Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Να καταθέσουν στις εξεταστικές Σημίτης και Καραμανλής ! Ο Μητσοτάκης πάντως θα πάει !

Υπέρ της κλήσης στις εξεταστικές επιτροπές των πρώην πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή, για Siemens και Βατοπέδι αντίστοιχα, τάχθηκε σήμερα η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

«Γιατί είναι κακό να πάνε στις εξεταστικές επιτροπές; Και ο Κ. Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός και είπε, ότι την ώρα που θα τον καλέσουν να πάει για τη Siemens, θα πάει ευχαρίστως ή σε οποιαδήποτε άλλη εξεταστική. Και πιστεύω ότι και οι πρωθυπουργοί -που σίγουρα δεν κατηγορούνται, να το ξεκαθαρίσουμε- μπορούν, ενδεχομένως, να συνεισφέρουν με την άποψή τους είτε δια υπομνήματος, είτε δια της παρουσίας τους» υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη.

Σε άλλο σημείο, η κ. Μπακογιάννη τόνισε αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να καταλάβουν όλοι το μέγεθος του προβλήματος και να συμπεριφερθούν ανάλογα. «Άρα, οφείλουμε εμείς -καλώς ή κακώς, μας έλαχε ο κλήρος σε αυτή τη Βουλή- να αποδείξουμε ότι έχουμε αντοχές, είμαστε έτοιμοι να κόψουμε οτιδήποτε είναι αρνητικό ή κακό και μπορούμε, αν μη τι άλλο, να “βάλουμε το νερό στο αυλάκι”, για ένα καλύτερο αύριο» συμπλήρωσε.

«Ουδέν σχόλιον» της κυβέρνησης για τον Α. Τσοχατζόπουλο

Απέφυγε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, να σχολιάσει τις αντιδράσεις του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, με αφορμή δημοσιεύματα που τον αφορούν.

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάζει» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «είναι σαφές ότι η διαφάνεια ισχύει για όλους, σε όλες τις κατευθύνσεις και για όλα τα πρόσωπα».

«Η διαφάνεια δεν έχει χρώμα»

Εξάλλου, ερωτηθείς για την πρόταση της Ν.Δ. να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «η ΝΔ, η οποία δεν διασφάλισε στην διακυβέρνησή της τη διαφάνεια, αλλά αντίθετα υπέθαλπε συμπεριφορές έκνομες, έχει έστω και τώρα την ευκαιρία να αποδείξει ότι αντελήφθη τι σημαίνει διαφάνεια και ποια είναι η απαίτηση επιτέλους των καιρών».

«Η διαφάνεια και η διαφθορά δεν έχουν χρώμα, δεν υπάρχει πράσινη, μπλε και κόκκινη διαφάνεια. Σήμερα είναι ευκαιρία για την πολιτική ζωή της χώρας, επιτέλους, να ανατραπεί αυτό το αίσθημα ατιμωρησίας που υπήρχε».

Eπικριτικός για την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ο Χέλμουτ Σμιτ

Έντονα επικριτικός στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για τους χειρισμούς της στην κρίση του ευρώ, ήταν ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ με συνέντευξή του στην εφημερίδα Tages – Anzeiger.

Ο πρώην καγκελάριος επέκρινε την Ανγκελα Μέρκελ ότι έδωσε την εντύπωση πως ήθελε να επιλύσει την κρίση μόνη της, πράγμα που προβλήθηκε πολύ στα ΜΜΕ, αλλά έκανε πιο δραματική την κατάσταση.

Επισήμανε ακόμα ότι οι Ευρωπαίοι έχασαν πολύ καιρό γιατί δεν διαβουλεύθηκαν νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της κρίσης ήταν και γνωστά και ανησυχητικά από τον Ιανουάριο.

Ο κ. Σμιτ τόνισε επίσης ότι έπρεπε να υπάρξει δράση ήδη από τον Φεβρουάριο για να αποτραπεί η επικράτηση των αγορών.

Τέλος σε ότι αφορά τους κινδύνους για την ευρωζώνη ο πρώην καγκελάριος δήλωσε ότι η ελληνική κρίση αντιπροσωπεύει το πρώτο σεισμό μετά την παγκόσμια κρίση του 2008, ενώ εξέφρασε φόβους ότι θα ακολουθήσουν άλλοι ισχυρότεροι.

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση του Ισραήλ διέπραξε διεθνές έγκλημα

Για πειρατεία σε διεθνή ύδατα και διεθνές έγκλημα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ισραήλ ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «διέπραξε μελετημένες και προαποφασισμένες δολοφονίες ενάντια σε ανθρώπους που μετέφεραν ιατροφαρμακευτική βοήθεια, ενάντια στο στόλο της ελευθερίας, των αλληλέγγυων πολιτών».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Επέκρινε, επίσης, τη διεθνή κοινότητα, επειδή δεν παρενέβη έγκαιρα για να διασφαλιστεί η ομαλή παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ζητώντας, παράλληλα, την παραδειγματική τιμωρία του Ισραήλ.

Απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, τέλος, ζήτησε να μην «τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους δολοφόνους και τους δολοφονημένους», υπενθυμίζοντας ότι «έγινε επίθεση σε πλοίο με ελληνική σημαία».

Βγήκε απο το νοσοκομείο ο Τ. Βοσκόπουλος

Στο σπίτι του βρίσκεται ο γνωστός τραγουδιστής μετα την επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη.

'Ολα πήγαν καλά στην επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη στον γνωστό τραγουδιστή ο οποίος νοσηλευόταν από το βράδυ της Τετάρτης στο Ναυτικό νοσοκομείο. Οι θεράποντες έκτιναν ικανοποιητική την εξέλιξη της υγεία του και λίγο πρίν απο το μεσημέρι του έδωσαν εξιτήριο.

Ο γνωστός τραγουδιστής εδώ και χρόνια πάσχει από κολπική μαρμαρυγή για την οποία ακολουθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή ενω οι συνεχιζόμενες αρρυθμίες έκριναν απαραίτητη την τοποθέτηση βηματοδότη.

Στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου και η Άντζελα Γκερέκου, αλλά και η κόρη του Χαρά, που έφτασε από την Ελβετία.

Η αρχή του τέλους για το Facebook

Τον τελευταίο καιρό το Facebook δέχεται αρνητικές κριτικές για την αλλαγή των ρυθμίσεων ασφαλείας καθώς και για το άνοιγμα των λογαριασμών των χρηστών του σε όλους, εάν δεν επέλεγαν οι ίδιοι οι χρήστες να το ρυθμίσουν από την αρχή.

Με αφορμή τα παραπάνω, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν δημιουργώντας σελίδας κατά του Facebook ή ακόμα και σελίδες για να το ανταγωνιστούν......

'Ερχεται καθολική απαγόρευση καπνίσματος

'Ετοιμο να πάρει αποφασιστικά μέτρα ώστε να απαγορεύσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα ενδεχεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

Αν οι θεριακλήδες εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία ελέγχων και καπνίζουν όπου βρούν, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και θα ισχύσει μέσα στο 2010 θα είναι πολύ πιο αυστηρό απο το προηγούμενο....