Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση με πέτρες από Κροάτες στο πούλμαν της Παρτιζάν

Νέο κρούσμα βίας στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, τούτη τη φορά από Κροάτες χούλιγκαν που επιτέθηκαν με πέτρες στο πούλμαν το οποίο μετέφερε την αποστολή μπάσκετ της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο Ζαντάρ της Κροατίας. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένα άτομο σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διαδρομή του πούλμαν προς το αεροδρόμιο της πόλης μετά τον αγώνα μπάσκετ της Ζαντάρ με τη σερβική ομάδα. Η κροατική ομάδα επικράτησε με 91-88 για τη Λίγκα της Αδριατικής.

Ο 37χρονος άνδρας που τραυματίστηκε αρνήθηκε σύμφωνα με την αστυνομία να του παρασχεθεί ιατρική συνδρομή και σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες πρόκειται για τον προπονητή της Παρτιζάν, Βλαντιμνίρ Γιοβάνοβιτς. Η διοίκηση της Ζαντάρ καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε συγγνώμη από τους Σέρβους, ενώ ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές την τιμωρία των δραστών.

Στη Λίγκα της Αδριατικής μετέχουν πολλές ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και συγκεκριμένα  από τη Βοσνία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία και τη Σερβία, αλλά και μία ακόμη ομάδα από την Τσεχία. Οι σχέσεις της Σερβίας με την Κροατία έχουν βελτιωθεί σημαντικά μετά τον μεταξύ τους πόλεμο (1991-1995), όμως οι αγώνες μεταξύ ομάδων των δύο χωρών εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως «υψηλού ρίσκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου