Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρωί Χαρακίδης, το μεσημέρι Σούτος και το βράδυ.... Παπανδρέου !

Κάνουν καλά τη δουλειά τους τα "παπαγαλάκια", από όλες τις πλευρές, και τη μια δίνουν τη "Στήριξη" του Πασόκ στον Χαρακίδη και αυτοστιγμής στον Σούτο.. Το επικοινωνιακό παιχνίδι σε τοπικό επίπεδο, που ουδεμία σχέση έχει ουσιαστικά με το κέντρο λήψεως αποφάσεων (θέλω να πιστεύω ότι το "κέντρο" αυτό εδρεύει στο Μαξίμου... με "Λήπτορα" τον Πρόεδρο..!), καλά κρατεί...

Οι εντυπωσιασμοί, όμως, αυτοί για την τοπική "εσωτερική κατανάλωση" εμπεριέχουν τον σοβαρότατο κίνδυνο να εκληφθούν ως εκβιασμός απέναντι στην εσωκομματική διεργασία.. Κι έτσι είναι.. Τα ίδια περίπου προβλήματα αντιμετώπιζε το Πασόκ και στο Δήμο Βόλου όμως, εκεί τελικά από εχθές έχουν επίσημη στήριξη Δημάρχου από το κόμμα..

Λέτε, τα προβλήματα του κόμματος για το Δήμο Δράμας να είναι τόσο ισχυρά και δυσεπίλυτα που, ακόμα κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να "αδυνατεί" να λάβει μια απόφαση ;

Σε κάθε περίπτωση, για το κυβερνών κόμμα, οι δημοτικές αυτές εκλογές είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη διεκδίκηση του Δήμου ύστερα από είκοσι περίπου χρόνια.. Αν η "Στήριξη" απομείνει τελικώς "ορφανή", όπως κάποιοι λένε, τότε το πράγμα εκθέτει ανεπανόρθωτα ένα Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να αντιπαρατεθεί με την Κοινωνία για το καλό του τόπου..

Και με βάση τις ενέργειες, έως τώρα, των δύο αναφερομένων υποψηφίων, που αντιστρατεύονται ευθέως την κομματική διεργασία δίχως ίχνος πειθαρχίας, εμείς θα λέγαμε :

Πρόεδρε, άδειασέ τους και δώσε τη Στήριξη σε Νέο Πολιτικό Υποψήφιο, άφθαρτο, αξιοπρεπή, συνετό... .

Άρον , άρον ο Λυκουρέντζος στη Δράμα......

Στη Δράμα έρχεται σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Λυκουρέντζος ο οποίος θα μιλήσει στις 7μμ στο Νησάκι . Ήδη το πολιτικό γραφείο του βουλευτή κ. Τζίμα αποστέλλει από το πρωί προσκλήσεις με ηλεκτρονικά μέσα για την εκδήλωση.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βουλευτής έρχεται στη Δράμα με την "εντολή" από το κόμμα να μεταπείσει τον Νομάρχη κ. Ευμοιρίδη και τελικώς να μην κατέλθει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως "αντάρτης".

Αν τούτο έχει σοβαρή βάση αναμένεται το παζάρι να είναι σκληρό και όλα θα κριθούν από τη βούληση των δύο πλευρών να κάνουν τις "αμοιβαίες" υποχωρήσεις στις εκατέρωθεν απαιτήσεις. Η γνώμη μας πάντως είναι πως αν τελικώς ισχύει κάτι τέτοιο και ο Νομάρχης αποσύρει την υποψηφιότητά του ή προσχωρήσει (οι σύμβουλοί του...) στην παράταξη του εκλεκτού του κόμματος, νυν Δημάρχου τότε, μας εμπαίζουν απροκάλυπτα.. .