Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συμπληρωματικές απολογίες από τους συνεταίρους της «Ακρόπολις» για τα ομόλογα

Σε συμπληρωματική απολογία, τις επόμενες ημέρες, καλεί ο Εφέτης Ειδικός Ανακριτής της υπόθεσης του δομημένου ομολόγου, το οποίο κατέληξε υπερκοστολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία, τους δύο εκ των τριών υπευθύνων της «Ακρόπολις», Σοφοκλή Πρινιωτάκη και Γιώργο Αποστολίδη, μετά τις καταθέσεις, που έδωσαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Οι δύο κατηγορούμενοι (προσωρινά κρατούμενοι) στην υπόθεση για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, καλούνται από τον Εφέτη Ανακριτή, Γιώργο Λέκκα, να διευκρινίσουν όλα όσα ακούστηκαν στη Βουλή περί της «μίζας των έξι εκατομμυρίων ευρώ».

Οι Σ. Πρινιωτάκης και Γ. Αποστολίδης, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Εξεταστικής που διαβιβάστηκαν και στο ανακριτικό γραφείο, δεν αρνήθηκαν ότι για την αγοραπωλησία του ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ έγιναν «δώρα» σε βαλίτσες, αλλά αντιφάσκουν ως προς το ποιος παρέδωσε σε ποιόν χρηματικά ποσά, ρίχνοντας την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους και κατ΄αντιπαράστασην ο μεν Γ. Αποστολίδης υποστήριξε ότι τα έξι εκατομμύρια ευρώ της προμήθειας της «Ακρόπολις» είχαν τοποθετηθεί σε χρηματοκιβώτιο από τον Σοφ.Πρινιωτάκη, ο οποίος τα διακίνησε προς τους τότε επικεφαλής τα τεσσάρων ταμείων, που αγόρασαν το επίμαχο ομόλογο.

Ο δε Σ.Πρινιωτάκης είπε πως ο Γ.Αποστολίδης ήταν εκείνος που διακίνησε χρήμα προς τον τότε πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ, Π. Δεμέστιχα, ώστε ο τελευταίος να μεσολαβήσει στα υπουργεία Απασχόλησης και Οικονομικών για την προώθηση της υπόθεσης του ομολόγου. Η ανάμειξη του Π. Δεμέστιχα στην υπόθεση των «δώρων» είναι πιθανόν να φέρει και τον ίδιο για συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου