Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Περίπου 30 μετασεισμοί σημειώθηκαν στην Μπάχα Καλιφόρνια

Περίπου 30 μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια στο βόρειο Μεξικό μετά το χθεσινό σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι ο σεισμός προκάλεσε το θάνατο δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατό σε μεθοριακή περιοχή ανάμεσα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Πολλοί επέλεξαν να κοιμηθούν στο ύπαιθρο για να μην κινδυνεύσουν από τους μετασεισμούς μεγέθους από 3,5 ως 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο χθεσινός σεισμός έγινε αισθητός και στις δυο πλευρές των συνόρων, κυρίως στις πόλεις Μεξικάλι, Τιχουάνα, Καλέξικο, Σαν Ντιέγκο και Λος Άντζελες. Ο σεισμός ήταν ισχυρότερος και από αυτόν που σκότωσε περίπου 220.000 ανθρώπους στην Αϊτή τον Ιανουάριο.

Κτίρια, δρόμοι και γέφυρες υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό, το επίκεντρο του οποίου εντοπίσθηκε περίπου 26χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Γουαδελούπε Βικτόρια στην Μπάχα Καλιφόρνια ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 32 χλμ, σύμφωνα με τον αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου