Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Gordon Brown, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη Μ. Βρετανία, όπως ανακοίνωσε πηγή του κόμματος των Εργατικών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου. Ο Brown θα ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ τη διάλυση της Βουλής, όπως υποστήριξε η ίδια πηγή.

Κλείνει η "ψαλίδα"...

Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνόν Εργατικό Κόμμα έχει μειώσει στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες τη διαφορά που το χωρίζει από το προπορευόμενο Συντηρητικό Κόμμα.

Στη σφυγμομέτρηση της εταιρείας ICM, για λογαριασμό της εφημερίδας Γκάρντιαν, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 37%, έπονται οι Εργατικοί με 33% και στην τρίτη θέση έρχονται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 21%.

Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων, η διαφορά αυτή είναι η μικρότερη σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας κατά την τελευταία διετία.

Σε περίπτωση που οι προβλέψεις επαληθευθούν κατά ομοιόμορφο τρόπο σε όλη τη χώρα, οι Εργατικοί θα διατηρήσει την πλειονότητα από τις 650 έδρες του Κοινοβούλιο, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση θα υπολείπεται κατά 30 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία, ερμηνεύει τα στοιχεία η Γκάρντιαν στην ιστοσελίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου