Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Βαλυράκη-Τέντε

Νέα πυρά κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε εξαπέλυσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens Σήφης Βαλυράκης, μετά το έγγραφο που απέστειλε ο πρώτος στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας ζητούσε από τους ανακριτές να μη λάβουν υπ' όψιν τις υποδείξεις Βαλυράκη, διότι συνιστούν ανεπίτρεπτη προσπάθεια άσκησης ελέγχου και εποπτείας στις δικαστικές αρχές κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής στη Βουλή, ο Σήφης Βαλυράκης ανέφερε: "Δεν νομίζω ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στην ανάκριση, όπως αυτή διενεργείται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής".
Πρόσθεσε δε, ότι αφού ο εισαγγελέας συμφωνεί με τις επισημάνσεις ότι πρέπει να επισπευσθεί το έργο της κύριας ανάκρισης, "ό,τι λέει, το λέει απλώς για να πει στους ανακριτές να μη μας λαμβάνουν υπόψη".

"Πώς να φτάσει η εξεταστική, στους πιθανόν δωροδοκηθέντες υπουργούς, όπου κατέληξε το χρήμα από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, όταν η Δικαιοσύνη αδρανεί, δυσλειτουργεί, φτάνει μέχρι αρνησιδικίας για να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση, με πράξεις και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σκάνδαλο αυτό να μείνει κουκουλωμένο;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Εξεταστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου