Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Νέα προθεσμία για τη δίκη του στη Χάγη ζητά ο Κάρατζιτς

Ακόμη μια νέα προθεσμία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία επιζητεί ο κατηγορούμενος ενώπιόν του Ράντοβαν Κάρατζιτς, επιμένοντας ότι «καταπατούνται τα υπερασπιστικά του δικαιώματα», σύμφωνα με ένα σημερινό ανακοινωθέν του ΔΠΔ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας υποστήριξε με έγγραφό του ότι «στερείται της δυνατότητας να κάνει ερωτήσεις σε πλειάδα των επι μέρους 11 σημείων του κατηγορητηρίου σε βάρος του», «μάλιστα για πορίσματα, που έχουν ανακύψει στην πορεία δικών άλλων κατηγορυμένων ενώπιον του ΔΠΔ και τα οποία στοιχεία «στρέφονται», πλέον, σε βάρος του».

Ειδικά, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι έχει δικά του στοιχεία γιά την υπεράσπισή του, τόσο για την πολύχρονη πολιορκία του Σαράγεβο, όσο και για τη σφαγή Μουσουλμάνων Βόσνιων στο θύλακο της Σρεμπρένιτσα (1995, περίπου οκτώ χιλιάδες νεκροί).

«Εχω καταδικαστεί, λοιπόν, πριν να δικαστώ και θα πρέπει κύριοι δικαστές να εξετάσετε με παράταση χρόνου της διαδικασίας αυτά τα στοιχεία», συνόψισε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς. «Δεν μπορώ αλλοιώς να θεωρώ ότι θα κριθώ στο πλαίσιο μιάς έντιμης δίκης» πρόσθεσε με έγγραφο που φέρει ημερομηνία την πρώτη Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου