Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Στην Τουρκία ο Δ. Δρούτσας

Θέματα διμερούς, περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας θα συζητήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, κατά την επίσκεψη εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία το επόμενο διήμερο.

Ο κ. Δρούτσας θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη (7.4.2010) στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γίνει δεκτός από την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα επισκεφθεί και το Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Αμέσως μετά μεταβαίνει στην Άγκυρα όπου το πρωί της Πέμπτης (8.4) ο ΑΝΥΠΕΞ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ μετά το γεύμα εργασίας, ο κ. Δρούτσας πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιουλ και τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην Τουρκία πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του κ. Νταβούτογλου και στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο υπουργών βρίσκεται η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα στις αρχές του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου