Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΜΘ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΥΛΙΔΗ ! Πώς "έχασε" το ΠΑΣΟΚ το Δήμο Κ. Νευροκοπίου από την πρώτη Κυριακή....

Το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου δεν είχε δώσει στήριξη, ούτε και "κατέβασε" δικό του υποψήφιο... για τον ακριτικό αυτό Δήμο υποψήφιοι ήταν ο κ. Μ. Μαυρίδης - που εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή- και ο νυν Δήμαρχος κ. Β. Γιαννόπουλος. Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι πασίγνωστος στο Πανελλήνιο από τη θητεία του στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τις ηρωικές πράξεις του εντός της Τουρκίας ως πράκτορας της Ελλάδας στη γείτονα.

Ο νυν Δήμαρχος υποστηρίχθηκε από τη μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στον νέο Καλλικρατικό Δήμο πλην όμως, δεν κατάφερε να εκλεγεί . Για την αποτυχία αυτή του κ. Γιαννόπουλου τρεις είναι οι κυριότεροι λόγοι ενώ, κάποιοι εξ' αυτών υπάγονται στη σφαίρα του παρασκηνίου.....

- Ο πρώτος και κυριότερος αποτελεί η μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων οι οποίοι, ως επί τω πλείστον, προέρχονται  από την κυβερνητική παράταξη,

- Ο δεύτερος ήταν η καλή οργάνωση του εκλεγμένου πια Δημάρχου κ. Μαυρίδη, ο οποίος διέθεσε, όπως μεταφέρουν οι φήμες, ένα μεγάλο ποσό για τη μεταφορά Ετεροδημοτών στο Νευροκόπι και,

- Ο τρίτος και κυριότερος λόγος ήταν οι, άλλοτε παρασκηνιακές κι' άλλοτε απροκάλυπτα φανερές, κινήσεις στηρίξεως του κ. Μαυρίδη από παράγοντες του ΠΑΣΟΚ Κ. Νευροκοπίου.. .

(Ο νέος Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Μ. Μαυρίδης)
Για τον τελευταίο μάλιστα αυτό λόγο, μας μεταφέρθηκε ότι υποψήφιος, που κατέλαβε εκλόγιμη θέση στην πεντάδα, του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια από την περιοχή, τάχθηκε ευθέως υπέρ του Νεοδημοκράτη υποψηφίου Δημάρχου. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο περιφερειακός σύμβουλος αυτός του ΠΑΣΟΚ αρχικά ήθελε να κατέλθει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Μαυρίδη αλλά απετράπη με "άνωθεν" παρέμβαση Υψηλών τοπικών κομματικών παραγόντων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να έγινε και η "συναλλαγή" στηρίξεως του περιφερειακού συμβούλου από τις "κομματικές γραμμές" προκειμένου να αποφευχθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Νεοδημοκράτη και εκλεγμένου πια δημάρχου... .

Ωστόσο, οι εκλογές απέδειξαν - εκ του αποτελέσματος πια - ότι το ΠΑΣΟΚ στο Κ. Νευροκόπι, ενώ στην Περιφέρεια έδινε τον εκλογικό αγώνα, στο Δήμο διασπάστηκε από τα "προσωπικά" συμφέροντα κάποιων και στήριξε τον κ. Μαυρίδη.. Έτσι, οι καθαροί Πασόκοι στην περιοχή είναι οργισμένοι με τη συμπεριφορά αυτή τόσο των τοπικών (στην περιοχή) κομματικών αυτών υποψηφίων, όσο και από τους "υψηλούς" Δραμινούς κομματικούς ταγούς, κάποιοι εκ των οποίων έπαιρναν οι ίδιοι τηλέφωνα σε σπίτια ψηφοφόρων για να στηρίξουν τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που ανέδειξαν Δήμαρχο έναν Νεοδημοκράτη.

Τα φαινόμενα αυτά, των "στηρίξεων" και των "κομματικών γραμμών", αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη ισχνή αποδοχή των κυβερνητικών υποψηφίων ακόμα και ανάμεσα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Η ιστορία αυτή του Κ. Νευροκοπίου μας προϊδεάζει για ήττα του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια, παρά το προβάδισμα του κ. Γιαννακίδη καθώς, από τέτοιου είδους πρακτικές και κινήσεις υποψηφίων συμβούλων (περιφερειακών και δημοτικών), τοπικών βουλευτών και υπουργών, αναμένεται τόσο η αποχή να μεγαλώσει, κυρίως στις τάξεις των ψηφοφόρων του κυβερνητικού κόμματος, όσο ακόμα και να στηριχθεί ο αντίπαλος συνδυασμός προκειμένου η βάση να στείλει το μήνυμά της προς τα επάνω..

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ; :

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΥΛΙΔΗ !