Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Διευκολύνσεις προς τους ρώσους επισκέπτες στην Ελλάδα

Τη διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης βίζας που δε θα υπερβαίνει τις 48 ώρες και την αύξηση των ρώσων επισκεπτών στη χώρα που αναμένεται να αγγίξει το 50% το 2011, θα εξυπηρετήσουν τα οκτώ κέντρα συλλογής δικαιολογητικών για την έκδοση βίζας τα οποία θα λειτουργούν μέσα στο 2011 στη Ρωσία. Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης κατά τη διάρκεια ημερίδας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου που έγινε με τη συνδιοργάνωση του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Ρωσία-Ελλάδα-Κύπρος πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές συνέργιες παρόν και μέλλον». Πρόσθεσε παράλληλα την πρόθεση ιδιωτικής εταιρείας που έχει τα «visacenter», να συνεργαστεί με ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών ώστε να καλύπτει 177 σημεία σε όλη τη Ρωσία διευκολύνοντας τη διαδικασία έκδοσης βίζας κάθε ενδιαφερόμενου.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, ο υφυπουργός σημείωσε ότι το 2010 επισκέφθηκαν την χώρα περισσότεροι από 328.000 ρώσοι σημειώνοντας αύξηση περίπου 52%, ενώ σημείωσε ότι προσδοκά αντίστοιχη αύξηση και το 2011 και τόνισε τις πρωτοβουλίες του υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διευκόλυνση της εισόδου των ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα. Συνοψίζοντας σε «τέσσερα ορόσημα» τις σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία, που είναι «η ορθοδοξία, η καλλιέργεια, η μόρφωση και ο πολιτισμός», ο κ. Νικητιάδης επισήμανε και τις επενδυτικές ευκαιρίες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς για τα τουριστικά ακίνητα.

Στόχος του υπουργείου όπως τόνισε είναι η Ελλάδα να αποτελέσει προορισμό για τους Ρώσους σε όλη τη διάρκεια του έτους με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενώ εστίασε και στα χιονοδρομικά κέντρα. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τους TourOperators για τη διευκόλυνση του έργου τους, ενώ ενέργειες γίνονται και μέσω διαδικτύου ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τη χώρα και τις τουριστικές παροχές της σε κάθε ρώσο ενδιαφερόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου