Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ωμός εκβιασμός των τραπεζιτών του Λονδίνου - Απείλησαν την ΕΕ

Οι τραπεζίτες του Λονδίνου απείλησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζικών Εποπτών ότι θα μετεγκατασταθούν σε επιχειρηματικά πιο φιλικές χώρες της Ασίας, αν η τελευταία επέμενε στην πρότασή της για δραστικό περιορισμό των αμοιβών τους με τη μορφή μπόνους.

 Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, στον εκβιασμό των τραπεζιτών του Λονδίνου αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες κ. Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώντας χθες το βράδυ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βρετανικής Βουλής.

Η πρόταση της Επιτροπής Τραπεζικών Εποπτών προβλέπει ανώτατο όριο στις αμοιβές των τραπεζικών στελεχών με τη μορφή μπόνους, το οποίο αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών αποδοχών τους, προκαλώντας ισχυρές διαμαρτυρίες από τους τραπεζίτες.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών , αν ανησύχησε ότι πράγματι θα έφευγαν τραπεζικά στελέχη από το Λονδίνο, ο κ. Μπαρνιέ απάντησε: " Δεν εντυπωσιάστηκα από τον εκβιασμό. Αμφιβάλω ότι θα υπάρξει φυγή ταλέντων προς την Ασία ή αλλού", προσθέτοντας: "Όσοι έχουν συμφέρον για να μένουν στο Λονδίνο, επειδή βρίσκονται στην καρδιά της χρηματοπιστωτικής αγοράς, θα έχουν συμφέρον να μείνουν εδώ, ακόμη και αν αμείβονται ελαφρά λιγότερο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου