Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τριάντα προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Σε αυτή παίρνουν μέρος εκατοντάδες αστυνομικοί ,οι οποίοι αναπτύχθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων και έως πριν από λίγο, είχαν προσαγάγει περισσότερα από 30 άτομα, ενώ συνέλαβαν άλλα 8.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας «Μαρφίν» και τα έκτροπα στο Σύνταγμα,βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι προσαγωγές των υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια και οι συλλήψεις έγιναν από τους δρόμους και σπίτια, γύρω από την οδό Ζαϊμη.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί από τις υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, οι οποίοι τέθηκαν σε επιφυλακή αμέσως μετά τα πρώτα επεισόδια, συνάδελφοί τους των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες και άλλοι από τους γειτονικούς στην Αττική νομούς.

ΟΙ τελευταίοι, σύμφωνα με τα σχέδια της αστυνομίας, ήταν ήδη σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα αμέσως.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ άρχισε όταν τελείωσε η μεγάλη πορεία και ομάδες κουκουλοφόρων κατέφυγαν στα Προπύλαια, τα οποία χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο για την πρόκληση νέων επεισοδίων.

Οι πρωταγωνιστές τους έσπασαν καταστήματα, έβαλαν φωτιές σε κάδους και εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας που επιχειρούσαν να επιβάλουν την τάξη.

Με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους κουκουλοφόρους από τα Προπύλαια και πολλοί από αυτούς κατέφυγαν στα Εξάρχεια.

Οι ομάδες αυτές αποχώρησαν οργανωμένα και σύμφωνα με μαρτυρίες στο πέρασμά τους έσπαγαν βιτρίνες καταστημάτων και προκαλούσαν φθορές σε αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου