Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Παπαγεωργόπουλος: Εκλογικό και νομικό πραξικόπημα ο «Καλλικράτης»

Συνέντευξη Τύπου Β. Παπαγεωργόπουλου για δημοτικές εκλογές και «Καλλικράτη».

«Η παράταξή μου έχει αρχηγό, ενώ άλλες δεν έχουν», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ερωτηθείς για πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Γκιουλέκα και Σταύρο Καλαφάτη, ως πιθανούς υποψήφιους δημάρχους στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

«Στη δική μας παράταξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει στις άλλες παρατάξεις και μου προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν ασχολείται κανένας με αυτές, αλλά ασχολούνται με τη δική μου, που έχει υποψήφιο. Η παράταξή μου έχει αρχηγό, ενώ άλλες δεν έχουν. Κάτι κρύβεται από πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε επίσης τα δημοσιεύματα για τις συνενώσεις δήμων στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «βαδίζουμε σε ένα εκλογικό και νομοθετικό πραξικόπημα εάν οι καινούριοι χάρτες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε δήμους-μαμούθ, ενώ στην Αθήνα θα παραμένουν οι δήμοι σε λογικό μέγεθος. Πρέπει να επανεξεταστούν οι σκέψεις, πρέπει να επικρατήσει σοβαρότητα, να απομακρύνουμε τα κομματικά κριτήρια και να έχουμε στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Όσον αφορά τις 5.000 δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας ανέφερε πως είναι αδιανόητο να καταργηθούν και να μείνουν άνεργοι 35.000 εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου