλες έρευνες του Υπ.Οικονομικών...

Τώρα το να έφτασε μολότοφ εκεί είναι δύσκολο, κάποιο χέρι το έκανε...!"


Πολιορκούν τη Βουλή με το σύνθημα "Λαμόγια βγείτε έξω !"

Οργή λαού έξω απο το κοινοβούλιο !!!


Καθολική αντίδραση χιλιάδων εξαγριωμένων πολιτών που έχουν ενωθεί απο διαφορετικά μέτωπα στο Σύνταγμα ενώ το σύνθημα:

"Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" ακούγεται συντονισμένα απο τη λαοθάλασσα...

Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρει "Αυτός ο λαός χρόνια τώρα έχει μάθει να αγωνίζεται το έχει στο dna του"....

Teiresias

Εξήντα άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στο Άμστερνταμ

Σχεδόν 60 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια τελετής για τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Άμστερνταμ, όταν ένας άνδρας προκάλεσε πανικό, ουρλιάζοντας εν μέσω σιγής ενός λεπτού.

Παρούσα ήταν και η Βασίλισσα Βεατρίκη. Ωστόσο η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και η Βασίλισσα επέστρεψε, για να παρακολουθήσει τη συνέχεια της τελετής.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς, πέρυσι, κατά την Ημέρα της Γιορτής της Βεατρίκης, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος.

Zougla

Ενημερώθηκε η Βουλή για την τραγωδία

Ένταση και φραστικοί διαξιφισμοί επικράτησαν και στην αίθουσα του εθνικού Κοινοβουλίου, όταν ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ανακοίνωσε στο Σώμα τον θάνατο των τριών συμπολιτών μας, κατά τη διάρκεια των σφοδρών επεισοδίων.

Όπως ανακοίνωσε στο Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής, κατά την ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώθηκε ότι στην Αθήνα υπάρχουν τρεις νεκροί.

Η κατάσταση στην Αθήνα φαίνεται ότι ξεφεύγει από κάθε έλεγχο την ώρα που στη Βουλή των Ελλήνων ετοιμάζονται να περάσουν το «νομοθέτημα» για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά τις επιταγές της τρόικας, ΕΕ- ΔΝΤ –ΕΚΤ.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την Είδηση

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο μεταδίδουν αυτή τη στιγμή την είδηση των τριών νεκρών στην Αθήνα. Τα Ελληνικά ΜΜΕ έσπασαν την απεργία, με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων, προκειμένου να μεταδώσουν, αυτή την ώρα, τον κόσμο.

Τραγωδία στην Αθήνα. Άρχισαν τα έκτροπα...

Τραγωδία στην οδό Σταδίου.

Τρία άτομα, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, εντοπίστηκαν νεκρά μέσα στο υποκατάστημα της Marfin, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 23, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από ρίψη μολότοφ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις βρίσκονταν στον τρίτο όροφο του κτιρίου και βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία.

Από το ίδιο κτίριο απεγκλωβίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν βγει στο μπαλκόνι, για να αναπνεύσουν. Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν βάνδαλοι διαδηλωτές που έκαναν πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη μολότοφ κατά της τράπεζας. Αμέσως, ξέσπασε φωτιά και το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και τους καπνούς.

Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έσβησαν την πυρκαγιά και απεγκλώβισαν τους τέσσερις εργαζομένους.

Οι τεράστιες ευθύνες της ΕΕ απέναντι στον Ελληνικό Λαό και το βάφτισμα ευρωπαϊκών κονδυλίων σαν Ελληνικά για την πληρωμή μισθών

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται σε εξέλιξη "Εξεταστική" των πραγμάτων Επιτροπή για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και για το ποιοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση.. Η έρευνα αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.. . Ευθύνες, αναμφισβήτητα έχει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέναντι και στον Ελληνικό Λαό, όχι μόνον για τη συγκάλυψη, αλλά και για τη διασφάλιση του Συμφώνου Σταθερότητας και τον τρόπο που διατέθηκαν όλα τα "πακέτα" - επιδοτήσεις προς την Ελλάδα.

Για παράδειγμα η κατασπατάληση του πακτωλού των χρημάτων που δημιούργησαν το τεράστιο δημόσιο χρέος των 300 δις ευρώ διαπερνά, υποχρεωτικά, τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης "Ντελόρ", "Σαντέρ" και ΕΣΠΑ. Τούτο διότι, ό,ποια ελληνική "επένδυση", "επιδότηση", "σύμβαση έργου" ή "αγορά" από το Ελληνικό Δημόσιο περνούσε και περνά υποχρεωτικά από την "Ευρωπαϊκή Επιδότηση" με μικρή Ελληνική Συμμετοχή της τάξεως του 20%  με 30% περίπου. Με απλά λόγια, η δημιουργία του υπέρογκου χρέους έχει να κάνει άμεσα και με τα χρήματα που η Ευρώπη επένδυσε στην Ελλάδα, για τη συνοχή, και τα έφαγαν οι πολιτικοί , οι ημέτεροι επιχειρηματίες και κάθε καρυδιάς καρύδι. Κι αυτό αναζητά σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο..

Θα σας δώσω ένα τωρινό και επίκαιρο παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό τι εννοούμε :

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ... ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΝΤΕΡΒΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Τέλος λαμβάνει φέτος το μακρό ειδύλλιο της Τουρκίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μία σχέση που καθόρισε την οικονομική πολιτική της χώρας την περίοδο 1998 – 2008. Το Μάρτιο, η κυβέρνηση Έρντογαν ανακοίνωσε πως...

(fimotro)

Με απόλυτη επιτυχία, ξύλο και πολύ κόσμο η σημερινή Απεργία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Troktiko από την Ομόνοια μέχρι και το Μουσείο δε μπορείς να περάσεις και ο κόσμος είναι πάρα πολύς.. Σημειώθηκαν και έκτροπα καθώς, σύμφωνα με το blog, έπεσε ξύλο και οι απεργοί σπάσαν τα τζάμια μιας εφορίας στην περιοχή..

Τί σημαίνουν οι Εταιρείες Επινοικίασης Προσωπικού

Δυστυχώς, για εμάς, έχουμε προσωπική εμπειρία από αυτές τις Εταιρείες και δη από τη Γερμανία, όπου δραστηριοποιούνται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Πρέπει να αναφέρουμε ότι, η "ιστορία" αυτή με τις Εταιρείες Επινοικίασης Εργατικού Δυναμικού ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ, μεταπήδησαν στην Αγγλία (Σαξο - Αμερικανικό Μοντέλο) και επιβλήθηκε, ουσιαστικά, στις χώρες της ΕΕ από την τελευταία μέσα από ένα παζάρι ξεπουλήματος των μέχρι τούδε εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στο βωμό, λοιπόν, του επιχειρηματικού κέρδους και της "ελαστικοποίησης" της εργασίας οι Ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, αποδέχτηκαν την Αγγλική αυτή πρόταση.. . Σε αυτά τα πλαίσια άλλωστε, καταλήξαμε και στη Συμφωνία που αφορά τον "Πολωνό υδραυλικό". Ότι δηλαδή, θα μπορεί να εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πολωνός, π.χ. με τρία (3) ευρώ την ώρα, πριν ακόμα γίνει αποδεκτή η χώρα σε όλα τα στάδια της ένταξής της στην ΕΕ τότε .

Η εμπειρία μου, λοιπόν, από αυτές τις "Lifefirmen" ή "Zeitfirmen" όπως τις λένε είναι οδυνηρή. Δεν έχεις σταθερή εργασία, σε στέλνουν ό,που αυτοί θέλουν κι αν αρνηθείς απολύεσαι. Μπορεί να μένεις στη Δράμα και να σε στείλουν για δουλειά στην Καβάλα ή την Ξάνθη.. Μπορεί να μένεις στην Πρέβεζα και να σε στείλουν στα Γιάννενα.. . Ο μισθός σου είναι πολύ, πολύ μικρός σε βαθμό που ίσα-ίσα ζείς.. Δεν έχεις μέλλον, προοπτική, δεν είσαι τίποτε άλλο εκτός από ένα προϊόν προς πώληση.. . Η αξιοπρέπειά σου καταρρακώνεται μέσα από διαδικασίες εκδούλευσης, εκπόρνευσης ουσιαστικά του σώματός και του μυαλού σου.. . 

Είσαι δούλος και με τη βούλα του Κράτους.. . Αυτές είναι οι Εταιρείες Επινοικίασης Προσωπικού και αποτελούν την πιο απάνθρωπη μορφή δουλείας που έχει στηθεί στην Ανθρωπότητα. 

«Ανεύθυνα σενάρια» για Ισπανία - Πορτογαλία

Στο στόχαστρο των κερδοσκόπων φαίνεται να μπαίνουν μετά την Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Σενάρια που θέλουν Μαδρίτη και Λισαβόνα να αναγκάζονται σε αίτηση βοήθειας από την Ε.Ε. και ΔΝΤ εκτίναξαν το κόστος ασφάλισης πορτογαλικού και ισπανικού χρέους (CDS) και πυροδότησαν κύμα ρευστοποιήσεων στις αγορές μετοχών.

Το αρνητικό κλίμα δεν κατάφεραν να ανατρέψουν ούτε οι καθησυχαστικές ανακοινώσεις αξιωματούχων αλλά και οίκων αξιολόγησης. Ο ισπανικός χρηματιστηριακός δείκτης IBEX έκανε «βουτιά» 5% και ο πορτογαλικός PSI υποχώρησε 4%.

Αποφασισμένος να δώσει μάχη κατά των κερδοσκόπων δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, χαρακτηρίζοντας «εντελώς παρανοϊκά και ανεύθυνα» τα επίμαχα σενάρια. Ο κ. Θαπατέρο σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα φερεγγυότητας της χώρας του, η οποία όπως είπε, δεν θα χρειαστεί καμία βοήθεια από την Ευρώπη.

Φραστική στήριξη σε Ισπανία και Πορτογαλία προσέφερε και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OOΣΑ), Aνχέλ Γκουρία, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει η κατάστασή τους να συγκρίνεται με την ελληνική κρίση.

Ο κ. Γκουρία τόνισε ότι το χρέος της Ισπανίας ήταν 53,2% του ΑΕΠ πέρυσι και της Πορτογαλίας 76,8%, ενώ της Ελλάδας ανήλθε στο 115% του ΑΕΠ. Παράλληλα ο οίκος Fitch επανέλαβε την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ της Iσπανίας με σταθερή προοπτική. Την προηγούμενη εβδομάδα η Standard & Poor's είχε υποβαθμίσει την Ισπανία στο ΑΑ, επικαλούμενη μια μεγαλύτερη του αναμενομένου περίοδο χαμηλής ανάπτυξης. Ωστόσο o Fitch τόνισε ότι δεν διαφαίνεται λόγος υποβάθμισης.

Αναλυτές, πάντως, συνέχισαν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον ευρωπαϊκό Νότο. Ο Ντανιέλ Γκρο, διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (European Policy Center) και πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι «αρκετά πιθανό» η Πορτογαλία να είναι η δεύτερη χώρα - μέλος της ευρωζώνης, που θα χρειαστεί στήριξη. Σύμφωνα με τον κ. Γκρο, η οικονομική κατάσταση της Πορτογαλίας δεν διαφέρει πολύ, σε σχέση με αυτήν της Ελλάδας.

Αναφερόμενος, πάντως, στην περίπτωση της Ισπανίας σημείωσε ότι είναι λιγότερο εκτεθειμένη, λόγω της υψηλής εγχώριας αποταμίευσης.