Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πράσινο φως από την ΕΕ για διενέργεια διαγωνισμών προμηθειών από ιδιώτες

Τη θετική γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αναλάβει ιδιώτης τη διενέργεια των κεντρικών διαγωνισμών και των προμηθειών του ΕΣΥ, αλλά και την αποθήκευση και τη διανομή των αναλωσίμων υγειονομικών και ιατροτεχνολογικών υλικών, από το 2012, έλαβε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος. Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο κ. Λοβέρδος, παρουσία του υπουργού Υγείας της Κύπρου κ. Χρ. Πατσαλίδη, μετά το πέρας της τελετής για την αδελφοποίηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» με το Νοσοκομείο της Λευκωσίας.

Αναφορικά με την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχ. Τιμοσίδης είπε ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα 40 Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Με αφορμή την αποχή των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από την ολοήμερη λειτουργία, «μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας να περικόψει κατά 20% την ωρομίσθια αμοιβή», ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι διοικήσεις των Νοσοκομείων έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την αμοιβή εργαζομένων από τα έσοδα των Νοσοκομείων.

Οι υπουργοί Υγείας της Ελλάδας και της Κύπρου ανακοίνωσαν ότι από τον Νοέμβριο του 2011 θα παρέχεται η δυνατότητα σε αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών της χώρα μας να εκπαιδεύονται στην ειδικότητά τους στην Κύπρο, μετά από εξετάσεις, βάσει της πρόσφατης αναθεωρημένης συμφωνίας την οποία υπέγραψαν τα δύο μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου