Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Με στρουθοκαμηλισμούς η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση

Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται εξ ορισμού αμετάβλητο, δηλώνει αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τους όρους του Μνημονίου η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ενώ, απαντώντας σε όσους την επικρίνουν, διότι -όπως λένε- καλλιέργησε προσδοκίες, αναφέρει ότι με στρουθοκαμηλισµούς η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση. 

Ερωτηθείσα αν θεωρείται από την τρόικα το μαύρο πρόβατο της κυβέρνησης, απαντά με χιούμορ «τι κακό έχουν τα μαύρα πρόβατα;» και συνεχίζει: «Αν ενόχληση είναι να μη θεωρείσαι δεδοµένος και καθ’ έξιν σύµφωνος, τότε φαντάζοµαι ότι όντως δεν είµαι ο ιδανικός συνοµιλητής. Αλλά έχω την αίσθηση -άλλωστε το είπαν και οι ίδιοι- πως και οι εκπρόσωποι της τρόικας εκτιµούν μια καλή συζήτηση και μια θεµελιωµένη διαφωνία. Μπορεί να μη χαίρονται, αλλά την εκτιµούν. Ξέρετε, οι συµφωνίες προκύπτουν από διάλογο που δεν είναι πάντα βατός, εύκολος και ευχάριστος».

Η υπουργός Εργασίας με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» χαρακτηρίζει ικανοποιητική την τελική ρύθµιση για τα εργασιακά και επισηµαίνει ότι ενδεχοµένως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο Ασφαλιστικό το 2011, εάν διαπιστωθεί αδυναµία κάποιων ασφαλιστικών ταµείων να χορηγούν επικουρικές συντάξεις.

Τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος, «όταν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, η ανεργία αυξάνεται, επιχειρήσεις κλείνουν και υπάρχουν συµπολίτες μας που αντιµετωπίζουν σηµαντικά προβλήµατα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου