Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Το 2011 ακόμη περισσότερη βία στο Αφγανιστάν

Οι ξένοι στρατιώτες στο Αφγανιστάν θα έρθουν αντιμέτωποι το 2011 με ακόμα περισσότερη βία των ταλιμπάν σε σχέση με το 2010, που ήδη θεωρείται η αιματηρότερη χρονιά για τα διεθνή στρατεύματα στα εννιά χρόνια του πολέμου, προέβλεψε σήμερα εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
«Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακόμα περισσότερη βία το 2011. Θα υπάρχουν πάντα συγκρούσεις και θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στους ταλιμπάν», τόνισε ο στρατηγός Γιόζεφ Μπλοτζ, εκπρόσωπος της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καμπούλ.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες και αυτό θα προκαλέσει περισσότερες συγκρούσεις» με τον εχθρό, πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να προβλέψει τις πιθανές απώλειες της συμμαχίας για το 2011.

Μέχρι τώρα τη χρονιά αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας icasualties.org., 692 ξένοι στρατιώτες.

Ο στρατηγός Μπλοτζ διέψευσε το ότι ενισχύονται οι ταλιμπάν υπογραμμίζοντας πως οι διεθνείς δυνάμεις έχουν σημειώσει πρόοδο απέναντι στους αντάρτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου