Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Θεαματικά λιγότερες οι αιτήσεις υποψηφίων

Καθίζηση στις αιτήσεις εγγραφής παρατηρείται εφέτος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι «χτυπάει» ένα απο τα πλέον επιτυχημένα πανεπιστημιακά Ιδρύματα στη χώρα, όπου μέχρι πέρυσι οι υποψήφιοι έκαναν «ουρές» για μια θέση στα προγράμματα του. Κατα 24,1% λιγότερες είναι οι αιτήσεις που κατετέθηκαν εφέτος στο Ιδρυμα. Τις θέσεις, που θα διατεθούν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, διεκδικούν 58.049 υποψήφιοι, έναντι 76.478 που κατατέθηκαν την περυσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα φέτος κατατέθηκαν 23.425 αιτήσεις για τις 4.200 θέσεις που προσφέρονται για τα 6 προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ, ενώ 34.621 αιτήσεις κατατέθηκαν για τις 3.500 προσφερόμενες θέσεις των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Το κόστος των σπουδών στο ΕΑΠ έχει φτάσει τα 700 ευρώ ανά θεματική ενότητα ετησίως, κόστος που φαίνεται αποτρεπτικό, εαν αναλογισθεί κανείς ότι ένας μέσος φοιτητής παίρνει τουλάχιστον δυο θεματικές ενότητες το χρόνο. Πάντως, το προπτυχιακό τμήμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» είναι σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις των υποψηφίων για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενώ ακολουθούν οι σπουδές στον Ελληνικό και Ευρωπαικό Πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου