Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε... Μεταξύ τσίπουρου και μεζέ... ήρθε η ώρα να μιλάμε πιο συχνά.. .

Λίγο πριν τις εκλογές του 2000, όπου αντίπαλοι ήσαν Καραμανλής - Σημίτης, έτυχε να βγούμε σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης για τσιπουράκι ο γράφοντας, ένας πρώην Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΔΕΗ και ένας υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Ανοίξεως του Σαμαρά.. . "ΒΔ" ήτανε τα αρχικά του υποψηφίου, Διευθυντής σε μεγάλη βιομηχανία όπλων.. .

Το μενού περιελάμβανε πέρα από το φαγητό και πολλή συζήτηση για τις επικείμενες εκλογές . Τότε, ο υποψήφιος βουλευτής άρχισε να μιλά εκστασιασμένος, μεταδίδοντάς μας τις "γνώσεις" του από "ψηλά"..

-"..Ο Σημίτης θα κερδίσει πάλι τις εκλογές.." , "..είναι εντολή από πάνω για να γίνουν κάποια έργα και να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα.." , "..η ΝΔ κι ο Καραμανλής θα χάσει.." , "..κι ο Σημίτης αφού, ολοκληρώσει δύο τετραετίες Πρωθυπουργός μετά, θα παραδώσει το κόμμα στον Παπανδρέου.. με δαχτυλίδι..", "..έτσι είναι συμφωνημένο..".. ! 

Αυτά μας έλεγε εμάς τους ανίδεους και τον κοροϊδεύαμε τότε... Τον ρώτησα πως είναι δυνατόν να κερδίσει ο Σημίτης, παρά τη θέληση του λαού.. Εμείς, μέχρι και την τελευταία ώρα των εκλογών τότε, το 2000, πιστεύαμε ότι το πρωί θα βγει η ΝΔ κυβέρνηση.. Αργότερα μάθαμε για τις "Ελληνοποιήσεις" και τότε κατάλαβα γιατί ο Καραμανλής έκανε "γαργάρα" το θέμα αυτό.. Το γνώριζε από το τελευταίο του ταξίδι στην Αμερική και σίγουρα έπαιζε κι αυτός το "παιχνίδι".. Ο ΒΔ, όμως, πώς τα ήξερε ;

Μετά, τον ρώτησα πως γνωρίζει για το ΠΑΣΟΚ και ότι μάλιστα θα δώσει την αρχηγία με "δαχτυλίδι" κιόλας ο Σημίτης στον Γιώργο.. Μου απήντησε ότι .."..έναν Πρωθυπουργό τον "προετοιμάζουν" για χρόνια έξω.." . Κι όταν έγινε κι αυτό, τέσσερα χρόνια μετά, ήξερα κι εγώ ότι ο ΒΔ έλεγε την αλήθεια..

Μετά τον ρώτησα από πού τα γνωρίζει όλα αυτά.. ποιος του τα είχε πει.. και μου απήντησε.." ..από ψηλά.." ! Τα υπόλοιπα, από όσα μας είπε εκείνη τη μέρα ο ΒΔ δε μπορώ να τα ιστορήσω ακόμα.. θα το κάνω, όμως, πριν τελεστούν.. Ο ΒΔ, λοιπόν, σήμερα είναι δίπλα στον Πρόεδρο της ΝΔ.. όπως και πολλοί που τον στηρίξανε στα πέτρινα χρόνια της ΠΟΛ.ΑΝ.. .