Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Νέα προθεσμία για τη δίκη του στη Χάγη ζητά ο Κάρατζιτς

Ακόμη μια νέα προθεσμία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία επιζητεί ο κατηγορούμενος ενώπιόν του Ράντοβαν Κάρατζιτς, επιμένοντας ότι «καταπατούνται τα υπερασπιστικά του δικαιώματα», σύμφωνα με ένα σημερινό ανακοινωθέν του ΔΠΔ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας υποστήριξε με έγγραφό του ότι «στερείται της δυνατότητας να κάνει ερωτήσεις σε πλειάδα των επι μέρους 11 σημείων του κατηγορητηρίου σε βάρος του», «μάλιστα για πορίσματα, που έχουν ανακύψει στην πορεία δικών άλλων κατηγορυμένων ενώπιον του ΔΠΔ και τα οποία στοιχεία «στρέφονται», πλέον, σε βάρος του».

Ειδικά, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι έχει δικά του στοιχεία γιά την υπεράσπισή του, τόσο για την πολύχρονη πολιορκία του Σαράγεβο, όσο και για τη σφαγή Μουσουλμάνων Βόσνιων στο θύλακο της Σρεμπρένιτσα (1995, περίπου οκτώ χιλιάδες νεκροί).

«Εχω καταδικαστεί, λοιπόν, πριν να δικαστώ και θα πρέπει κύριοι δικαστές να εξετάσετε με παράταση χρόνου της διαδικασίας αυτά τα στοιχεία», συνόψισε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς. «Δεν μπορώ αλλοιώς να θεωρώ ότι θα κριθώ στο πλαίσιο μιάς έντιμης δίκης» πρόσθεσε με έγγραφο που φέρει ημερομηνία την πρώτη Απριλίου.

Μήνυμα ΗΠΑ σε Ιράν και Β. Κορέα

Όλες οι προοπτικές στο τραπέζι για χώρες όπως το Ιράν ή η Β. Κορέα δηλώνει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ με αφορμή το νέο δόγμα για τα πυρηνικά.

Το νέο δόγμα των ΗΠΑ για τα πυρηνικά καθιστά σαφές σε χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα ότι όλες οι προοπτικές βρίσκονται στο τραπέζι στην περίπτωση που θα χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς.

«Το NPR περιέχει ένα ισχυρό μήνυμα για τις δύο χώρες, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο κ. Γκέιτς σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη δημοσιοποίηση του νέου δόγματος για τα πυρηνικά των ΗΠΑ.

«Δεν συμπεριλαμβάνουμε κράτη, όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα που δεν συνάδουν με τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών και βασικά πρέπει να τονίσω ότι όλες οι προοπτικές υπάρχουν στο τραπέζι, όταν αναφερόμαστε σε χώρες που ανήκουν σ αυτήν την κατηγορία», ανέφερε ο κ. Γκέιτς που στη συνέχεια επισήμανε:

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μια «σκληρή» απάντηση, με τη χρήση συμβατικών όπλων, εάν έρθουν αντιμέτωπες με επιθέσεις χημικές ή βιολογικές».

«Για να γίνω κατανοητός -κατέληξε ο κ. Γκέιτς- το μήνυμα που απευθύνουμε στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα είναι το ακόλουθο : Εάν αποφασίσετε να σεβαστείτε τους κανόνες του παιχνιδιού, εάν συμπράξετε και εσείς με τη διεθνή κοινότητα, τότε θα σεβαστούμε ορισμένες υποχρεώσεις προς εσάς. Αλλά εάν δεν σεβαστείτε τους κανόνες, εάν διαδίδετε τα πυρηνικά», τότε θα αντιμετωπίσετε μια «κατάλληλη» απάντηση.

Μπάρτσα - Ίντερ το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λίγκ !

Μπαρτσελόνα - Ίντερ στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ... Η Μπάρτσα επικράτησε άνετα της Άρσεναλ και τώρα ανεμένεται να δούμε Ιταλο - Ισπανική τιτανομαχία προσεχώς..

Συλλυπητήρια Ομπάμα για τα θύματα στο ανθρακωρυχείο της Βιρτζίνια

Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο εξέφρασε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαβίβασε σήμερα τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των εργαζομένων που έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχεία της εταιρείας Μassey Energy στη Δυτική Βιρτζίνια και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βοηθήσει.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη α προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί», τόνισε στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Ομπάμα.

Τουλάχιστον 25 ανθρακωρύχοι έχασα την ζωή τους στο αιματηρότερο δυστύχημα σε αμερικανικό ορυχείο από το 1984.

Επιτυχής επιχείρηση αφοπλισμού πειρατών από ελληνικό πολεμικό

Η φρεγάτα Λήμνος που συμμετέχει στη νατοϊκή επιχείρηση για την καταπολέμηση της πειρατείας στον κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό Ωκεανό προέβη σε νηοψία όταν εντόπισε ύποπτο σκάφος ανοικτά των Σεϋχελλών την 1η Απριλίου.

Η φρεγάτα Λήμνος έφτασε στα ίχνη του ύποπτου σκάφους μετά από σήμα σουηδικού αεροσκάφους που επιχειρούσε στην περιοχή στο πλαίσιο της δύναμης της Ε.Ε.

Το ελικόπτερο της φρεγάτας ακινητοποίησε το σκάφος καθώς και τις δύο παρακείμενες λέμβους.

Οι επιβαίνοντες όμως πρόλαβαν να πετάξουν στη θάλασσα τον εξοπλισμό τους ισχυριζόμενοι ότι βρίσκονταν στην περιοχή για να ψαρέψουν.

Μετά από επισταμένη έρευνα για αποδεικτικά στοιχεία όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε καθώς και οι δύο λέμβοι καταστράφηκαν.

Επέτρεψε κατόπιν στους πειρατές να επιστρέψουν με το σκάφος τους στις σομαλικές ακτές.

Ο τακτικός διοικητής της νατοϊκής επιχείρησης καθώς επίσης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ε. Βενιζέλος, συνεχάρησαν το πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας για την άρτια εκτέλεση αυτής της αποστολής.

enet.gr

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Θα έριχναν στην αγορά 1.860.000 λαθραία τσιγάρα, προκαλώντας ζημιά 3.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς, τρία άτομα που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και παραπέμπονται στην εισαγγελία για λαθρεμπόριο.

Πρόκειται για έναν 58χρονο, τον 29χρονο γαμπρό του και τον 31χρονο συνεργό τους, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και συνελήφθησαν στην περιοχή Ιωνίας, στα προάστια της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις τους είχαν στήσει την επιχείρηση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με πολύ προσοχή και ήταν καλά οργανωμένοι. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε σε παράδρομο της Εγνατίας οδού και η αποθήκη όπου έκρυβαν τις μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Σε δύο φορτηγά και μια ακόμα καρότσα βρέθηκαν στιβαγμένες οι κούτες με τα τσιγάρα, διαφόρων τύπων και εταιριών. Τα οχήματα που είχαν πλαστές πινακίδες, ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους με άγνωστους προορισμούς, διακινώντας το παράνομο εμπόρευμα.

Οπλα στη Βενεζουέλα πουλάει η Ρωσία

Η Ρωσία προτίθεται να πουλήσει οπλικά συστήματα αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,71 δισ. ευρώ), ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αμέσως μόλις επέστρεψε από επίσημη επίσκεψη στη Βενεζουέλα.

Ο Πούτιν είπε τα νέα σε χθεσινή συνάντησή του με αξιωματούχους της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του. Οι προμήθειες της Βενεζουέλας αφορούν κυρίως άρματα μάχης Τ-72, καθώς και το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300. Ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο Ούγο Τσάβες στο Καράκας και η ατζέντα των συζητήσεών τους επισήμως περιλάμβανε ζητήματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς των πετροχημικών, της πυρηνικής ενέργειας και της άμυνας, όμως συμφωνίες προμήθειας ρωσικού πολεμικού υλικού από τη Βενεζουέλα δεν υπογράφτηκαν.

Η Ρωσία έχει πουλήσει τα τελευταία χρόνια στη Βενεζουέλα αμυντικό υλικό αξίας πάνω από 4 δισ. δολάρια (2,97 δισ. ευρώ), από Καλάσνικοφ μέχρι μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι. Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τις συγκεκριμένες διμερείς συναλλαγές. Ο ίδιος ο Τσάβες αιτιολογεί αυτά τα προγράμματα εξοπλισμών ως αμυντικές προετοιμασίες εν όψει της αυξανόμενης στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη γειτονική Κολομβία.

(Πηγές: Associated Press, Reuters)

Δίκτυο χάκερ με πρόσβαση σε υπουργεία και στον υπολογιστή του Δαλάι Λάμα

Δίκτυο χάκερ με έδρα την Κίνα έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στους υπολογιστές κυβερνήσεων και οργανισμών, καθώς και του Δαλάι Λάμα όπως υποστηρίζει έκθεση που συντάχθηκε από Αμερικανούς και Καναδούς ερευνητές.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χάκερ, έχουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα από το Ινδικό υπουργείο Άμυνας έως την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Δαλάι Λάμα.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να υποκλέψουν δύο μυστικά έγγραφα για το πυραυλικό σύστημα της Ινδίας, αιτήσεις θεωρήσεων βίζα και περίπου 1.500 μηνύματα αλληλογραφίας του Δαλάι Λάμα.

Παρόλα αυτά, τονίζεται πως κανένα στοιχείο δεν αποδυκνείει ότι το Πεκίνο έχει άμεση σχέση με την υπόθεση.

Πάγκαλος ξανά κατά Γερμανίας: Ρατσιστική η στάση της, επόμενο θύμα η Πορτογαλία

Νέες βολές κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε ο Θόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας τη για ρατσιστική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι, μετά τη χώρα μας, η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορεί να είναι τα νέα θύματα των κερδοσκόπων.

«Η κρίση έπληξε εμάς, αλλά μπορεί να συμβεί και στην Πορτογαλία ή στην Ισπανία» είπε ο Θ. Πάγκαλος στην «Jornal de Negocios»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Jornal de Negocios» της Πορτογαλίας, η οποία δημοσιεύτηκε χθες. Σ' αυτήν είπε ότι χώρες όπως η Πορτογαλία δεν μπορούν να τηρούν στάση ουδετερότητας απέναντι στο θέμα της ευρωπαϊκής βοήθειας στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ισχύει η αρχή της αλληλεγγύης. «Η κρίση έπληξε εμάς διότι είμαστε σε χειρότερη θέση, αλλά μπορεί να συμβεί και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία», τόνισε.

Ειδικά για τη μικρή χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους της: «Είσθε τα επόμενα θύματα. Ελπίζω να μη συμβεί αυτό, η ενότητα στην Ε.Ε. να υπερισχύσει και να βρεθεί μια διέξοδος από την κλιμάκωση με το κόστος δανεισμού. Αλλά εάν αυτό δεν συμβεί, το πιθανότερο επόμενο θύμα είναι η Πορτογαλία».

Αναφερόμενος στην αρνητική στάση στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος έκανε την εκτίμηση ότι η χώρα αυτή είχε μια προκατάληψη έναντι της χώρας μας, κάνοντας μια «ρατσιστική προσέγγιση» στο πρόβλημα. «Λένε ότι οι Ελληνες έχουν προβλήματα επειδή δεν δουλεύουν αρκετά, επειδή έχουν καλό κλίμα, μουσική και ποτό και δεν είναι σοβαροί, όπως οι Γερμανοί. Αυτό είναι γελοίο. Είναι μια ηθικοπλαστική, ρατσιστική προσέγγιση, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε. Και αποκρούοντας τους ισχυρισμούς περί «τεμπελιάς» στην Ελλάδα, είπε ότι η παραγωγικότητα στη βιομηχανία έχει αυξηθεί κατά 15% και στον αγροτικό τομέα η αύξηση είναι από τις μεγαλύτερες στην ευρωζώνη. «Πού είναι οι τεμπέληδες Ελληνες;», κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.

Παπαγεωργόπουλος: Εκλογικό και νομικό πραξικόπημα ο «Καλλικράτης»

Συνέντευξη Τύπου Β. Παπαγεωργόπουλου για δημοτικές εκλογές και «Καλλικράτη».

«Η παράταξή μου έχει αρχηγό, ενώ άλλες δεν έχουν», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ερωτηθείς για πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Γκιουλέκα και Σταύρο Καλαφάτη, ως πιθανούς υποψήφιους δημάρχους στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

«Στη δική μας παράταξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει στις άλλες παρατάξεις και μου προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν ασχολείται κανένας με αυτές, αλλά ασχολούνται με τη δική μου, που έχει υποψήφιο. Η παράταξή μου έχει αρχηγό, ενώ άλλες δεν έχουν. Κάτι κρύβεται από πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε επίσης τα δημοσιεύματα για τις συνενώσεις δήμων στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «βαδίζουμε σε ένα εκλογικό και νομοθετικό πραξικόπημα εάν οι καινούριοι χάρτες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε δήμους-μαμούθ, ενώ στην Αθήνα θα παραμένουν οι δήμοι σε λογικό μέγεθος. Πρέπει να επανεξεταστούν οι σκέψεις, πρέπει να επικρατήσει σοβαρότητα, να απομακρύνουμε τα κομματικά κριτήρια και να έχουμε στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Όσον αφορά τις 5.000 δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας ανέφερε πως είναι αδιανόητο να καταργηθούν και να μείνουν άνεργοι 35.000 εργαζόμενοι.

Παρέμβαση Βενιζέλου για την εισαγγελική έρευνα για τα υποβρύχια

Επιστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Ενημέρωση για τους λόγους που οδήγησαν τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ανάθεση το 2000 της κατασκευής των υποβρυχίων τύπου 214 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία και τις τότε συνεργαζόμενες γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και για την πορεία των ερευνών, ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε.

Παράλληλα, αφού δηλώνει την ετοιμότητα των υπηρεσιών του υπουργείου να βοηθήσουν το έργο των εισαγγελικών αρχών, ζητεί να επιδιωχθεί η συνδρομή των γερμανικών δικαστικών αρχών το ταχύτερον δυνατόν και να διασφαλιστεί στο πλαίσιο του κώδικα ποινικής δικονομίας η συνεργασία του υπουργείου με την εισαγγελική αρχή.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

Στην Τουρκία ο Δ. Δρούτσας

Θέματα διμερούς, περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας θα συζητήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, κατά την επίσκεψη εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία το επόμενο διήμερο.

Ο κ. Δρούτσας θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη (7.4.2010) στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γίνει δεκτός από την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα επισκεφθεί και το Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Αμέσως μετά μεταβαίνει στην Άγκυρα όπου το πρωί της Πέμπτης (8.4) ο ΑΝΥΠΕΞ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ μετά το γεύμα εργασίας, ο κ. Δρούτσας πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιουλ και τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην Τουρκία πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του κ. Νταβούτογλου και στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο υπουργών βρίσκεται η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα στις αρχές του καλοκαιριού.

Τσάμπιονς Λιγκ: Στα ημιτελικά η Ίντερ μετά από 7 χρόνια

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζει η Ίντερ μετά από επτά χρόνια. Οι «νερατζούρι» με γκολ του Σνάιντερ στο 6ο λεπτό νίκησαν την ΤΣΣΚΑ (με δέκα από το 49’, κόκκινη ο Οντιά) και στη Μόσχα με το ίδιο σκορ (1-0) του πρώτου αγώνα. Στους «4» η Ίντερ θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μπαρτσελόνα ή Άρσεναλ.

Eνέδρα θανάτου στα Ζωνιανά για κτηματικές διαφορές

Ένας 50χρονος έστησε ενέδρα θανάτου σε 62χρονο κτηνοτρόφο, κοντά σε ποιμνιοστάσιο στην είσοδο των Ζωνιανών Μυλοποτάμου του νομού Ρεθύμνου, και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ με καραμπίνα.

Το έγκλημα σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα. Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Τα αίτια της ανθρωποκτονίας ερευνώνται από την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το έγκλημα σχετίζεται με κτηματικές διαφορές.

Αύριο Τετάρτη η κηδεία του Τζανή Τζαννετάκη

Αύριο Τετάρτη, 7 Απριλίου και ώρα 15.00 θα γίνει η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη, από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Παράκληση της οικογενείας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές προκειμένου να συντηρηθούν, διασωθούν και καταστούν επισκέψιμα από το κοινό, βυζαντινά και μεταβυζαντινά εκκλησάκια της Μάνης καθώς και ο φάρος στην Κρανάη Γυθείου.

Αρμόδιος φορέας είναι η Πνευματική Εστία Σπάρτης σε συνεργασία με την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (τηλ. 27310 - 26343) ενώ στην τράπεζα ALPHA BANK διατηρείται λογαριασμός για τη συντήρηση μικρών βυζαντινών εκκλησιών της Μάνης με αριθμό 5511 - 020928 - 941.

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ στη Βοσνία

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ επισκέφθηκαν χθες προσφυγικό καταυλισμό στη Βοσνία. Το διάσημο ζευγάρι έφθασε στη Βοσνία την Κυριακή το βράδυ με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Βενετία όπου διαμένουν εδώ και αρκετό καιρό με την οικογένειά τους, καθώς η Τζολί γυρίζει στην πόλη αυτή ταινία με συμπρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ. Η Τζολί είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό ήταν προγραμματισμένη, αλλά είχε κρατηθεί μυστική.Η Τζολί και ο Πιτ επισκέφθηκαν τον προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην πόλη Γκόραζντε, περίπου 80χλμ ανατολικά του Σαράγεβο. Στους δημοσιογράφους δεν επετράπη να πλησιάσουν το ζευγάρι, ενώ όλοι οι δρόμοι γύρω από το Γκόραζντε ήταν αποκλεισμένοι.

Συλλήψεις 5 χρυσοθήρων στο Άγκιστρο Σερρών.....

Πέντε σύγχρονοι χρυσοθήρες συνελήφθησαν στο Άγκιστρο Σερρών, καθώς έσκαβαν σε περιοχή προσπαθώντας να ανακαλύψουν και να φέρουν στην επιφάνεια θαμμένο χρυσό. Οχήματα και εργαλεία που είχαν μαζί τους κατασχέθηκαν.

Σεσημασμένη Βουλγάρα με «μακριά χέρια» συνελήφθη σε κατάστημα ρούχων στην Καβάλα.

Μια 27χρονη Βουλγάρα, γνωστή στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές από τη δραστηριότητα που είχε τα τελευταία χρόνια, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, αφού προηγουμένως την είχαν ακινητοποιήσει υπάλληλοι καταστήματος στην Καβάλα.

Το περιστατικό συνέβη τη Μ.Πέμπτη 1 Απριλίου, την ώρα που έκλειναν τα καταστήματα, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Η 27χρονη, παρακολουθώντας μια πελάτισσα του καταστήματος ρούχων και παπουτσιών να είναι απασχολημένη, κάνοντας τις αγορές της, έβαλε το χέρι στην τσάντα της και προσπάθησε να αφαιρέσει το πορτοφόλι της. Για καλή τύχη της ανυποψίαστης πελάτισσας, ένας υπάλληλος του καταστήματος αντιλήφθηκε τι πήγε να συμβεί και ακινητοποίησε άμεσα τη νεαρή Βουλγάρα. Κλήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο κατάστημα δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας που εκείνη την ώρα περιπολούσαν στην περιοχή.

Όπως προέκυψε από την πρώτη ανάκριση στην αστυνομία και την πρώτη εξέταση των στοιχείων, η 27χρονη συλληφθείσα ήταν καταχωρημένη στην Εφαρμογή Απελάσεων Αλλοδαπών της Εθνικής Βάσης Δεδομένων, εξαιτίας παλαιότερων δικαστικών αποφάσεων. Τη σχετική προανάκριση διενεργεί τώρα το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Αγώνας δρόμου για τις συνενώσεις...

Σε έναν αγώνα µε στόχο την προσάρτηση του Τ.Δ. Βώλακα του Δήµου Κ. Νευροκοπίου στο Δήµο Δράµας, έχει επιδοθεί οµάδα κατοίκων του χωριού τον τελευταίο καιρό. Στόχος όπως πιστεύουν είναι η καλλίτερη θέση και σχέση µε έναν Δήµο µεγάλο όπως είναι ο Δήµος της Δράµας. Φυσικά οι διαµένοντες σε δηµοτικά διαµερίσµατα του Δήµου Δράµας είδαν την περιοχή τους να υποβαθµίζεται σε αντιπαράθεση µε την πόλη της Δράµας, από τον καιρό που ενταχθήκαν στα πλαίσια του Καποδίστρια στον µεγάλο Δήµο.

Στο 7% το επιτόκιο δανεισμού της χώρας σήμερα... Η Ανύμπορη Ευρώπη...

Η Γερμανία δηλώνει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα χρησιμοποιήσει το μηχανισμό στήριξης της Ε. Ε.  τότε, θα πρέπει να δανειστεί με επιτόκιο 6,5%.. Γιατί, λοιπόν οι αγορές να μας δανείζουν με καλύτερους όρους ;; Όταν η ηγετική οικονομική δύναμη της Ευρώπης εκτιμά ότι αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, για ποιό λόγο οι αγορές να μας λυπηθούν ;

Το πρόβλημά μας, επί της παρούσης, δεν είναι ο "κακός" μας εαυτός, αλλά τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας από "φίλους" και συμμάχους κι από τις αγορές με σκοπό και στόχο το γρήγορο κέρδος (κερδοσκοπία) και το Ευρώ.

Όσο και να προσπαθεί η Ελληνική Κυβέρνηση δε θα μπορεί να πετύχει καλύτερα επιτόκια, διότι δεν έχουμε τα αποθεματικά εκείνα που θα μας διασφάλιζαν, όσο η Ευρώπη αποδεικνύει καθημερινά ότι αντί για "Ενωμένη" είναι διασπασμένη με γνώμονα το πρόσκαιρο κέρδος - Εθνικό, οικονομικό, πολιτικό... !

Σβάστικες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Αμβούργο

Βάνδαλοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς σε μνημείο του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης του Νόιενγκαμε, κοντά στο Αμβούργο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα σε κανονικές ώρες λειτουργίας του μνημείου, παρά το πλήθος επισκεπτών που βρισκόταν στο στρατόπεδο και εντοπίστηκαν από τους εργαζομένους αργότερα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR) δήλωσε “συγκλονισμένη” από το γεγονός που πραγματοποιήθηκε μόλις μερικές εβδομάδες πριν από την 65η επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου το Μάιο του 1945.

"Αυτό καθιστά σαφές για μια ακόμη φορά ότι η ιστορική μνήμη θα πρέπει να συμβαδίζει με την επαγρύπνηση σχετικά με τις τάσεις και τις δράσεις της ακροδεξιάς", ανακοίνωσε η FIR.

Στο στρατόπεδο είχαν μεταφερθεί από το 1938 έως το 1945 πάνω από 100.000 κρατούμενοι εκ των οποίων 42.900 θανατώθηκαν. Στην πλειονότητά τους ήταν μέλη της αντίστασης από τις κατεχόμενες χώρες από το Ράιχ, όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν της FIR.

Την έρευνα έχει αναλάβει η ειδική υπηρεσία για τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

enet.gr

Εβδομήντα πέντε νεκροί σε ενέδρα ανταρτών στην Ινδία

Εβδομήντα πέντε μέλη των δυνάμεων της τάξης σκοτώθηκαν σε ενέδρα μαοϊστών ανταρτών στο κέντρο της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκοπάλ Πιλάι.

Όπως αναφέρεται, είναι η μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει ποτέ από τους αντάρτες. Ο Πιλάι, αναθεώρησε τον πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για 60 τραυματίες, αναφέροντας πως υπάρχουν "75 νεκροί, 7 τραυματίες".

Η επίθεση έγινε αρχικά σε μια περίπολο της παραστρατιωτικής Κεντρικής Δύναμης Εφεδρικής Αστυνομίας (CRPF) σε μια περιφέρεια του Τσατισγκάρχ μέσα στη ζούγκλα. Στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις οι οποίες δέχθηκαν τα πυρά των ανταρτών οι οποίοι ανατίναξαν επίσης ένα θωρακισμένο όχημα που πήγε να συλλέξει τους τραυματίες.

ENET.gr

Πρωτοφανής κακοκαιρία πλήττει τη Βραζιλία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από χθες το βράδυ τη Βραζιλία καθώς 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στην πόλη του Ρίο επικρατεί χάος και ιδίως οι φτωχότερες συνοικίες της πόλης είναι απροσπέλαστες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας, από τους 50 νεκρούς οι 26 έχουν καταγραφεί μέσα στο Ρίο ενώ 9 θάνατοι αναφέρθηκαν στη πόλη Σάο Γκονσάλο και 14 στη πόλη Νιτερόι.

Οι βροχές ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ώρες, καθώς η κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες είναι αδύνατη και τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στους κεντρικούς και στους περιφερειακούς δρόμους της πόλης, όπου λόγω των κατολισθήσεων και των πλημμυρών πολλοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματα τους.Τα δύο αεροδρόμια της πόλης, από χθες το βράδυ, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Οι αρχές της πόλης δίνουν μάχη προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και η τάξη.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά ο Π. Ψωμιάδης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητά, με επιστολή του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για να μη χάσει η Θεσσαλονίκη «την τελευταία της ευκαιρία ανάπτυξης», μέσα από την υλοποίηση του «Καλλικράτη».

Στην προσωπική επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ζητά να έχει συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του θέσει υπόψη "τα σοβαρά και χρονίζοντα αναπτυξιακά προβλήματα που ταλαιπωρούν το νομό" και να συζητήσει "τις δυνατότητες κοινής δράσης και συνεργασίας".

"Αναγνωρίζω τις προσπάθειες που έχετε καταβάλει για τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τη δύσκολη θέση και την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος απέναντι στην Ελλάδα, καθώς και την ευχέρεια με την οποία διαχειρίζεστε τη διεθνή εικόνα της χώρας", αναφέρει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, και εξηγεί την ανάγκη μια τέτοιας συνάντησης, γράφοντας:

"Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, η Θεσσαλονίκη κυνηγά την τελευταία της ίσως, ευκαιρία ανάπτυξης μέσα από την υλοποίηση της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης του 'Καλλικράτη'. Όπως καλά γνωρίζετε, παρά την αναμφισβήτητη πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, η Θεσσαλονίκη παραμένει σήμερα στο περιθώριο, πρωτεύουσα της άγονης γραμμής, των χαμένων ευκαιριών και της ανεργίας".

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος λιμενικών για τα ρατσιστικά συνθήματα

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εις βάρος του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, το οποίο φώναζε κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ρατσιστικά συνθήματα που προέτρεπαν σε πράξεις βίας, προχώρησε η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών.

"Στην ενέργειά μας αυτή αναγκαστήκαμε να προβούμε ελλείψει αρμόδιας θεσμικής παρέμβασης, παρά τις προβλέψεις του ν. 927/1979, ο οποίος απαγορεύει τη δημόσια έκφραση ρατσιστικών ιδεών και προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Η ομάδα τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτο μέλη ειδικών σωμάτων των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας να εκφράζουν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις, ειδικά από τη στιγμή που αναλαμβάνουν τη φύλαξη των συνόρων και κατά συνέπεια και την υποδοχή των προσφύγων.

"Τέτοιες συμπεριφορές ενισχύουν τις καταγγελίες που έχουν λάβει χώρα σε βάρος μελών του Λιμενικού Σώματος για κακομεταχείριση ακόμη και βασανισμούς προσφύγων κατά την είσοδό τους από τα θαλάσσια σύνορα", υποστηρίζουν

Εισαγγελική παραγγελία για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Για «παραμάγαζο» διαφημιστικών εταιριών που τοποθετούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και «λειτουργεί με την ανοχή του δήμου Θεσσαλονίκης», ψάχνει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγεωργίου, με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Με γραπτή παραγγελία του, ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες εφόσον διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις.

Ας σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελία Θεσσαλονίκης ασχολείται με το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε "ολιγομελές κύκλωμα που πουλά φθηνή διαφήμιση κατά παράνομο τρόπο, επικίνδυνο όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και εξαιρετικά ρυπογόνο ως προς την αισθητική της πόλης".

Μάλιστα, εκτός της έρευνας, ο κ. Παπαγεωργίου διαβίβασε υπηρεσιακό έγγραφο προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητά να συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω όσοι παραβιάζουν τη νομοθεσία περί υπαίθριας διαφήμισης.

Δεν πλήρωσε διόδια, κρατήθηκε όμηρος

Πρωτοφανές επεισόδιο έγινε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας. Υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας -και μάλιστα γυναίκα- ανέλαβε ρόλο αστυνομικής αρχής και εγκλώβισε οδηγό που αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο, κρατώντας τον όμηρο για πάνω από μία ώρα μέχρι να φτάσει η Τροχαία!

Γυναίκα υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας αντικατέστησε την ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια της Ελευσίνας

Γύρω στις 5 το απόγευμα της 4ης Απριλίου, οδηγός μαζί με τη σύζυγό του έφτασε στον σταθμό και δήλωσε στην υπάλληλο ότι αρνείται να πληρώσει διόδια. Κατά κανόνα, σε τέτοια περίπτωση ο αρμόδιος υπάλληλος καταγράφει τον αριθμό του αυτοκινήτου και ακολουθεί διαδικασία δικαστικής δίωξης σε βάρος του οδηγού. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 άτομα, σε καθημερινή βάση, επιλέγουν αυτή τη συμπεριφορά, κυρίως στον σταθμό του Ρίου στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, που θεωρείται καρμανιόλα. Ανάμεσά τους πολλοί αλλοδαποί, που επικαλούνται τις προδιαγραφές που θέτουν οι κοινοτικές οδηγίες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπάλληλος κρατούσε την μπάρα κατεβασμένη και εμπόδισε την κίνηση του οχήματος, τοποθετώντας έναν κώνο στο πίσω μέρος. Ειδοποιήθηκε η Τροχαία και τελικά η υπάλληλος, ο οδηγός και η σύζυγός του κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα της Μάνδρας. Ο οδηγός υπέβαλε μήνυση κατά της κοινοπραξίας, αλλά η εταιρεία ανταπέδωσε, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πασχαλινή έξοδος με 38 θανατηφόρα δυστυχήματα

Η φετινή πασχαλινή έξοδος κόστισε τη ζωή σε συνολικά τριάντα οκτώ ανθρώπους. Για μείωση των θανατηφόρων τροχαίων σε σχέση με πέρυσι κάνει πάντως λόγο η τροχαία.

Στο χρονικό διάστημα από την προηγουμένη του Σαββάτου του Λαζάρου έως και χθες το βράδυ, σημειώθηκαν συνολικά σε ολόκληρη την επικράτεια 38 θανατηφόρα δυστυχήματα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στο επαρχιακό δίκτυο έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και σε κατοικημένες περιοχές 12, ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν 9.

Κανένα δυστύχημα δεν σημειώθηκε στις εθνικές Αθηνών - Πατρών και Κορίνθου - Τριπόλεως.

Μείωση, πάντως, σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στα θανατηφόρα δυστυχήματα της εξόδου του Πάσχα, κατά 17,1% και στους νεκρούς κατά 13,6%.

Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση στα σοβαρά ατυχήματα κατά 11,9% και στα ελαφρά κατά 9,4%.

Η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας είναι οι βασικότερες αιτίες πρόκλησης δυστυχημάτων.

Τραγικός θάνατος βρέφους στο Αιγάλεω

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα κοριτσάκι 5,5 μηνών συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, στη διασταύρωση της Ιεράς οδού με την οδό Παπαναστασίου, στο Αιγάλεω.

Το βρέφος, σύμφωνα με την αστυνομία, έπεσε στο δρόμο κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα να το παρασύρει διερχόμενο λεωφορείο της ΕΘΕΛ. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ηλικίας μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι, έπεσε από το καρότσι του στον δρόμο ακριβώς την ώρα που διερχόταν το λεωφορείο.

Το μωρό διακομίσθηκε στο νοσοκομείο δυτικής Αττικής, πρώην λοιμωδών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η τροχαία Αιγάλεω.

Τροχαίο με 20 νεκρούς στην Κολομβία

Θανατηφόρο τροχαίο σε επαρχιακή οδό στην Κολομβία, κοντά στο Μεντεγίν.

Περίπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη βόρεια Κολομβία, όταν το λεωφορείο τους παρεξέκλινε της πορείας του και κατέπεσε σε μία βαθειά χαράδρα, μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.

Προστίθεται ότι άλλοι 11 επιβάτες του υπεραστικού λεωφορείου διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, μερικοί με βαριά τραύματα.

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στη διαδρομή μεταξύ Πουέρτο Νάρε και Μεντεγίν, αλλά ο λόγος για τον οποίο το λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ροντόλφο Παλομίνο, που πάντως διευκρίνισε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή «ήταν καλές».

Ερντογάν: «Δεν επιθυμούμε να γίνουμε βάρος στην ΕΕ»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν τονίζει πως η χώρα του δεν θέλει να γίνει βάρος στην Ευρώπη, αλλά να συμμερισθεί τις δυσκολίες της.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σήμερα πως η χώρα του, που φιλοδοξεί να ενταχθεί μία των ημερών στην ΕΕ, δες σκοπεύει να γίνει «φορτίο» στην Ευρώπη, αλλά περισσότερο επιθυμεί να συμμερισθεί τις δυσκολίες που αυτή αντιμετωπίζει.

«Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος, αλλά δεν επιθυμούμε να γίνουμε βάρος στην ΕΕ. Εμείς θέλουμε να αναλάβουμε ένα κομμάτι από το βάρος της», τόνισε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Σεράγεβο, με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψής του στη βοσνιακή πρωτεύουσα.

«Εμείς θέλουμε μία Ευρώπης της ειρήνης, στα πλαίσια της οποία η Τουρκία θα λάβει την πρέπουσα θέση της», τόνισε ο Ερντογάν.

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και στοχεύουμε σε μία ένταξη, αργά, ή γρήγορα, στην ΕΕ. Εάν δεν μας δεχθούν στους κόλπους τους, εμείς δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε, καθώς εκείνοι θα έχουν επιλέξει πλέον να είναι μία χριστιανική λέσχη», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, του οποίου η χώρα έχει ανοίξει τα 12 από τα 35 «κεφάλαια» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τους 27.

Εκφράζοντας τη λύπη του για τη βραδύτητα της σχετικής διαδικασίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα του έχει να αντιμετωπίσει «προϋποθέσεις που δεν έχουν επιβληθεί σε καμία άλλη χώρα».

Την Τρίτη ο Ερντογάν θα μεταβεί στη Γαλλία, για μία επίσκεψη που θα εστιασθεί στη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της ασφάλειας, και μόνον περιθωριακά στο θέμα της προσέγγισης της Τουρκίας στην ΕΕ.

ΗΠΑ: Βαρύ πρόστιμο για την Toyota

Το μεγαλύτερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί σε αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζουν οι αρχές στις ΗΠΑ στην Toyota για την αμέλειά της να ειδοποιήσει για τα προβλήματα ασφαλείας στο σύστημα επιτάχυνσης. Το πρόστιμο υπολογίζεται στα $16,5 εκ.

«Πλέον διαθέτουμε αποδείξεις πως η Toyota αμέλησε τις νομικές της υποχρεώσεις. Χειρότερα ακόμη, ότι εγνωσμένα απέκρυψαν ένα επικίνδυνο ελάττωμα από τις αμερικανικές Αρχές και δεν ανέλαβαν πρωτοβουλία, για να προστατεύσουν εκατ. οδηγούς και τις οικογένειές τους» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Ρέι ΛαΧούντ, στο ανακοινωθέν του.

Καμπανάκι Γιώργου για τη διαφθορά

Την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη από τις δημόσιες υπηρεσίες θέτει ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το επόμενο διάστημα, παράλληλα βεβαίως με τις άλλες μάχες στο μέτωπο της οικονομίας.

Με αφορμή την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, που κατατέθηκε πρόσφατα, ο κ. Παπανδρέου έστειλε επιστολή σε όλους τους υπουργούς συνιστώντας τους να παραλάβουν από ένα αντίτυπο και αφού μελετήσουν όσα αναφέρονται στον τομέα της ευθύνης τους να του αποστείλουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης.

Ο πρωθυπουργός ζητάει τις προτάσεις αυτές έως τις 19 Απριλίου, προκειμένου στην συνέχεια να συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – πιθανόν με την παρουσία του Γιώργου Καμίνη – ώστε να συζητηθούν ολοκληρωμένα όλα τα θέματα, που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τονίζουν ότι τα θέματα της καθημερινότητας είναι ψηλά στην πρωθυπουργική και κυβερνητική ατζέντα και απαιτούνται γρήγορα δράσεις.

Μεγάλες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στην Ταϊλάνδη

Εκατοντάδες αντικυβερνητικών διαδηλωτών εισέβαλαν στο κτίριο όπου εδρεύει η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Ρόιτερ, μετά από συγκεντρώσεις και πορείες τεσσάρων εβδομάδων που στοχεύουν στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές με τα κόκκινα T-shirt, υποστηρικτές του ανατραπέντος πρωθυπουργού Τάκσιν Σιναουάτρα, κατέλαβαν επίσης το κεντρικό εμπορικό κέντρο της Μπανκόγκ σε μια προσπάθεια πίεσης προς τον νυν πρωθυπουργό Αμπχισίτ Βετζατζίβα να διαλύσει το κοινοβούλιο και να κηρύξει τη διεξαγωγή εκλογών.

Οι διαδηλωτές με τα κόκκινα T-shirt κατηγορούν την Εκλογική Επιτροπή ότι παρακωλύει έρευνα για παρατυπίες από το κυβερνών Δημοκρατικό κόμμα του Αμπχισίτ, που αφορά στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος το 2005 με 7,9 εκατομμύρια δολάρια από την τσιμεντοβιομηχανία TPI Polene, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του κόμματος.

Τροχαίο με δύο νεκρούς στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας

Θανατηφόρο τροχαίο, με δύο νεκρούς και μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, σημειώθηκε στις 6.10 το απόγευμα στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας, στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου.

Το δυστύχημα συνέβη όταν φορτηγό-τράκτορας συγκρούστηκε με Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις γυναίκες. Διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Στους 114 οι ζωντανοί ανθρακωρύχοι στο πλημμυρισμένο ορυχείο

Τα κινεζικά σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να ανασύρουν ζωντανούς 114 ανθρακωρύχους που είχαν παγιδευτεί για μία εβδομάδα μέσα σε ένα πλημμυρισμένο ορυχείο στην επαρχία Σανζί.

Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για άλλους 39 παγιδευμένους ανθρακωρύχους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Πρόκειται για ένα θαύμα στην ιστορία των διασώσεων στα ορυχεία της Κίνας», δήλωσε ο Λούο Λιν, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για την ασφάλεια στην εργασία.

Πνίγηκε στη λίμνη της Άρνισας 85χρονος

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι από άνδρες της ΕΜΑΚ στη λίμνη της Άρνισας ο 85χρονος, ο οποίος αγνοείτο από χθες.

Ο ηλικιωμένος είχε εξαφανιστεί για ώρες, γεγονός που ανησύχησε τους συγγενείς τους, και ως εκ τούτου ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη λίμνη της Άρνισας, όπου βρέθηκε τελικά το πτώμα του 85χρονου.

Πρώτο Θέμα : Ιδού η «black list» με τους 100 γιατρούς του Κολωνακίου

Ο ΑΔΗΛΩΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ των γιατρών του Κολωνακίου, οι οποίοι διαθέτουν πολυτελή ιατρεία, αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και μεγάλα σπίτια στις πλέον ακριβές περιοχές της Αττικής μπήκε πλέον για τα καλά στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών του υπουργείου Οικονομικών

Τ ο «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα τη λίστα με τους 100 μεγαλογιατρούς που έχουν τα ιατρεία τους στο κέντρο της Αθήνας, και για την ακρίβεια στο Κολωνάκι και στις περιοχές γύρω από το «Χίλτον», οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στις φορολογικές αρχές ως «φτωχοί», καθώς διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν κάθε χρόνο στην Εφορία εισοδήματα που δεν συνάδουν με τη ζωή που κάνουν.

Πρόκειται για 2 αγγειοχειρουργούς, 2 γαστρεντερολόγους, 7 δερματολόγους, 11 καρδιολόγους, 12 γυναικολόγους, 3 ψυχιάτρους, 7 ορθοπεδικούς, 9 οφθαλμιάτρους, 16 παθολόγους, 4 ουρολόγους, 16 πλαστικούς χειρουργούς και 11 χειρουργούς.

Ολα ξεκίνησαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους συναδέλφους του υπουργούς για κραυγαλέες περιπτώσεις που προέκυψαν από την εξέλιξη των ελέγχων σε 150 γιατρούς του Κολωνακίου, οι οποίοι ελέγχθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Απ’ αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή οι 120, δεν έκοβαν αποδείξεις, ενώ δεν κρατούσαν ούτε βιβλία ασθενών. Τον περασμένο Φεβρουάριο οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, κατόπιν εντολής του εμπειρότατου επικεφαλής του Σώματος κ. Γιάννη Καπελέρη, επισκέφθηκαν ξανά τα συγκεκριμένα ιατρεία και διαπίστωσαν ότι οι γιατροί συνέχιζαν το έργο της φοροδιαφυγής.

Η παράταξη του Μοράλες νικήτρια στις βολιβιανές εκλογές

Το κόμμα του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, το MAS (Movimiento al Socialismo, Κίνημα προς το Σοσιαλισμό) κέρδισε στις πέντε από τις εννέα επαρχίες στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, ενώ η συντηρητική αντιπολίτευση διατήρησε την εξουσία σε τρεις άλλες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προσωρινά αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών στις οποίες αναμενόταν επίσης να αναδειχθούν 337 δήμαρχοι.

Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ψηφοφόροι επί του συνόλου των 10 εκατ. κατοίκων της Βολιβίας προσήλθαν στις κάλπες για τις εκλογές, που θεωρούνταν κρίσιμες για την συντηρητική αντιπολίτευση, που επικέντρωσε την προεκλογική της εκστρατεία στην «απολυταρχική διακυβέρνηση» του αριστερού Μοράλες.

Το MAS κέρδισε στη Λα Πας, στο Ορούρο, στην Κοτσαμπάμπα, στο Ποτοσί και στην Τσουκουισάκα. Στην επαρχία Πάντο, η αντιπολίτευση συγκέντρωνε το 49,6% των ψήφων έναντι 48,8% του MAS, ωστόσο ο Μοράλες εκτίμησε ότι η παράταξή του θα κερδίσει.

Η αντιπολίτευση, κατά εκτιμήσεις του εγχώριου τηλεοπτικού δικτύου Unitel, κέρδισε στις επαρχίες Σάντα Κρους, Μπένι και Ταρίχα. Οι αρχές στις τρεις αυτές επαρχίες αντιτίθενται σθεναρά στην κυβέρνηση του προέδρου Μοράλες.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας είχε δηλώσει τις τελευταίες δυο εβδομάδες ότι η παράταξή του είχε στόχο τη νίκη στις επτά από τις εννιά επαρχίες της χώρας.

Τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα δεν αναμένεται να γίνουν γνωστά πριν περάσουν περίπου δεκαπέντε ημέρες.

Ο Μοράλες, ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία του κράτους αυτού της Λατινικής Αμερικής, επανεξελέγη στο θώκο την 6η Δεκεμβρίου, με 64% των ψήφων.

Έκθεση «κόλαφος» για τις δολοφονίες Παλαιστινίων

Πόρισμα έρευνας του ισραηλινού στρατού καυτηριάζει τη συμπεριφορά των εμπλεκόμενων στρατιωτικών για τις συνθήκες θανάτου, τον περασμένο μήνα, τεσσάρων Παλαιστινίων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στη Νάμπλους της Δυτικής Όχθης.

Στο πρώτο επεισόδιο, στις 20 Μαρτίου στην κοινότητα Ιράκ Μπουλίν, κοντά στη Νάμπλους, η έκθεση τονίζει πως Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν βόμβες Μολότοφ και πέτρες στους στρατιώτες.

Ένας από αυτούς, που κατέβηκε από το όχημά του που δέχθηκε επίθεση, υποστήριξε πως έβαλε κατά των διαδηλωτών με σφαίρες από καουτσούκ. Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι έπεσαν αμέσως νεκροί.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης αποδεικνύουν πως οι «στασιαστές εμφανώς επλήγησαν από πραγματικές σφαίρες».

Στο δεύτερο επεισόδιο, την επομένη, στην κοινότητα Αουάρτα, οι ισραηλινές δυνάμεις «εκτελούσαν επιχείρηση ελέγχου δύο Παλαιστινίων, όταν ένας από τους υπόπτους άρχισε να κινείται ύποπτα και επιτέθηκε εναντίον των στρατιωτών με ένα μπουκάλι».

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας από τους στρατιώτες «έκρινε πως η ζωή του διέτρεχε κίνδυνο και άνοιξε πυρ εναντίον του Παλαιστινίου». «Ο δεύτερος ύποπτος, που βρισκόταν σε απόσταση ολίγων μέτρων, ύψωσε το χέρι, που κρατούσε ένα κοφτερό αντικείμενο, γεγονός που εξέλαβε ο στρατιώτης ως πρόθεση να του επιτεθεί. Τότε άνοιξε πυρ και σκότωσε τον Παλαιστίνιο».

Στην έκθεση συμπεραίνεται πως οι στρατιώτες «όφειλαν να δράσουν με πιο επαγγελματικό τρόπο και να αποφύγουν να ανοίξουν πυρ».

Στο ανακοινωθέν του στρατού δεν προστίθεται ποιες πρόκειται να είναι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στους στρατιώτες.
zougla.gr

Περίπου 30 μετασεισμοί σημειώθηκαν στην Μπάχα Καλιφόρνια

Περίπου 30 μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια στο βόρειο Μεξικό μετά το χθεσινό σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι ο σεισμός προκάλεσε το θάνατο δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατό σε μεθοριακή περιοχή ανάμεσα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Πολλοί επέλεξαν να κοιμηθούν στο ύπαιθρο για να μην κινδυνεύσουν από τους μετασεισμούς μεγέθους από 3,5 ως 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο χθεσινός σεισμός έγινε αισθητός και στις δυο πλευρές των συνόρων, κυρίως στις πόλεις Μεξικάλι, Τιχουάνα, Καλέξικο, Σαν Ντιέγκο και Λος Άντζελες. Ο σεισμός ήταν ισχυρότερος και από αυτόν που σκότωσε περίπου 220.000 ανθρώπους στην Αϊτή τον Ιανουάριο.

Κτίρια, δρόμοι και γέφυρες υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό, το επίκεντρο του οποίου εντοπίσθηκε περίπου 26χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Γουαδελούπε Βικτόρια στην Μπάχα Καλιφόρνια ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 32 χλμ, σύμφωνα με τον αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών.

Ομπάμα - Μεντβέντεφ θα υπογράψουν την Πέμπτη στην Τσεχία τη νέα συνθήκη Start

Η νέα συνθήκη START για τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων ΗΠΑ και Ρωσίας, θα υπογραφεί από τους προέδρους Μπαράκ Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κάστρο της Πράγας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Τσεχίας, CTK, επικαλούμενο "διπλωματική πηγή".


Το πρόγραμμα της επόμενης αμερικανο-ρωσικής συνάντησης κορυφής αποφασίστηκε το Σαββατοκύριακο και θα ανακοινωθεί επισήμως τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με το CTK, της υπογραφής της συμφωνίας θα προηγηθούν συνομιλίες των δυο ηγετών για διάφορα θέματα.

Ο Μεντβέντεφ αναμένεται στην Πράγα την Τετάρτη και το ίδιο βράδυ θα έχει συνομιλίες με τον τσέχο ομόλογό του Βάτσλαβ Κλάους.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί το βράδυ της Πέμπτης με έντεκα ηγέτες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, ενώ πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον την Παρασκευή το πρωί, θα έχει συνομιλίες με τον Βάτσλαβ Κλάους.

Ιάπωνας υπήκοος εκτελέστηκε για εμπόριο ναρκωτικών στην Κίνα

Επικαλούμενο πηγές του Ανώτατου Δικαστηρίου το πρακτορείο «Νέα Κίνα» μετέδωσε πως ένας Ιάπωνας, ονόματι Μιτσουνόμπου Ακάνο, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για εμπόριο ναρκωτικών, εκτελέστηκε στη βορειοανατολική Κίνα.

Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση Ιάπωνα υπηκόου στην Κίνα μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών το 1972.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο 65χρονος Μιτσουνόμπου Ακάνο επρόκειτο να εκτελεστεί την Δευτέρα. Ωστόσο, η εκτέλεση αναβλήθηκε για μία ημέρα και η οικογένειά του μπόρεσε να τον δει και να τον αποχαιρετήσει.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γουκίο Χατογιάμα, χαρακτήρισε πρόσφατα την ποινή του Μιτσουνόμπου "λυπηρή και αυστηρή", προσθέτοντας όμως ότι το Τόκιο δεν μπορεί να παρέμβει στις δικαστικές υποθέσεις άλλων χωρών.

πηγή zougla.gr

Φουλάρει γκάζια... η κυβέρνηση

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες επτά εβδομάδες ό,τι είναι δυνατό να ολοκληρωθεί και να δρομολογηθούν οι νέες παρεμβάσεις. Το Μάιο η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες νομοθετικά ολοκληρωμένη την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ανδρέα Λοβέρδου. Το φορολογικό νομοσχέδιο θα έχει ώς τότε γίνει νόμος του κράτους. Στον αναπτυξιακό τομέα θα έχει αρχίσει να κινείται κάτι στο ΕΣΠΑ. Σε ό,τι αφορά την περιστολή των δαπανών στο δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στην υγεία, τις μεταφορές και την κοινωνική ασφάλιση, η πρόοδος βρίσκεται ακόμη μόνο στα χαρτιά, το τίμημα της καθυστέρησης στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού πολύ μεγάλο. Θεωρείται ότι πολύ γρήγορα θα διατεθεί προς πώληση νέο πακέτο μετοχών των ΔΕΚΟ.

Jennifer Aniston - Gerard Butler: Μια φωτογραφία...χίλιες λέξεις;


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται πως έχει όμως η φωτογραφία από την πίσω πλευρά, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι το χέρι του Butler ακουμπάει με ιδιαίτερη άνεση την ευαίσθητη περιοχή της Aniston, χωρίς εκείνη να ενοχλείται!

Εύκολα συμπεραίνει λοιπόν κανείς ότι η σχέση τους μάλλον είναι πιο στενή από όσο παραδέχονται...ή μήπως τα φαινόμενα απατούν;

Αναγκάστηκαν να ανοίξουν τα Μάλγαρα για δέκα λεπτά

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στις εισόδους της Θεσσαλονίκης καθώς συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε πρόβλημα στα διόδια των Μαλγάρων καθώς η ουρά που σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα έφτασε τα 4 χιλιόμετρα. Μετά από τις διαμαρτυρίες των οδηγών και την παραίνεση των εργαζομένων και της Τροχαίας ,η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια , αποφάσισε να επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για δέκα λεπτά, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η φυσιολογική ροή και αυτή την ώρα τα έξι ταμεία που λειτουργούν, να εξυπηρετούν τους οδηγούς χωρίς καθυστερήσεις.

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Gordon Brown, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη Μ. Βρετανία, όπως ανακοίνωσε πηγή του κόμματος των Εργατικών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου. Ο Brown θα ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ τη διάλυση της Βουλής, όπως υποστήριξε η ίδια πηγή.

Κλείνει η "ψαλίδα"...

Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνόν Εργατικό Κόμμα έχει μειώσει στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες τη διαφορά που το χωρίζει από το προπορευόμενο Συντηρητικό Κόμμα.

Στη σφυγμομέτρηση της εταιρείας ICM, για λογαριασμό της εφημερίδας Γκάρντιαν, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 37%, έπονται οι Εργατικοί με 33% και στην τρίτη θέση έρχονται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 21%.

Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων, η διαφορά αυτή είναι η μικρότερη σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας κατά την τελευταία διετία.

Σε περίπτωση που οι προβλέψεις επαληθευθούν κατά ομοιόμορφο τρόπο σε όλη τη χώρα, οι Εργατικοί θα διατηρήσει την πλειονότητα από τις 650 έδρες του Κοινοβούλιο, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση θα υπολείπεται κατά 30 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία, ερμηνεύει τα στοιχεία η Γκάρντιαν στην ιστοσελίδα της.

Εξήντα λαθρομετανάστες περισυλλέγησαν από το Λιμενικό

Εξήντα αλλοδαποί που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί , από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε περιπολία, στη θαλάσσια περιοχή 4,7 ν.μ. νότια του «ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ» της Σάμου, σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, προερχόμενη από την Τουρκία. Στην λέμβο επέβαιναν συγκεκριμένα 49 άνδρες , μία γυναίκα και δέκα παιδιά, καθώς και οι δύο αλλοδαποί διακινητές τους.

Η λέμβος παρουσίασε εισροή υδάτων, και ευτυχώς οι άνδρες του Λιμενικού πρόλαβαν να περισυλλέξουν τους παράνομους μετανάστες πριν να βυθιστεί η λέμβος, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Γ. Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

Έχασε το νεφρό του ο ναυτικός στη Σκόπελο

Ο 50χρονος ναυτικός, μέλος πληρώματος, του «Εξπρές Σκιάθος», το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμένα της Σκοπέλου, το βράδυ της Ανάστασης, μετά από εγχείριση για αφαίρεση μεταλλικού θραύσματος από την κοιλιακή χώρα, στην οποία υποβλήθηκε κρίθηκε απαραίτητη η αφαίρεση του νεφρού.

Ο άτυχος ναυτικός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Πηγή:trikalanews

Απέβαλε μετά απο λογομαχία

Τραγική κατάληξη είχε μία λογομαχία στα Ιωάννινα για την ένταση της μουσικής, με μία γυναίκα να χάνει το έμβρυο που κυοφορούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ζευγάρι αλλοδαπών, από την Αλβανία συγκεκριμένα, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν του έκαναν παρατήρηση ένας κάτοικος της περιοχής και ο γιος του.

Στην αρχή, υπήρξε απλώς διαπληκτισμός, όμως κουβέντα στην κουβέντα πιάστηκαν στα χέρια και τελικά ένας εκ των Ελλήνων χτύπησε άσχημα τόσο τη γυναίκα όσο και τον σύζυγό της.

Ωστόσο, οι πληροφορίες δεν είναι ξεκάθαρες, καθώς από την Αστυνομία ενημερώνουν ότι υπήρξε μεν συμπλοκή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν αντικείμενα.

Πάντως, ο σύζυγος της γυναίκας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η σύζυγός του έχασε το παιδί της.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κάτοικος της περιοχής χτύπησε το ζευγάρι με το κοντάκι καραμπίνας.

Έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν.

zougla