Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

"ΙΚΑ".., Η ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..(1) .


Τόσο καιρό δεν φωνάζουμε ΤΥΧΑΙΑ για τις μεθόδους και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι διοικητικοί και ιατρικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ. Η κατρακύλα της υπηρεσίας είναι τόσο μεγάλη που μόνο με την εξίσωσή της με την ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ μπορεί να προσομοιωθεί.

Χρόνια τώρα φωνάζω για τις μεθόδους και τα μέσα που χρησιμοποιεί το ΙΚΑ σε όλες τις πτυχές και τις λειτουργίες του με τον Έλληνα πολίτη. Η προσωπική βάσανος του πατέρα μου, για την οποία έξι χρόνια τώρα προσέφυγα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωκοινοβούλιο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας τότε, ήταν το έναυσμα για έναν πιο κοινωνικοποιημένο αγώνα. Για τα δικαιώματα των αναπήρων και των απλών Ελλήνων πολιτών που στις καθημερινές τους συναλλαγές με τον ασφαλιστικό οργανισμό βγαίνουν όλο και φτωχότεροι κυριολεκτικά.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, σε επίπεδο Υπουργών και Πρωθυπουργού, αντί να φροντίσει να βελτιώσει την κατάσταση, όχι μόνον αδιαφόρησε αλλά, ακόμα χειρότερα με ενέργειές τους στράφηκαν εναντίον μου και της οικογενείας μου συνολικά. Η βλακεία, η ανικανότητα και κατόπιν η επικινδυνότητα είχανε γίνει οι τρόποι άσκησης πολιτικής μιας επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης.

Έξι μήνες πριν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές ο σημερινός Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο συμπαθέστατος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, παρέλαβε αναφορά μου προς την Υπουργό Απασχόλησης τότε, κ . Φ. Πετραλιά, για την περίπτωσή μας, την οποία κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων με τη μορφή επερώτησης προς την Υπουργό. Κατόπιν της απαντήσεως της Υπουργού, «..άλλα τα’ άλλων..!», η δεύτερη επιστολή μου προς τον σημερινό Υφυπουργό ήταν πράγματι κόλαφος για την κυβέρνηση της Ν. Δ. . Σε όλα τούτα ανέφερα ότι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ, στο οποίο σημειωτέον υπάγεται η πλειονότητα των Αποδήμων Ελλήνων, γίνονται όργια εις βάρος των ασφαλισμένων και ότι κατέχω τουλάχιστον μία περίπτωση απόδημου Έλληνα που με εκβιασμούς του «έφαγαν» ικανό χρηματικό ποσό προκειμένου να μην τον στείλουν σε Υγειονομική Επιτροπή με το ερώτημα της διακοπής της αναπηρικής του συντάξεως, από ασφαλιστικό φορέα κράτους – μέλους της Ε. Ε., παρά το γεγονός ότι δεν έχει το ΙΚΑ το δικαίωμα να παρέμβει στην εθνική νομοθεσία άλλου ασφαλιστικού φορέα κράτους – μέλους της Ε. Ε. . Το ερώτημα αυτό, συνεπώς, ήταν πλαστό και τα έγγραφα - προσκλήσεις που συντάσσονται για τους δικαιούχους αναπηρικών συντάξεων μόνον από ασφαλιστικό φορέα της αλλοδαπής, προκειμένου να περάσουν Υγειονομικές Επιτροπές του ΙΚΑ, είναι παράνομα.

Η κατάσταση αυτή που περιγράφω, περιληπτικά επί του παρόντος, γνωστοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων εκ νέου με την κατάθεση σχετικού ερωτήματος των βουλευτών κ. κ. Μ. Καρχιμάκη και Χρ. Αηδόνη τρείς μήνες πριν την πτώση της προηγουμένης κυβερνήσεως.

-Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε τόσο για την αλήθεια, όσο και τα «βασανιστήρια» που υφίστανται οι απλοί Έλληνες πολίτες από τη Μαφία των υπαλλήλων και των γιατρών του ΙΚΑ.
-Κανείς από τους τότε βουλευτές, συμπεριλαμβανομένης και της αρμοδίου Υπουργού, δεν αισθάνθηκαν την ευθύνη και ευθιξία να στείλουν την αναφορά – καταγγελία στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
-Κανείς δεν προσπάθησε να προστατέψει το ρόλο και το έργο της Βουλής των Ελλήνων..

Είναι πράγματι οδυνηρό και ταυτοχρόνως ιδιαιτέρως λυπηρό να καταγγέλλεται στη Βουλή των Ελλήνων θέμα διαφθοράς σε ασφαλιστικό οργανισμό και τη λειτουργία κρατικών οργάνων που αντιστρατεύονται το δημόσιο αγαθό.
Από τους «προηγούμενους» δεν περίμενα να καθαρίσουν τον κόπρο του Αυγεία αλλά, από τον σημερινό Υφυπουργό και τους βουλευτές της συμπολίτευσης, αναμένω να τιμήσουν την υπογραφή τους και το θεσμό που εκπροσωπούν και υπηρετούν.

Αναμένω να εκπληρώσουν τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου, για την επανασύσταση του Κράτους Δικαίου .

Αναμένω να «πέσουν» κεφάλια και από (Ι)ταλική (Κ)ρατική Μ(Α)φία το περίφημο ΙΚΑ να λειτουργήσει, επιτέλους, για τους πραγματικούς λόγους που ιδρύθηκε…

ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ..ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.. !



ΓΙΑΤΙ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ .

Η «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών του Βούλγαρου Πρωθυπουργού κ. Μπόρισοφ , τους μόνους που αιφνιδίασε ήταν η Ελληνική Κυβέρνηση. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κύκλων του ελληνικού ΥΠΕΞ , ότι δηλαδή η επίσκεψη αυτή ήταν στα πλαίσια συνεννοήσεως με την απέναντι πλευρά, οι εντυπώσεις ήταν διαφορετικές.

Το μήνυμα που απέστειλε η κίνηση αυτή του γείτονα Πρωθυπουργού ήταν πολλαπλό και προς πολλές κατευθύνσεις.
Προς την εσωτερική κοινή γνώμη της γείτονας ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός φαντάζει πια σαν τον ηγέτη που διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στη Βαλκανική και παρεμβαίνει στα προβλήματα γειτονικών χωρών προκειμένου να «βοηθήσει» στην επίλυση προβλημάτων που δημιουργούν ένταση και στις διμερείς σχέσεις .
Για τους Έλληνες αγρότες ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός κυβερνητικός εκπρόσωπος, έστω και ξένης χώρας, σε τόσο υψηλό επίπεδο που είκοσι χρόνια τώρα που «κατεβαίνουν» στους δρόμους, τους επισκέπτεται στο θέατρο των εξελίξεων. Είναι ο «από μηχανής Θεός» - σύμμαχος που με την παρουσία του ενισχύει το δίκαιο των αιτημάτων τους και ουσιαστικά πολιτικοποιεί, ακόμα και σε επίπεδο Ε. Ε., τόσο έντονα τον αγώνα τους.
Για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, η κίνηση αυτή, προσγείωση με ελικόπτερο στο θέατρο των «επιχειρήσεων» των αγροτών, σημειολογικά δείχνει τη θέληση, τη βούληση και το ενδιαφέρον του Βούλγαρου Πρωθυπουργού, πράγμα που απαξιώνει και ακυρώνει κατόπιν τις επικοινωνιακές ενέργειες εκτόνωσης της ελληνικής κυβέρνησης για τα προβλήματα των αγροτών.
Το χειρότερο μήνυμα από όλα έχει αποδέκτη την Ευρώπη. «..Κύριοι, λέει ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ανίκανο, αναξιόπιστο και ανεπαρκές Κράτος, το Ελληνικό και ιδού.. Εμείς, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε !.».

Ότι χειρότερο για την ελληνική πολιτική την ώρα που προσπαθούμε να δείξουμε κάτι στην Ευρώπη, έρχεται ένας Πρωθυπουργός γείτονας χώρας και μας γελοιοποιεί . Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, λοιπόν, δεν είναι και τόσο ανίδεης, όσο οι έλληνες πολιτικοί.. Γνωρίζει ότι η προσφυγή της χώρας του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι καταδικασμένη να απορριφθεί και να αποτύχει λόγω παλαιοτέρων νομολογιών αλλά και, της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ρώμης, άρθρα της οποίας προστατεύουν το δικαίωμα των αγροτών στο «συναθροίζεσθαι» και καλύπτουν τις μορφές αγώνα αυτές.

Έτσι, ο Βούλγαρος ομόλογος του Γιώργου Παπανδρέου «έπαιξε» επικοινωνιακά και τηλεοπτικά το καλύτερό του χαρτί καταφέρνοντας ταυτόχρονα :
-Να γίνει συμπαθής στους Έλληνες αγρότες και να καταφέρει να ανοίγουν τα σύνορα και να διακινούνται τα Βουλγάρικα προϊόντα από και προς την Ελλάδα,
-Να γελοιοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση και την πολιτική της χώρας μας εντός και εκτός των τειχών,
-Να αποδείξει, για μια ακόμη φορά, στην Ευρώπη τι εστί Ελληνικό Κράτος…
(Υ.Γ. Μήπως είναι καλύτερα να πάω να ζήσω στη Βουλγαρία…;)