Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ο ΝΕΟΦΑΝΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ .



" Βοήθειά μας Κύριε.." , "Θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου.." !




(δίχως άλλα λόγια !)

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ Ν.ΛΙΟΝΑΚΗ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΣΠΙΤΙ !

Άφησε το μοναστήρι και πήγε στο σπίτι της η Λιονάκη .
Εδώ και 15 ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα

Η γνωστή ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν εγκατέλειψε τα εγκόσμια για να κλειστεί σε μοναστήρι, έφυγε από την Μονή Μοίρες στην Κρήτη και πλέον βρίσκεται στο σπίτι της στην Αθήνα. Εκεί περνάει τις μέρες της χωρίς να έχει επαφές με κανέναν παρά μόνο με ορισμένους, ελάχιστους, κοντινούς της ανθρώπους.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη το λόγο που η Λιονάκη άλλαξε άποψη και εγκατέλειψε την Μονή.


"ΙΣΧΥΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ", το ΔΝΤ καλωσορίζει τα νέα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "καλωσόρισε τα σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσαν οι ελληνικές Αρχές σήμερα" και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση "έχει καταθέσει ένα πολύ ισχυρό δημοσιονομικό πακέτο για το 2010".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΝΤ σημειώνει επίσης ότι "η εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος θα αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα εμπρός σε μια πολυετή διαδικασία".

Και ολοκληρώνει "ενθαρρύνοντας τις Αρχές να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν σύντομα σημαντικές μεταρρυθμίσεις για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη, συμπληρώνοντας τη δημοσιονομική εξυγίανση η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη".

Από την πλευρά του το Ταμείο δηλώνει "έτοιμο να υποστηρίξει την εφαρμογή των σχεδίων των ελληνικών Αρχών προσφέροντας την τεχνογνωσία του".

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΙΛΗ . Πριν από λίγο .

Ισχυρός μετασεισμός σπέρνει πανικό στους κατοίκους της Κονσεπσιόν
Δραματικές ώρες για τη Χιλή

Μετασεισμική δόνηση εντάσεως 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της Κονσεπισόν, τέσσερις ημέρες μετά τα 8,8 Ρίχτερ που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 800 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. Με σκληρά μέτρα προειδοποιεί η πρόεδρος της Χιλής εάν επαναληφθούν τα φαινόμενα λεηλασιών και βίας.

Ο ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της ακτής της Χιλής τρομοκρατώντας τους κατοίκους της Κονσεπσιόν. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων δήλωσαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση τσουνάμι, όμως φοβισμένοι πολίτες έτρεξαν σε υψώματα για να νοιώσουν ασφάλεια, σύμφωνα με το Reuters.

O τελευταίος επίσημος απολογισμός από το σεισμό του Σαββάτου κάνει λόγο για 800 νεκρούς, ωστόσο τα θύματα αναμένεται να αυξηθούν εντός των προσεχών ημερών καθώς υπάρχοι πολλοί αγνοούμενοι.

Η Χιλιανή πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία, προειδοποιώντας με σκληρά μέτρα στην περίπτωση που επαναληφθούν τα φαινόμενα λεηλασιών και βίας στην Κονσεπσιόν.

Σε τέσσερα αστικά κέντρα της Χιλής, περιλαμβανομένης της Κονσεπσιόν, είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και 14.000 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στους δρόμους για να διασφαλίσουν την τάξη.

ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔ .

Τον Αγγέλου έδειξε, δις, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔ
Τον πρώην διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου, ονομάτισε για δεύτερη φορά με την κατάθεσή του στην εξεταστική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ο νομικός σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Σ. Γκασούκας.
Η αναφορά στο όνομα του κ. Αγγέλου προκάλεσε ένταση μεταξύ των μελών της επιτροπής, καθώς βουλευτές της Ν.Δ. (Δένδιας, Βόζενμπεργκ) θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι ο μάρτυρας πέφτει σε αντιφάσεις σε σχέση με την κατάθεσή του στην προηγούμενη εξεταστική. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δε, θεώρησαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να φιμώσει τον μάρτυρα.

Ο κ. Γκασούκας πάντως, απλώς χρησιμοποιώντας διαφορετικές εκφράσεις στον προφορικό λόγο, επανέλαβε και χθες πως πρωτοφανώς ο μοναχός Αρσένιος καλούνταν σε γενικές συνελεύσεις της ΚΕΔ. Και κάποια φορά τον άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο με κάποιον Γιάννη. Οταν ο ίδιος τον ρώτησε περί ποίου επρόκειτο, είπε ότι μιλούσε με τον Γιάννη Αγγέλου.

ΔΑΝΕΙΟ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕΠ .

Χρηματοδότηση 1,5-2 δισ. ευρώ με την οποία θα καλυφθεί η εθνική συμμετοχή στο νέο κοινοτικό πακέτο (ΕΣΠΑ) διαπραγματεύεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχος Σακελλάρης, με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Ετοιμος να στηρίξει τη ρευστότητα, αν αυτό ζητηθεί, δηλώνει ο Πλούταρχος Σακελλάρης της ΕΤΕπ.
Οι επαφές των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Το δάνειο θα έχει διάρκεια πάνω από 20 έτη και το επιτόκιό του υπολογίζεται κατά 2,5% χαμηλότερο από αυτό με το οποίο σήμερα δανείζεται το Ελληνικό Δημόσιο.

Το μεγάλο «ατού» όμως του συγκεκριμένου δανείου είναι άλλο. Αν επιλεχθούν τα σωστά έργα μπορεί να συμβάλει πολύ στη μείωση του ελλείμματος, αν όχι ισόποσα τουλάχιστο κατά 1 δισ. ευρώ: με την εκταμίευσή του από την ΕΤΕπ εγγράφεται στο χρέος, ενώ το έλλειμμα θα βαρύνεται μόνον από τις «δόσεις» και από τις δαπάνες για έργα, οι οποίες μπορούν όμως να γίνουν το 2011 ή το 2012.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ χθες σε συνέντευξη που έδωσε στην Αθήνα επισήμανε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει και με άλλους τρόπους τη ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα, αν αυτό της ζητηθεί, συνάπτοντας νέες συμφωνίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων μέσω τραπεζών αλλά και μετέχοντας σε συμπράξεις με ιδιώτες και σε άλλα ιδιωτικά έργα.

Προωθούνται πιστώσεις 100 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείο Κεφαλαίου JEREMIE. Αρμόδιο είναι στην Ελλάδα το υπουργείο Οικονομίας που θα προκηρύξει πρόγραμμα 45 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που λειτουργούν το πολύ 36 μήνες.

Θα χορηγεί δάνεια έως 100.000 ευρώ, διάρκειας 2-5 ετών για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και κεφαλαίου κίνησης. Σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την επιλογή των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα διανείμουν τα δάνεια. Παράλληλα προωθούνται άλλα δύο προγράμματα μικροπιστώσεων και συμμετοχών σε ίδια κεφάλαια.

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΛΑΟ Η Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ . Από το δελτίο του MEGA των 8.

Να δώσει απάντηση στα περί λαϊκής συναίνεσης στα μέτρα ζήτησε από το λαό η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο ξεσηκωμός τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ακύρωσης κάποιων μέτρων, ενώ πρόσθεσε ότι αν ο εργαζόμενος δεν απεργήσει σήμερα θα χάσει πολλά περισσότερα στο μέλλον.

Σημείωσε επίσης ότι αν υπήρχαν αντιδράσεις στο υπουργικό συμβούλιο, αυτό δείχνει ότι ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή της αντίδρασης, ενώ αναφερόμενη στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι και εκείνος θα έκανε τα ίδια.

ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ,

Υβριδικά αυτοκίνητα είναι το επίκεντρο της φετινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη της Ελβετίας. Αυτοκίνητα με δύο μηχανές, με ηλεκτρικό ρεύμα και βενζίνη ή γκάζι και υδρογόνο. Στο παιχνίδι του υβριδικού μοντέλου έχουνε μπει δυνατά και οι εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων όπως η Ferrari και η Mercedes.

Οι όμορφες συνοδοί των αυτοκινήτων, που ποζάρουν στο φακό με χάρη, προσπαθούν να προσελκύσουν όλο και περισσότερο κόσμο στα μοντέλα που συνοδεύουν. Οι paparazzi προτιμούν μάλλον τις συνοδούς παρά τα αυτοκίνητα που συνοδεύουν. Απολαύστε μια ωραία συνοδό...

Ο γιος του ιδρυτή της Χαμάς διπλός πράκτορας του Ισραήλ !

Νέα Υόρκη (CNN). Ο γιος του ιδρυτή της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, την Τρίτη στο CNN, είπε ότι ήταν κατάσκοπος για το Ισραήλ. Για 10 χρόνια ο Yousef Mosab είπε ότι συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και τις διοχέτευε στις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ Shin Bet.

Ο Yousef σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο CNN Christiane Amanpour είπε ότι το έκανε διότι η Χαμάς "ασκούσε εξαιρετική" σκληρότητα στα μέλη της και σκότωσε ανθρώπους για τους οποίους δεν υπήρχε λόγος να το κάνει. Έχει γράψει τώρα ένα βιβλίο με τίτλο " Ο γιος της Χαμάς" από τη νέα του βάση στις ΗΠΑ όπου ζει από το 2007. Το τηλεοπτικό κανάλι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ιστορία του από ανεξάρτητες πηγές και το Ισραήλ αρνήθηκε τις πληροφορίες.

Ωστόσο, στην Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, πρώην "χειριστής" του διπλού κατασκόπου είπε ότι : " Μια εικόνα της αξίας του ήταν 1000 ώρες σκέψης από κορυφαίους εμπειρογνώμονες" .

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ. ΧΙΛΙΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ !

Καμπάλα, Ουγκάντα.
Τουλάχιστον 100 οι νεκροί και άλλοι 245 αγνοούνται από κατολισθήσεις στην Ουγκάντα. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, λόγω των ασυνήθιστα υψηλών βροχοπτώσεων .Πολλά χωριά έχουν αφανιστεί γύρω από το όρος Elgon στα σύνορα της Ουγκάντα με την Κένυα. Ο στρατός έχει ενταχθεί στις προσπάθειες αναζήτησης και ήδη παρέχονται οι πρώτες βοήθειες στις ανάγκες των πολιτών. Οι άστεγοι υπολογίζονται σε πάνω από χίλιους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ !

Ανακούφιση στις χρηματοπιστωτικές αγορές - η ισοτιμία του ευρώ σήμερα το πρωί κάνει άλμα προς τα επάνω. Αιτία είναι τα πρώτα μέτρα που διέρρευσαν από το ελληνικό πρόγραμμα αποταμίευσης.
Η κυβέρνηση στην Αθήνα μιλά για ένα πρόγραμμα λιτότητας με πηρύνα την αύξηση των φόρων. Ο ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά δύο μονάδες και θα ανέλθει στο 21 %. Συγκεκριμένα η δέσμη μέτρων θα αποταμιεύσει 5δις περίπου ευρώ, από τα οποία τα μισά θα προέλθουν από περικοπές και τα υπόλοιπα από φόρους.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, σήμερα το πρωί, εξετάσθηκε από τον Πρωθυπουργό το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ εφόσον, διαπιστωθεί ότι η Ε. Ε. δεν είναι έτοιμη να μας βοηθήσει.

Ο Παπανδρέου παρομοίασε την κατάσταση της οικονομίας με έναν επιχειρηματία που δανείζεται συνεχώς για να παίξει στο καζίνο και συνεχώς χάνει.. αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο !

(πηγή : Bild)

ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΧΙΛΗ. ΣΤΟΥΣ 800 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ !

Τουλάχιστον 795 είναι οι νεκροί από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Χιλή το Σάββατο, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ. Οι δηλώσεις της κ. Μπατσελέτ πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στην Κουρικο, μία από τις περισσότερο πληγείσες πόλεις του σεισμού των 8.8 ρίχτερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας El Mercurio. "Πλησιάζουμε τους 800 νεκρούς", δήλωσε η πρόεδρος της Χιλής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η Μισέλ Μπατσελέτ αναφέρθηκε σε ένα νέο απολογισμό, ο οποίος βασίζεται στα τελευταία στοιχεία του γραφείου έκτακτης ανάγκης και στα στοιχεία που συγκεντρώνονται σε τοπικό επίπεδο. Οι περισσότεροι άνθρωποι (586) έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μαουλέ, η οποία βρίσκεται 400 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σαντιάγο.

Το χάος και η βία επικρατεί πλέον στη χώρα, όπου οι πεινασμένοι πολίτες και συμμορίες λεηλατούν τα πάντα ενώ, οι αρχές αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.

ΣΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ S CLUB .

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε πριν λίγη ώρα, το S Club, οπού εμφανίζονται ο Σάκης Ρουβάς και η Τάμτα, υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές εξαιτίας φωτιάς που ξεκίνησε χθες το βράδυ.
Τα πρώτα σχόλια αναφέρουν ότι βρέθηκαν δοχεία με βενζίνη, αλλά είναι προτιμότερο να διατηρήσουμε μια επιφυλακτική στάση προς αυτό, μια και δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημο πόρισμα από τις αρχές.
Οι καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά είναι αρκετές έτσι ώστε να μην λειτουργήσει το νυκτερινό κέντρο για αρκετό χρονικό διάστημα! Σε εμπρησμό αποδίδει η πυροσβεστική υπηρεσία τη φωτιά.

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΒΕΙ ΣΤΗ ΝΔ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ .

Εριδες στο εσωτερικό της Ν.Δ. που οδήγησαν σε δημόσια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών του κόμματος, Π. Καμμένου και Κ. Τζαβάρα, προκάλεσε η κατάθεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

«Πολύ γελοίο» χαρακτήρισε τον Π. Βουρλούμη, ο Π. Καμένος και κατηγορήθηκε από τον Κ. Τζαβάρα για «επιθετικότητα» Αφορμή υπήρξε η καταγγελτική στάση που τήρησε κατά του μάρτυρα ο κ. Καμμένος. Οι αμφίσημες αλλά και μη διαφωτιστικές απαντήσεις που έδωσε ο κ. Βουρλούμης επί του θέματος προκάλεσαν την μήνιν του βουλευτή. Τον αποκάλεσε «πολύ γελοίο», υπενθύμισε ότι «διατηρεί τη θέση του, ενώ κατηγορείται για απιστία» και με οργίλο ύφος τον απείλησε πως «θα ζητήσει τη σύλληψή του διότι εμπαίζει την επιτροπή».
Την τακτική αυτή καυτηρίασε ο κ. Τζαβάρας που καταλόγισε στον συνάδελφό του πως «δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο επιθετικός με τον μάρτυρα».
(πηγή: Ελευθεροτυπία)

ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ Σ' ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ.

Το ενδεχόμενο μηδενικής παρουσίας του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, ύστερα από μια συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, αφήνει ανοιχτό ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, Ενγκεμέν Μπαγίς.

Ο Μπαγίς μίλησε σε ομάδα Κυπρίων δημοσιογράφων το περασμένο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, πριν από τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Ερντογάν, και έδωσε μια πειστική ερμηνεία γιατί η Τουρκία θέλει τώρα λύση του Κυπριακού: «Νομίζω ότι μία λύση στην Κύπρο, αργά ή γρήγορα, θα σπρώξει την Τουρκία στην Ε.Ε. Αυτή θα είναι η μεγάλη λύση», είπε, ενώ παραδέχθηκε ότι το άλυτο του Κυπριακού «επηρεάζει άμεσα το χαρτοφυλάκιό του» ως αρχιδιαπραγματευτή της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. «Ολοι γνωρίζουμε πως, είτε το θέλουμε είτε όχι, το ζήτημα Κύπρος αποτελεί εμπόδιο».
(πηγή : Ελευθεροτυπία σήμερα)

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, εξείγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ανακοίνωσε τις περικοπές της τάξης του 30% στο δώρο Πάσχα, 30% στο θερινό επίδομα αδείας και 30% στο δώρο των Χριστουγέννων. Ολες οι μειώσεις σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν αποκλειστικά στους εργαζομένους του Δημοσίου τομέα και στις ΔΕΚΟ και όχι στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
Σε δύο κατευθύνσεις κινούνται τα μέτρα για την εξασφάλιση πρόσθετων εσόδων ύψους 4,8 δισ. ευρώ. Τα 2,4 δισ. προέρχονται από την αύξηση των εσόδων, το 1,7 δισ. από τις περικοπές των δαπανών και τα 700 εκ. από περικοπή δημοσίων επενδύσεων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης:

- Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 4,5% σε 5%, από 9% σε 10% και από 19% σε 21%. Στόχος η εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ. Δεν επηρεάζεται η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.
- Αύξηση του φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη, τσιγάρα και αλκοολούχα ποτά, σε πετρέλαιο, είδη πολυτελείας. Στα τσιγάρα και ποτά η φορολόγηση είναι 20%. Αύξηση του ειδικού φόρου καύσιμα: Η βενζίνη επιβαρύνεται με 8 λεπτά το λίτρο και με 3 λεπτά το πετρέλαιο κίνησης. Επιβολή φόρου πολυτελείας έως και 36% σε είδη, όπως πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.
- Έκτακτη εισφορά 1% για όσους έχουν εισόδημα άνω του 100.000 ευρώ και φορολόγηση 45%.
- Αύξηση ειδικού τέλους ταξινόμησης για οχήματα άνω των 1.600 κ.ε κατά 25%.
- Αύξηση φορολογίας στο 15% των offshore εταιρειών
- Φόρος 2% για ακίνητα μεγάλης αξίας άνω των 5 εκ. ευρώ

Κάθε έσοδο από την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ και από τις νέες άδειες θα διατεθούν για την ενίσχυση της απασχόλησης.
Για το Δημόσιο τομέα αναστέλλονται οι προσλήψεις το 2010 με εξαίρεση τους τομείς Παιδείας, Υγείας, ενώ θα ισχύει 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.

- Παγώνει συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν θα υπάρξει περικοπή επιδομάτων στους συνταξιούχους
- Περιορίζονται κατά 500 εκατ. ευρώ οι δημόσιες επενδύσεις και μειώνονται δαπάνες και πιστώσεις συνολικά 200 εκατ. ευρώ.
- Μπαίνει στοπ στα μπόνους και στις υπερωρίες.
- Ρύθμιση για όσους δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ., με μικρή προσαύξηση και δυνατότητα ευνοϊκής εξόφλησης εφάπαξ με έκπτωση 10% ή σε δόσεις με έκπτωση 5%.
- Ενεργοποίηση σχεδίου είσπραξης για τα ληξιπρόθεσμα με δημιουργία «call center» στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δηλαδή τηλεφωνικής όχλησης σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, με κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών τους στοιχείων σε περίπτωση μη ανταπόκρισης.
Θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίου, ενώ έπεται σειρά επαφών του κ. Παπανδρέου με συνδικαλιστικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους.