Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τί σημαίνουν οι Εταιρείες Επινοικίασης Προσωπικού

Δυστυχώς, για εμάς, έχουμε προσωπική εμπειρία από αυτές τις Εταιρείες και δη από τη Γερμανία, όπου δραστηριοποιούνται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Πρέπει να αναφέρουμε ότι, η "ιστορία" αυτή με τις Εταιρείες Επινοικίασης Εργατικού Δυναμικού ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ, μεταπήδησαν στην Αγγλία (Σαξο - Αμερικανικό Μοντέλο) και επιβλήθηκε, ουσιαστικά, στις χώρες της ΕΕ από την τελευταία μέσα από ένα παζάρι ξεπουλήματος των μέχρι τούδε εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στο βωμό, λοιπόν, του επιχειρηματικού κέρδους και της "ελαστικοποίησης" της εργασίας οι Ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, αποδέχτηκαν την Αγγλική αυτή πρόταση.. . Σε αυτά τα πλαίσια άλλωστε, καταλήξαμε και στη Συμφωνία που αφορά τον "Πολωνό υδραυλικό". Ότι δηλαδή, θα μπορεί να εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πολωνός, π.χ. με τρία (3) ευρώ την ώρα, πριν ακόμα γίνει αποδεκτή η χώρα σε όλα τα στάδια της ένταξής της στην ΕΕ τότε .

Η εμπειρία μου, λοιπόν, από αυτές τις "Lifefirmen" ή "Zeitfirmen" όπως τις λένε είναι οδυνηρή. Δεν έχεις σταθερή εργασία, σε στέλνουν ό,που αυτοί θέλουν κι αν αρνηθείς απολύεσαι. Μπορεί να μένεις στη Δράμα και να σε στείλουν για δουλειά στην Καβάλα ή την Ξάνθη.. Μπορεί να μένεις στην Πρέβεζα και να σε στείλουν στα Γιάννενα.. . Ο μισθός σου είναι πολύ, πολύ μικρός σε βαθμό που ίσα-ίσα ζείς.. Δεν έχεις μέλλον, προοπτική, δεν είσαι τίποτε άλλο εκτός από ένα προϊόν προς πώληση.. . Η αξιοπρέπειά σου καταρρακώνεται μέσα από διαδικασίες εκδούλευσης, εκπόρνευσης ουσιαστικά του σώματός και του μυαλού σου.. . 

Είσαι δούλος και με τη βούλα του Κράτους.. . Αυτές είναι οι Εταιρείες Επινοικίασης Προσωπικού και αποτελούν την πιο απάνθρωπη μορφή δουλείας που έχει στηθεί στην Ανθρωπότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου