Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Εισαγγελική παραγγελία για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Για «παραμάγαζο» διαφημιστικών εταιριών που τοποθετούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και «λειτουργεί με την ανοχή του δήμου Θεσσαλονίκης», ψάχνει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγεωργίου, με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Με γραπτή παραγγελία του, ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες εφόσον διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις.

Ας σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελία Θεσσαλονίκης ασχολείται με το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε "ολιγομελές κύκλωμα που πουλά φθηνή διαφήμιση κατά παράνομο τρόπο, επικίνδυνο όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και εξαιρετικά ρυπογόνο ως προς την αισθητική της πόλης".

Μάλιστα, εκτός της έρευνας, ο κ. Παπαγεωργίου διαβίβασε υπηρεσιακό έγγραφο προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητά να συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω όσοι παραβιάζουν τη νομοθεσία περί υπαίθριας διαφήμισης.

Στο έγγραφό του υπενθυμίζει προηγούμενες παραγγελίες της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αλλά και πρόσφατη εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που προβλέπει τη σύλληψη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όσων τοποθετούν διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη άδεια.

Με άλλη εγκύκλιό του, για το ίδιο θέμα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών επισημαίνει σε όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς, που υπηρετούν στο νομό Θεσσαλονίκης, να παρακολουθούν στενά το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου