Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κως: "Χτύπησαν" κλειστό ξενοδοχείο

Ανάμεσα σε άλλα πήραν και το πλήρες σύστημα "Καραόκε" με τα ηχεία του!


Το ξονοδοχείο στην Αντιμάχεια της Κω λειτυργούσε μόνο καλοκαίρι κι έτσι ήταν εύκολο για τους δράστες να "μπουκάρουν" χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Οι άγνωστοι διαρρήκτες έσπασαν την συρόμενη τζαμαρία με πέτρες και μπήκαν μέσα στο ξενοδοχείο που ανήκει σε έναν κάτοικο της Καρδάμαινας.

Αυτά που κατάφεραν και άρπαξαν ήταν τρεις αντλίες της πισίνας, μία βυθιζόμενη αντλία λυμάτων, ένα πλήρες σύστημα "Καραόκε" με ηχεία και διάφορα άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη όλα όσα απέσπασαν οι δράστες ήταν συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.
     
Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε την διάρρηξη όταν πήγε στο ξενοδοχείο του για να πάρει κάποια αντικείμενα και άμεσα ενημέρωσε τους αστυνομικούς του τμήματος Αντιμάχειας, οι οποίοι ερεύνησαν τα σημεία όπου κινήθηκαν οι δράστες για δακτυλικά αποτυπώματα ή άλλα ίχνη.

Τρίκαλα: Φαρμακοποιός σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων

Στο Πειθαρχικό παραπέμφθηκε ο φαρμακοποιός που εμπλέκεται με παράνομες συνταγογραφήσεις.


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας συνεδρίασε χθες βράδυ και συζήτησε την αναφορά του ΟΓΑ που έχει να κάνει με τον έλεγχο φαρμακείου το οποίο φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων.

Το συμβούλιο αφού "εξέτασε το πλήθος των αναφερόμενων παραβάσεων και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας φαρμακοποιών για αυτοκάθαρση και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας και του κύρους του επιστήμονα και φαρμακοποιού, αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει το συγκεκριμένο συνάδελφο στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα".

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε σούπε μάρκετ

Δύο δράστες εισέβαλα σε κατάστημα τροφίμων στην Λεωφόρο Στρατού και προσπάθησαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό.


Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σούπε μάρκετ λίγο μετά τις 18:00 σήμερα το απόγευμα. Με την απειλή όπλου κατάφεραν να αποσπάσουν από το ταμείο του καταστήματος το ποσό των 300 ευρώ.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την αστυνομία.

Σάμος: Δύο τραυματίες ναυτικοί στο λιμάνι

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κατά τον απόπλου του "Νήσος Μύκονος".


Οι δύο ναυτικοί τραυματίστηκαν όταν έσπασε ο κάβος ο οποίος στη συνέχεια τους χτύπησε. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Σάμου όπου κρίθηκε ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία τους.

Ο απόπλους του πλοίου, που έκανε το δρομολόγιο Καρλόβασι - Εύδηλο - Άγιο Κήρυκο - Μύκονο -Σύρο - Πειραιά, απαγορεύτηκε, ενώ κλήθηκε και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου για να διενεργήσει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το "Νήσος Μύκονος" αναχώρησε τελικά στις 16:10 με τρεις ώρες καθυστέρηση.

Τα τσακάλια του Μαξίμου διέγραψαν τον Παπαχρήστο !

Μετά τη "διαβεβαίωση" Πεταλωτή ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση... τα τσακάλια του Μαξίμου διέγραψαν το βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστο.

Έναν αγωνιστή σοσιαλιστή πολιτικό.. Τώρα, ποιος κοροϊδεύει ποιόν τα συμπεράσματα δικά σας..

Γι' αυτό και πιστεύουμε πως αν τελικά δεν "προσκυνήσει" κι ο Σαμαράς και πάμε σε συγκυβέρνηση τότε, σίγουρα θα πάμε σε εκλογές με λίστα.. Με βουλευτές "Μουτζαχεντίν" για Παπανδρέου και Σαμαρά.. Βουλευτές μαριονέτες.. 

Σέρρες: Γυμνοί στο χιόνι!

Κι ενώ η θερμοκρασία ήταν στους 3 βαθμούς Κελσίου και οι περισσότεροι έψαχναν τρόπο να προστατευτούν από τον χιονιά, δύο νεαροί φαίνεται πως αψήφησαν το κρύο!


Αψηφώντας το χιόνι και το ψύχος, δύο μαθητές λυκείου, επιβιβάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας φορώντας μόνο τα μποξεράκια τους, στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και έφτασαν από το Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες. Παρόλο που η θερμοκρασία έφτανε στους 3 βαθμούς Κελσίου εκείνοι ξεκίνησαν τη βόλτα τους στην πόλη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών!

Οι δύο νεαροί αδιαφόρησαν αν θα καταλήξουν στο νοσοκομείο από κρυοπαγήματα ή χιονίστρες. "Το κάναμε για να αποδείξουμε πως στην Ελλάδα δεν κρυώνουμε ποτέ. Ήταν κάτι που το σκεφτόμασταν συνεχώς το τελευταίο διάστημα και μας δόθηκε η ευκαιρία με το σημερινό χιόνι" δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό της πόλης ΤVS ο ένας ανήλικος.

Θεσσαλονίκη: Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Δύσκολη εβδομάδα άρχισε χθες χιλιάδες πολίτες λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των γιατρών του ΙΚΑ.


Η πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΙΚΑ ταλαιπωρεί από χθες χιλιάδες ασφαλισμένους στο ταμείο καθώς ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα για χτες, σήμερα καθώς και για τις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με το σκεπτικό ότι σε κάθε γιατρό του ΙΚΑ αναλογούν 25 ραντεβού και ότι ο ασφαλιστικός φορέας διαθέτει 1150 γιατρούς σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, υπολογίζεται ότι μόνο στην περιοχή αυτή της Βόρειας Ελλάδας θα ακυρωθούν περισσότερα από 140.000 ραντεβού.

Σε όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας. Τα αιτήματα των απεργών γιατρών του ΙΚΑ είναι: η άμεση ανανέωση των συμβάσεων έργου που λήγουν και η προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων αορίστου χρόνου, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, η άμεση κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η αναβάθμιση της περίθαλψης και η βελτίωση της υπηρεσίας των τηλεφωνικών ραντεβού.

Γιάννενα: Έκλεψαν υπολογιστές από δημοτική επιχείρηση

Μπήκαν από τα παράθυρα του γραφείου κι άρπαξαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό αξίας 2.000 ευρώ.


Άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο γραφείων της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου, μπήκαν στο εσωτερικό και έκλεψαν μία κεντρική μονάδα Η/Υ, μία οθόνη Η/Υ, δύο πληκτρολόγια, ένα ποντίκι, δύο ζευγάρια ηχείων και μία τηλεφωνική συσκευή, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ περίπου.

Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Θρίλερ με την απελευθέρωση Ασάνζ – Έφεση τον κρατά στη φυλακή

Το δικαστήριο όρισε εγγύηση για την αποφυλάκιση του Mr. Wikileaks αλλά οι σουηδικές αρχές άσκησαν έφεση και οι Τζούλιαν Ασάνζ παραμένει φυλακισμένος!


Με απόφαση του δικαστή Χάουαρντ Ριντλ, το απόγευμα της Τρίτης, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Wikileaks είχε αφήσει ελεύθερο υπό όρους τον Ασάνζ. Και πριν προλάβει να καταθέσει τη χρηματική εγγύηση (200.000 λίρες) που ορίστηκε για να αποφυλακιστεί, η δικηγόρος της κατηγορούσας αρχής, Τζαμά Λίντφιλντ, ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε έφεση στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο δικαστής Ριντλ δήλωσε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Έρευνα για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις το 2008

Έρευνα για τις κρατικές ενισχύσεις του 2008 στον τομέα των δημητριακών αποφάσισε να κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμβατότητα των ενισχύσεων με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Οι υπό έρευνα κρατικές ενισχύσεις είχαν τη μορφή δανείου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκε στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με εγγύηση του Δημοσίου και με επιδοτούμενο επιτόκιο. Για τη χορήγησή τους εκδόθηκαν ορισμένες υπουργικές αποφάσεις στο τέλος του 2008.

Μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στις αρχές του 2009, η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασία έρευνας σχετικά με τις εικαζόμενες κρατικές ενισχύσεις σε παραγωγούς δημητριακών και σε συνεταιρισμούς που συγκεντρώνουν δημητριακά.

Από την προκαταρκτική έρευνα που έγινε η Επιτροπή εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με τη συμβατότητα του εν λόγω καθεστώτος ενίσχυσης με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις και ως εκ τούτου αποφάσισε να κινήσει διαδικασία έρευνας η οποία θα της επιτρέψει να εξετάσει εμπεριστατωμένα όλα τα στοιχεία.

Μετά τον Τσάβες, μας "δουλεύει" κι ο Μπερλουσκόνι :"Δεν θα γίνουμε Ελλάδα"...

Θρίαμβος Μπερλουσκόνι στην ψήφο εμπιστοσύνης...
Απορρίφθηκε η μομφή εναντίον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, από την Γερουσία…
Στη συζήτηση, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπερασπιζόμενος τον ιταλό πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, επισήμανε στην αντιπολίτευση: «Δεν θα γίνουμε Ελλάδα»!Συνεχίζεται η...
 συζήτηση στην Βουλή, όπου έλαβε κι εκεί ψήφο εμπιστοσύνης.

170 εκατ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» στο Ταμείο Κυνηγών – Ερευνώνται τυχόν ευθύνες Μπασιάκου-Κοντού

Στη Βουλή παραπέμφθηκε η δικογραφία για κακοδιαχείριση 170 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Θήρας και Δασών, με εμπλεκόμενα πρόσωπα τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης.


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία, η οποία αφορά κακοδιαχείριση περίπου 100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Θήρας και Δασών (το Ταμείο των κυνηγών) με εμπλεκόμενα πρόσωπα τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό.

Ο Τρισέ απειλεί με τις αγορές ομολόγων και η άφαντη συναίνεση στον Γ. Παπανδρέου

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε από το Ταμείο να αναλάβει εκείνο την αγορά κρατικών ομολόγων και να σηκώσει τα βάρη, κάτι που θα βάλει "βόμβα" στη Σύνοδο Κορυφής.


Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ ότι πρόθεση της τράπεζας είναι να σταματήσει σταδιακά την αγορά κρατικών ομολόγων και στόχος είναι να μεταβιβάσει το “βάρος” αυτό στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

Όπως αναφέρεται από στελέχη της τράπεζας στην Φρανκφούρτη, η ΕΚΤ έχει ήδη ζητήσει από τους ευρωπαίους ηγέτες να υπάρχει η ευελιξία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο να αγοράζει κρατικά ομόλογα και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες ώστε να ανακόπτουν τυχόν πιέσεις στις αγορές.

Αφήνει το ηλιακό σύστημα για το διαστικό κενό το Voyager 1

33 ολόκληρα χρόνια μετά την εκτόξευσή του, το αμερικανικό διαστημόπλοιο έχει φτάσει στα όρια του ηλιακού συστήματος.


Το Voyager 1 εκτοξεύτηκε το Σεπτέμβριο του 1977 και μαζί με το πιστό αντίγραφό του, Voyager 2, μετέδωσαν στη γη πολλές ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Πλέον, το Voyager 1 έχει φθάσει στα όρια του ηλιακού συστήματος, όπου οι ηλιακοί άνεμοι δεν πνέουν πλέον προς τα έξω, αλλά με πλάγιο τρόπο, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Οι ερευνητές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι το Voyager 1 θα εγκαταλείψει το ηλιακό σύστημα μέσα σε περίπου τέσσερα χρόνια για να μπει στον διαστρικό χώρο, έξω από τη μαγνητική επίδραση του ήλιου.

Ελεύθερος με εγγύηση ο Mr Wikileaks

Δικαστήριο του Λονδίνου ενέκρινε την αίτηση απελευθέρωσης -με την καταβολή χρηματικής εγγύησης- του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ.

Ο ιδρυτής της Wikileaks Τζούλιαν Ασανζ, που συνελήφθη στη Βρετανία μετά απο σουηδικές καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με εγγύηση από ένα βρετανικό δικαστήριο.

Ο Δικαστής Χάουαρντ Ρίντλ τον άφησε ελεύθερο υπό όρους με εγγύηση και όρισε νέα ακρόαση για την υπόθεση του στις 11 Ιανουαρίου.

Ο 39χρονος Αυστραλός, του οποίου η ιστοσελίδα έχει προκαλέσει την οργή των ΗΠΑ μετά τη δημοσίευση πολλών από ένα αρχείο περίπου 250.000 διαβαθμισμένων στις ΗΠΑ διπλωματικών εγγράφων, κατηγορήθηκε φέτος για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δυο γυναικών εθελοντριών στην σουηδική Wikileaks κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σουηδία.

Ο Ασανζ αρνείται τις κατηγορίες και προσπαθεί να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο τις Σουηδικές προσπάθειες για την έκδοση του.

Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα

Σημειώθηκε χθες κατά την διάρκεια φόρτωσης με πετρέλαιο θέρμανσης ενός δεξαμενόπλοιου.


Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο "AEGEAN V" το οποίο φόρτωνε με καύσιμα στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. στην Ελευσίνα. Πλωτά φράγματα έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της θαλάσσιας ρύπανσης συνολικής έκτασης 5-6 τ.μ.

Οι εργασίες απορρύπανσης ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία ενώ από επαγγελματία δύτη πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα ύφαλα του πλοίου για διαπίστωση τυχόν διαρροής, με αρνητικά αποτελέσματα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας για το συμβάν.

Αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Οι άνδρες ασφαλείας του Μεγάρου Μαξίμου κατάφεραν με αστραπιαίες κινήσεις να τον αποτρέψουν.

Ένας άνδρας 54 χρονών προσπάθησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα να αυτοπυρποληθεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο άνδρας αυτός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον πρέπει να έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα, βρέθηκε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και περιλούστηκε με ένα υγρό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι καν εύφλεκτο.

Πριν προλάβει να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, οι άνδρες ασφαλείας του Μεγάρου έσπευσαν και τον ακινητοποίησαν και τον απέτρεψαν ώστε να κάνει πράξη αυτό που σκόπευε, να αυτοπυρποληθεί δηλαδή.

Όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος άνδρας και στις 2 Ιουνίου είχε μπει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και βάζοντας φωτιά στις καρέκλες, προσπάθησε και πάλι να αυτοπυρποληθεί.

Κόλαση του Δάντη στη Ρώμη - Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών με αστυνομικούς

- Πεδίο σφοδρών μαχών η «αιώνια Πόλη» μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπερλουσκόνι
- Τουλάχιστον 4 τραυματίες, ένας διαδηλωτής και τρεις αστυνομικοί
- Πυρπολήθηκαν κάδοι και αυτοκίνητα, ακόμη και ιδιωτών
- Έγιναν τουλάχιστον 10 προσαγωγές

Τα κυριότερα επεισόδια έγιναν στη Ρώμη όπου διαδήλωσαν πάνω από 100.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές αλλά και άνεργοι και κάτοικοι της πόλης Λ' Ακουιλα, που επλήγη από το σεισμό του Απριλίου του 2009.
Οι συμπλοκές μεταξύ ανδρών της αστυνομίας και φοιτητών συνεχίσθηκαν και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, από την ιταλική Βουλή.
 
Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ιταλίας κατά της κυβέρνησης και της μεταρρύθμισης των πανεπιστημίων.

Το τραγούδι της Αγγελικής Ηλιάδη για τον γιο της!

Η γνωστή τραγουδίστρια έγραψε τραγούδι για το... μονάκριβο αγοράκι της!

Ένα γλυκό τραγούδι αφιερωμένο στον... γιό της, έγραψε η Αγγελική Ηλιάδη. Η γνωστή τραγουδίστρια ερμηνέυει με τον γιο της Μπαμπίνο, το τραγούδι: “Όνειρα γλυκά, θ’ αφήσω ανοιχτά, όταν φοβηθείς να τρέξεις να με βρεις”.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Espresso”, το νέο της τραγούδι με τίτλο “Όνειρα γλυκά” είναι ένα νανούρισμα το οποίο ερμηνεύει η γνωστή τραγουδίστρια με τον μονάκριβο γιο της, το... “αντράκι της”, όπως τον αποκαλεί, ο οποίος κάνει τα φωνητικά του κομματιού.
 
Ο μικρός Μπαμπίνος δεν μπήκε στο στούντιο μαζί της και, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε την ηχογράφηση μόνος του, όμως το αποτέλεσμα της άρεσε πολύ.

Τον μαχαίρωσαν γιατί τους είδε να κλέβουν

Μαχαιρωμένος κατέληξε στο νοσοκομείο ένας νεαρός από το Περιστέρι που είχε την ατυχία

να περνάει από την οδό Δαρδανελίων λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Την ώρα που έφτασε μπροστά σε ένα κομμωτήριο είδε δυο άνδρες να προσπαθούν να το διαρρήξουν.
Πριν προλάβει να αντιδράσει οι δυο άνδρες έπεσαν πάνω του. Ο ένας μάλιστα δεν δίστασε να του καρφώσει το μαχαίρι που ευτυχώς δεν βρήκε κάποιο ζωτικό όργανο.

Πέταξαν ποτήρι στην Άντζελα Δημητρίου!

Το ατύχημα που είχε η γνωστή τραγουδίστρια στη σκηνή...

Ένα περίεργο ατύχημα είχε το βράδυ του Σαββάτου η λαΐδη του ελληνικού τραγουδιού, καθώς όπως, φαίνεται κάποιος της πέταξε ένα ποτήρι ενώ τραγουδούσε...
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της “Πρωινής Μελέτης”, το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του προγράμματος της στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται με τον Λευτέρη Πανταζή, τον Θέμη Αδαμαντίδη και τη Νάταλι Θάνου, η Άντζελα Δημητρίου είχε ένα ατύχημα.
 
Ενώ, βρισκόταν στην πίστα και ερμήνευε τις δικές της μεγάλες επιτυχίες, κάποιος από τους θαμώνες πέταξε ένα ποτήρι γεμάτο με κάποιο αναψυκτικό. Η τραγουδίστρια, ευτυχώς, το απέφυγε και εμφανώς ταραγμένη και νευριασμένη σταμάτησε το πρόγραμμα ρωτώντας με έντονο ύφος “Ποιος το έκανε αυτό, γιατί το κάνατε;”.
 
Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα η γνωστή τραγουδίστρια συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της σαν καλή επαγγελματίας...

Παραιτήθηκε ο αρχηγός των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας στρατηγός Χουάνγκ Εουϊ - Ντον, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σύμφωνα με τον Τύπο, σε μια επίμαχη υπόθεση επενδύσεων στην αγορά ακινήτων, παραιτήθηκε σήμερα από τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.


Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι η παραίτηση του στρατηγού Χουάνγκ έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Μιούνγκ-Μπακ.....................................
 

Η Hermès βάζει “φρένο” στη Louis Vuitton

Ο Μπερνάρ Αρνό “κάνει επίθεση” στην οικογένεια Hermes; Πως αντιδρά η Hermes στον οίκο που πρόσφατα αγόρασε μεγάλο μετοχικό κεφάλαιο...

Εταιρεία συµµετοχών συστήνει η οικογένεια Hermès προκειµένου να θωρακίσει την οµώνυµη εταιρεία πολυτελών ειδών από τις επιθετικές κινήσεις του Μπερνάρ Αρνό, του επικεφαλής της Louis Vuitton, που εισήλθε πρόσφατα στο µετοχικό της κεφάλαιο.
 
Η νέα εταιρεία θα ελέγχει πάνω από το 50% του οίκου πολυτελείας, στον οποίο ο γάλλος δισεκατοµµυριούχος αυξάνει συνεχώς τη συµµετοχή του. Η απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή το βράδυ, ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης 40-50 µελών της οικογένειας την περασµένη Παρασκευή. Η συζήτηση, όπως αναφέρεται σε δηµοσίευµα των «Financial Times», επικεντρώθηκε στο κατά πόσο η οικογένεια µπορεί να πουλά µετοχές χωρίς να καταλήγουν στα χέρια του Αρνό, ο οποίος ηγείται της µεγαλύτερης εταιρείας πολυτελών ειδών στον κόσµο.
 
«Η οικογένεια αποφάσισε...........................

Μπανγκλαντές : Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά

Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφη βιοτεχνία ενδυμάτων κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα.

 


Πάνω από 50 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα τοπικά νοσοκομεία με εγκαύματα ενώ κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.
 
Στρατιώτες από γειτονικό στρατόπεδο τσυμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας απομάκρυναν κάποιους από τους εργάτες που είχαν καταφύγει στη στέγη του 12ώροφου κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
 
"Περισσότεροι από 10.000 εργάτες, κυρίως γυναίκες, εργάζονταν, αλλά η ευτυχής συγκυρία είναι ότι πολλοί από αυτούς έκαναν διάλειμμα για φαγητό", είπε αξιωματούχος του εργοστασίου.
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε στον ένατο όροφο και εξαπλώθηκε γρήγορα, χωρίς να έχουν ακόμη διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς.

22 νεκροί σε ναυάγιο νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Ανταρκτική

Είκοσι δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο όπως δήλωσαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, μετά την ανακοίνωσή τους ότι σταματούν τις έρευνες για τον εντοπισμό 17 μελών του πληρώματος που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι.
 


"Δυστυχώς είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος που είχε διασωθεί χθες, να κατάφερε να επιζήσει", δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νέα Ζηλανδία προσθέτοντας ότι τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής συνιστούν ένα "αδυσώπητο περιβάλλον".
Δεν υπήρχε ελπίδα ορθολογικά να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι ύστερα από τριάντα ώρες στα παγωμένα αυτά νερά χωρίς να φορούν την κατάλληλη στολή, τόνισε.
 
Αρχικά πέντε ναυτικοί πνίγηκαν χθες το πρωί, όταν το αλιευτικό Number One Insung, με 42 μέλη πληρώματος, βυθίστηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Είκοσι ναυτικοί διασώθηκαν από ένα άλλο νοτιοκορεατικό πλοίο και 17 φέρονταν ως αγνοούμενοι.
 
Ο χρόνος επιβίωσης στο νερό των μελών του πληρώματος πρέπει να ήταν πολύ σύντομος, δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτοί που δεν παθαίνουν καρδιακή προσβολή πέφτοντας στο νερό, χάνουν πιθανώς τις αισθήσεις τους ύστερα από μια ώρα και δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στη ζωή ύστερα από δύο ώρες".

Τζόρβας: Ψευδή τα δημοσιεύματα

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μέσω γραπτής δήλωσης στην ιστοσελίδα της “πράσινης” διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ξεσπά σε λυγμούς στα αποδυτήρια της Τρίπολης.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξανδρου Τζόρβα:

“Με έκπληξη ενημερώθηκα σήμερα για δημοσιεύματα που δήθεν μεταφέρουν τη συναισθηματική μου κατάσταση και την αντίδρασή μου στα αποδυτήρια της ομάδας μας μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Είναι περιττό να πω ότι τόσο οι συμπαίκτες μου όσο και εγώ ασφαλώς και ήμασταν προβληματισμένοι και στενοχωρημένοι μετά τον εν λόγω αγώνα. Μέχρι εκεί όμως! Τα υπόλοιπα που γράφονται ξεπερνούν τα όρια της υπερβολής και αγγίζουν την επιστημονική φαντασία και την προσβολή. Θεωρώ ότι όποιος εφευρίσκει και διακινεί τέτοιες «πληροφορίες» πρέπει να ντρέπεται και το ίδιο ισχύει για όποιον αναπαράγει τέτοια ψεύδη χωρίς να τα διασταυρώσει”.

Χασισέμποροι ετών 16 και 17!

Από... νωρίς απέκτησαν μητρώο οι δυο νεαροί που αποφάσισαν να βγάλουν μεροκάματο πουλώντας θάνατο.

Είχαν πάνω τους δεκάδες σπιρτόκουτα γεμάτα με χασίς και είχαν βγει για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.
Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα δύο παιδιά απ' την Παλαιστίνη εντόπισαν πάνω τους σχεδόν μισό κιλό χασίς.

Τον έπιασαν με τη βόμβα στα χέρια

Δυο κιλά εκρηκτικής ύλης ικανά να τινάξουν τα πάντα στον αέρα είχε βάλει στη βόμβα ο 44χρονος, παλιός γνώριμος της αστυνομίας

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα που τη μετέφερε με το αυτοκίνητο του για να την τοποθετήσει σε κάποιοι κατάστημα στόχο, όπως υποπτεύονται, αφού ο ίδιος δεν έχει πει το παραμικρό.
Ο 44χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών στη Νίκαια και σύμφωνα με τους αξιωματικούς προόριζε τη βόμβα για κάποιο κατάστημα ή νυκτερινό κέντρο της περιοχής.
Σύμφωνα με το “Βήμα” η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται πιθανόν με τη δραστηριότητα νονών των δυτικών προαστίων ή του Πειραιά.

Αν οι αστυνομικοί δεν είχαν σταματήσει τον 44χρονο θα είχαμε την τρίτη βομβιστική επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες αφού είχαν προηγηθεί οι εκρήξεις βομβών στις 30 Οκτωβρίου στο νυχτερινό κέντρο “Πόλις” στην οδό Πέτρου Ράλλη και στις 2 Δεκεμβρίου 2010 στο κέντρο διασκέδασης «Θέα» στη λεωφόρο Ποσειδώνος.
Ψάχνουν τον... συνοδηγόΗ σύλληψη του έγινε μετά από μπλόκο των αστυνομικών οι οποίοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο του-44χρονου κοντά στο γήπεδο της Προοδευτικής.
Προτού οι αστυνομικοί προλάβουν να αντιδράσουν κατόρθωσε να διαφύγει ο συνεπιβάτης του 44χρονου, ο οποίος αναζητείται, όμως σύμφωνα με το “Βήμα” η αστυνομία φέρεται να γνωρίζει τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Τον έδειραν και τον λήστεψαν στη μέση της Πατησίων

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ οι τρεις ληστές δεν δίστασαν να επιτεθούν στον άτυχο άνδρα που προχωρούσε στην οδό Πατησίων

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στη γωνία της οδού Αντωνιάδου και μόλις το θύμα έφτασε μπροστά τους έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και με πόδια.

Ο άνδρας έπεσε στο πεζοδρόμιο και οι δράστες του άρπαξαν το πορτοφόλι που περιείχε 55 ευρώ. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν χωρίς... να τους ενοχλήσει κανείς.

Πάτρα: Γυναίκα εκτοξεύθηκε από το λεωφορείο

Ο οδηγός είχε τις πόρτες του λεωφορείου ανοιχτές όταν κινείτο με αποτέλεσμα μια ηλικιωμένη γυναίκα να πεταχτεί έξω από το λεωφορείο!


Με ανοικτές τις πόρτες οδηγούσε το λεωφορείο με αποτέλεσμα μία επιβάτης του να χτυπήσει όταν στην κυριολεξία... εκτοξεύθηκε από το όχημα!
 
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης πριν λίγες ημέρες, με τον οδηγό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Η ηλικιωμένη κυρία που βρισκόταν μόνη μέσα στο λεωφορείο με τον οδηγό, ετοιμαζόταν να κατέβει στη στάση της που βρισκόταν και στο τέλος της διαδρομής (Ευβοίας και Ανθείας). Ο οδηγός έκανε κάποιους ελιγμούς, για να προσπεράσει σταθμευμένα αγροτικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί λόγω τις λαϊκής αγοράς.
 
Φρενάρισε, όμως, απότομα και η γυναίκα... έφυγε με φόρα από το όχημα, το οποίο είχε ανοικτές τις πόρτες λίγο πριν σταματήσει.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεταχτεί έξω και να χτυπήσει πέφτοντας στο πεζοδρόμιο!
 
Η συνέχεια δόθηκε στα Δικαστήρια και ο οδηγός καταδικάστηκε.

Σέρρες: Ανυπολόγιστες ζημιές στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου

Για ώρες πάλευε η πυροσβεστική να σώσει το κόσμημα της ορθοδοξίας στις Σέρρες .Δείτε φωτογραφίες!

η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ όμως οι καταστροφές είναι τεράστιες καθώς κάηκε ολοσχερώς το αρχονταρίκι και το παλιό εκθετήριο στο βυζαντινό μοναστήρι του 13ου αιώνα.
Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς έκαναν ακόμα πιο δύσκολο οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω της πρωινής έντονης χιονόπτωσης και της ομίχλης που περιόριζε την πρόσβαση στην περιοχή.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά είναι ανυπολόγιστες μέχρι αυτή την ώρα. Ολοσχερώς κάηκε το αρχονταρίκι και το παλιό εκθετήριο της Ιεράς Μονής, ενώ σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Σερρών, Γιάννη Βασιλειάδη, η φωτιά προκλήθηκε από σπίθες της ξυλόσομπας που έκαιγε στο Αρχονταρίκι του Μοναστηριού.

Δυστυχώς οι ειδικοί εκφράζουν φόβοι για ολόκληρο το μοναστήρι καθώς το μεγαλύτερο μέρος του είναι κτισμένο από πέτρα και ξύλο.

Επίθεση δέχτηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Κροατία!

Το ματς του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ μύριζε... μπαρούτι και τα παρατράγουδα ξεκίνησαν νωρίς. Δύο πούλμαν με οπαδούς του Δικεφάλου δέχτηκαν επίθεση από Κροάτες με απολογισμό δύο τραυματίες.


Οι δύο άτυχοι φίλαθλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα ένα από τα δύο πούλμαν δέχτηκε επίθεση από περίπου 100 Κροάτες που έστησαν ενέδρα την ώρα που γινόταν ξενάγηση των Ελλήνων στο Ζάγκρεμπ.

Οι οπαδοί της Ντιναμό πέταξαν πέτρες, έσπασαν τα τζάμια ενώ έριξαν και μία μολότοφ μέσα στο πούλμαν. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ βγήκαν άμεσα και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Δύο ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μήνυση Τσιτουρίδη εναντίον Πρωτόπαπα

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Σάββας Τσιτουρίδης εναντίον του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα ομόλογα, Χρήστου Πρωτόπαπα

αποδίδοντάς του τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ο κ. Τσιτουρίδης λέει ότι ο Χρίστος Πρωτόπαπας παραποίησε υλικό της επιτροπής για να τον ενοχοποιήσει.
Ο κ. Τσιτουρίδης υποστήριξε ότι ήταν αναγκασμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να υπερασπίσει τον εαυτό του, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Συμφώνησαν για τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Sole 24 ore το τελικό κείμενο θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης όπου θα γίνει η επίσημη έγκριση της συμφωνίας από τους 27 αρχηγούς κρατών της Ε.Ε.


Το χρονοδιάγραμμα που θα απαιτηθεί προβλέπει επίσημη απόφαση το Μάρτιο του 2011, εθνικές επικυρώσεις των 27 μελών έως το τέλος του 2012 και έναρξη ισχύος του νέου κειμένου από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
 
Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη για όποια απόφαση παρθεί στην Σύνοδο Κορυφής για τον μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων έτσι ώστε να μπορεί ακόμα και να αγοράζει κρατικά ομόλογα.
 
Το ''ζουμί'' όμως βρίσκεται στις διεργασίες για την ελεγχόμενη πτώχευση με επίκεντρο στο ποσοστό των ιδιωτών-ομολογιούχων που θα απαιτείται να συμφωνεί ώστε να μπορεί μια χώρα να προχωρήσει σε μείωση του ποσού αποπληρωμής των ομολόγων του όταν ενταχθεί στον Μηχανισμό.

Κορινθία: ''Πράσινοι'' χούλιγκαν έκαιγαν ''κόκκινους'' συνδέσμους!

Στα χέρια της αστυνομίας 4 από τους χούλιγκαν - Τους έπιασαν ενώ ετοίμαζαν το επόμενο χτύπημα...


Οι συλλήψεις έγιναν στο Βέλο Κορινθίας από αστυνομικούς του τμήματος Βραχατίου. Πρόκειται για 4 χούλιγκαν, ηλικίας από 17 έως 21 ετών, οι οποίοι μαζί με μη συλληφθέντες συνεργούς τους είχαν συστήσει οργάνωση, με σκοπό τον εμπρησμό συνδέσμων του Ολυμπιακού.

Οι δράστες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να έχουν στην κατοχή τους ένα πλαστικό δοχείο με βενζίνη, μία πτυσσόμενη σιδερένια ράβδο καθώς γάντια και σκούφο με τα διακριτικά της ομάδας του Παναθηναϊκού, με σκοπό να βάλουν φωτιά στο γραφείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού στο Βέλο.

Από τις αρχές αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα, που για τον ίδιο σκοπό έφτασαν στο Βέλο με ενοικιαζόμενο όχημα από την Αθήνα, αλλά κατόρθωσαν και διέφυγαν τη σύλληψη.

Λακωνία: Σπείρα Ρουμάνων πίσω από 25 κλοπές!

H δράση της σπείρας ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου του 2009 και ολοκληρώθηκε πριν από 2 μέρες... (δείτε φωτό)


Πρόκειται για 3 Ρουμάνους, που συνελήφθησαν σε αγροικία του δημοτικού διαμερίσματος Βουτιάνων του δήμου Οινούντος. Στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλαπέντων αντικειμένων.

Απο την προανάκριση εξιχνιάστηκαν συνολικά 25 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων που είχαν διαπράξει, από τις  20/10/2009 έως 12/12/2010, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σπάρτης και Οινούντος. Αυτές αφορούν περιπτώσεις κλοπών αντικειμένων μεγάλης αξίας από ιδιοκτησίες (οικίες, αγροτικές αποθήκες κ.α.) , όπως χρυσαφικά , ηλεκτρικά είδη, κυνηγετικό όπλο κ.λ.π., καθώς και κλοπή φορτηγού.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ύστερα από σχετική αναγνώρισή τους. Επίσης κατείχαν και άλλα αντικείμενα, τα οποία πιθανολογείται ότι είναι ομοίως προϊόντα κλοπών και ως εκ τούτου παρακαλούνται όσοι εκ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Σπάρτης και Οινούντος τυγχάνουν θύματα κλοπής, να μεταβούν στο Α.Τ.Περιφ.Σπάρτης για πιθανή αναγνώριση και απόδοσή τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει οι παραπάνω στην περιοχή. Οι συλληφθέντες δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλμ/κων Σπάρτης....