Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον υπουργό Εξωτερικών

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον επί πενταετίας υπουργό Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί και διόρισε προσωρινά στη θέση του τον επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας Αλί-Ακμπάρ Σαλεχί.

«Εκτιμώ την επιμέλεια και τις υπηρεσίες σας ως υπουργός Εξωτερικών» αναφέρει ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ σε σύντομη επιστολή του προς τον Μανουσέρ Μοτακί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Ιρανός πρόεδρος δεν δίνει καμία εξήγηση για την απομάκρυνση του υπουργού Εξωτερικών.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες ορισμένοι Ιρανοί πολιτικοί δεν θεωρούσαν ότι ο Μοτακί υπερασπιζόταν με πυγμή την Τεχεράνη στη διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας απέναντι στο νέο γύρο κυρώσεων που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο.

Ένας δικτυακός τόπος της αντιπολίτευσης μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο Μοτακί επέκρινε την πολιτική του Αχμαντινεζάντ. «Ο Μοτακί δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απόψεις του προέδρου και στην εξωτερική του πολιτική» σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mardomsalari.

Ο επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν Αλί-Ακμπάρ Σαλεχί θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου