Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΙΛΗ . Πριν από λίγο .

Ισχυρός μετασεισμός σπέρνει πανικό στους κατοίκους της Κονσεπσιόν
Δραματικές ώρες για τη Χιλή

Μετασεισμική δόνηση εντάσεως 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της Κονσεπισόν, τέσσερις ημέρες μετά τα 8,8 Ρίχτερ που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 800 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. Με σκληρά μέτρα προειδοποιεί η πρόεδρος της Χιλής εάν επαναληφθούν τα φαινόμενα λεηλασιών και βίας.

Ο ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της ακτής της Χιλής τρομοκρατώντας τους κατοίκους της Κονσεπσιόν. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων δήλωσαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση τσουνάμι, όμως φοβισμένοι πολίτες έτρεξαν σε υψώματα για να νοιώσουν ασφάλεια, σύμφωνα με το Reuters.

O τελευταίος επίσημος απολογισμός από το σεισμό του Σαββάτου κάνει λόγο για 800 νεκρούς, ωστόσο τα θύματα αναμένεται να αυξηθούν εντός των προσεχών ημερών καθώς υπάρχοι πολλοί αγνοούμενοι.

Η Χιλιανή πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία, προειδοποιώντας με σκληρά μέτρα στην περίπτωση που επαναληφθούν τα φαινόμενα λεηλασιών και βίας στην Κονσεπσιόν.

Σε τέσσερα αστικά κέντρα της Χιλής, περιλαμβανομένης της Κονσεπσιόν, είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και 14.000 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στους δρόμους για να διασφαλίσουν την τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου