Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Απέτυχαν για... 14η φορά να βγάλουν πρωθυπουργό

Το Κοινοβούλιο του Νεπάλ απέτυχε και πάλι, κατά την 14η προσπάθειά του, να εκλέξει νέο πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα αυτή η μικρή δημοκρατία των Ιμαλαΐων να εξακολουθεί, έπειτα από τέσσερις μήνες, να μένει χωρίς κυβέρνηση.

Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μαντάβ Κούμαρ Νεπάλ, στις 30 Ιουνίου, υπό την πίεση του μαοϊστικού κόμματος της αντιπολίτευσης, οι ηγέτες των κύριων κομμάτων δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν, ώστε να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Ραμ Σάντρα Πουντέλ, μοναδικός υποψήφιος για την πρωθυπουργία και ηγέτης του δεύτερου κόμματος της χώρας, του Κογκρέσου του Νεπάλ, συγκέντρωσε 96 ψήφους, πολύ λιγότερες από την απλή πλειοψηφία των 601 κοινοβουλευτικών που απαιτείται για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η επόμενη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου.
 
Πρώτο Θέμα

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ 2

Φώτο "Trelo kouneli"

Ιδού η Μυστική Αποστολή του Καραμανλή....

Ανέλαβε, οικειοθελώς, να φέρει τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα για να λάμψει η Αλήθεια....

Τώρα βέβαια, μπορεί λίγο να αργήσει....

Όταν επανέλθει ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα, θα επιστρέψει κι ο Καραμανλής στην επικαιρότητα....

Για το καλό μας... ! 

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Πού βρίσκεται ρε παιδιά εκείνος ο Ακατονόμαστος Πρωθυπουργός που γκρέμισε το Σύμπαν ; ; ;

Μήπως κρύβεται απ' τη Δικαιοσύνη;

Μήπως κρύβεται γιατί απ' τα πάχια και τα ξύγκια προκαλεί ;;;

Μην Κρύβεται απ' το ΛΑΟ λόγω Εκλογών ;;; ....

ΌΧΙ ! ! !  Βρίσκεται σε "Ειδική Μυστική Αποστολή της Βουλής των Ελλήνων" .............

«Ελευθέρας» από τις Βρυξέλλες για άρση φοροαπορρήτου

Με μια διπλωματική απάντηση η αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει το «πράσινο φως» στην ελληνική κυβέρνηση για να απελευθερώσει την πρόσβαση στο Τaxisnet και συνεπακόλουθα στις φορολογικές δηλώσεις 8,5 εκατομμυρίων Ελλήνων στο Διαδίκτυο! «Το Βήμα» αποτάθηκε στην αρμόδια για ζητήματα Δικαιοσύνης επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ προκειμένου να σχολιάσει τη διάταξη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την ανάρτηση των φορολογικών δηλώσεων στο Διαδίκτυο. Την απάντηση έστειλε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της επιτρόπου κ. Μάθιου Νιούμαν :

«Σύμφωνα με την οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων απαιτείται μια νομική βάση (άρθρο 7). Αυτή μπορεί να είναι η συγκατάθεση του ατόμου, αλλά και, επίσης, άλλα νομικά ερείσματα, όπως η νόμιμη υποχρέωση που επιβάλλεται από το κράτος ή οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος» αναφέρεται στο σχόλιο της αντιπροεδρίας.

«Στην περίπτωση των φορολογικών πληροφοριώνχρειάζεται να υπάρχει νόμιμη υποχρέωση (που θα καθοριστεί από την εθνική φορολογική αρχή) ή η αποστολή δημοσίου συμφέροντος επιφορτισμένη με τις φορολογικές αρχές, ειδάλλως τα άτομα θα μπορούσαν να αποφασίσουν να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους, ούτως ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους» σημειώνεται. «Εγκειται στα κράτη-μέλη να καθορίσουν το τι εστί το δικό τους δημόσιο συμφέρον» καταλήγει το σχόλιο.

Η νομική ερμηνεία αυτού του «γρίφου» είναι ότι για την εφαρμογή της διάταξης απαιτείται αφενός μεν ο καθορισμός του δημοσίου συμφέροντος- ο οποίος, κατά την κυβέρνηση, είναι αυτονόητος λόγω μνημονίου και φοροδιαφυγής-, αφετέρου δε νόμος ή υπουργική απόφαση.

Ευλογήστε και... ψηφίστε ΝΔ

Την ευλογία της «Δεξιάς του Κυρίου» επιζητεί τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου, ευελπιστώντας στη... «θεία βοήθεια» για τη στήριξη των υποψηφίων της, κυρίως στις περιφέρειες και δευτερευόντως στους δήμους. Ο προχθεσινός καβγάς του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου με τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης κ. Ι. Μπουτάρη και η ανταλλαγή χαρακτηρισμών ανέδειξαν για άλλη μία φορά τον ρόλο της Εκκλησίας σε μια εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα επιβεβαίωσε και τις επιλεκτικές σχέσεις της με στελέχη που υποστηρίζονται από τη ΝΔ, όπως π.χ. ο κ. Κ. Γκιουλέκας για τον δήμο και ο κ. Π. Ψωμιάδης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι και έχουν τη βοήθεια των εκκλησιαστικών παραγόντων και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, αν και ισχυρή επιρροή σε αυτόν τον χώρο έχει και ο υποψήφιος του ΠαΣοΚ κ. Μ. Μπόλαρης. Την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, σε μια συμβολική κίνηση κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Καλαμάτα, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο . Η κίνηση αυτή του κ. Σαμαρά θύμισε αντίστοιχες ενέργειες του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος ως πρόεδρος της ΝΔ σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις επισκεπτόταν τον τοπικό μητροπολίτη και του φιλούσε τη δεξιά χείρα, θέλοντας να τονίσει το θρησκευτικό αίσθημα. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα από πολλούς υποψηφίους της ΝΔ που επιχειρούν να ενισχύσουν τη σχέση τους με την Εκκλησία και το προβάλλουν κατάλληλα, επιδιώκοντας να ενισχύσουν το συντηρητικό προφίλ τους και να συγκινήσουν «γαλάζιους» ψηφοφόρους με υψηλό θρησκευτικό φρόνημα. Οι επισκέψεις των υποψηφίων είναι πολλές στις μητροπόλεις και σε ενοριακούς ναούς, και όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι της ΝΔ φροντίζουν «να χαϊδεύουν τα αφτιά» των ιερέων και των πιστών. Ολοι σχεδόν οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι περιφερειάρχες έχουν φροντίσει το τελευταίο διάστημα να επισκεφθούν τους μητροπολίτες των περιφερειών τους ζητώντας την... ευλογία τους και παράλληλα δηλώνουν δημόσια ότι αν εκλεγούν θα βοηθήσουν το έργο της Εκκλησίας. Το... αντίδωρο είναι η πολιτική στήριξη που μπορεί να δώσουν παράγοντες της Εκκλησίας, οι οποίοι επηρεάζουν αρκετούς ψηφοφόρους σε τοπικό επίπεδο, μέσω των ενοριακών ναών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους περισσότερους νομούς οι μητροπολίτες δίνουν παρασκηνιακά γραμμή για συγκεκριμένους υποψηφίους που έχουν στενή σχέση με την Εκκλησία. Κυρίως βοηθάνε υποψηφίους της ΝΔ, αν και δεν αποκλείονται και ορισμένοι υποψήφιοι του ΠαΣοΚ που έχουν στενούς δεσμούς με την Εκκλησία, ενώ δεν αποφεύγεται και η πριμοδότηση στελεχών του ΛΑΟΣ.

Για «ευλογία» στον Μητροπολίτη............................................................

Σύνοδος Κορυφής: Η Μέρκελ θέλει σιδερένια πειθαρχία στην ΕΕ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, «Ή όλα ή τίποτε». Ετσι χαρακτήρισε χθες ανώτατος διπλωματικός υπάλληλος στο Βερολίνο τη στάση που θα κρατήσει σήμερα στις Βρυξέλλες η Ανγκελα Μέρκελ στο θέμα της μεταρρύθμισης του Συμφώνου Σταθερότητας. «Για εμάςοι αλλαγές που προτείνει η Ομάδα Εργασίας (Τaskforce) και η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών αποτελούν πακέτο- ή και τα δύο μαζίή τίποτε» πρόσθεσε. Οι αλλαγές τις οποίες διατύπωσε η Τaskforce υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι και αποβλέπουν στην επιβολή κυρώσεων στις δημοσιονομικά «αδιόρθωτες» χώρες της Κοινότητας αποτελούν τώρα βέβαια δευτερεύον θέμα για την καγκελάριο. Το πρωτεύον είναι η συγκρότηση ενός μηχανισμού κρίσεων, που δεν θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, από κονδύλια των κρατών, αλλά κυρίως των επενδυτών- αφού αυτοί είναι που νέμονται αποκλειστικά τα κέρδη των επενδύσεων. «Η περίπτωσηνα πληρώσουμε πάλι τα σπασμένα μιας κρίσης, και δη σε ασύγκριτα υψηλότερη κλίμακα, αν αυτή ξεσπάσει στην Ισπανίαή στην Ιταλία, είναι αδιανόητη» είπε ο ίδιος διπλωμάτης. «Ο μηχανισμός βοήθειαςπου στήσαμε ad hoc το 2010θα πάψει να ισχύει το 2013. Περαιτέρω παράτασή του αποκλείεται».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Η Κ. Κούνεβα μιλάει για τις εμπειρίες της έμφυλης βίας στην Λ. Μακόλεϊ
Στις 22 Δεκεμβρίου του 2008, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από δύο αγνώστους. Η Κούνεβα εργαζόταν ως καθαρίστρια στην ΟΙΚΟΜΕΤ- μια από τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει υποεργολαβίες από κρατικούς οργανισμούς προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες καθαρισμού. Η Κούνεβα, η πρώτη αλλοδαπή που εκλέχθηκε στη θέση της γραμματέως της Παννατική Ένωσης Καθαριστών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), έγινε στόχος συνεχών πιέσεων και επιθέσεων από την εταιρία που οδήγησαν στην δολοφονική επίθεση. Σε αυτή τη συζήτηση με την Λορέτα Μακόλεϊ, πρόεδρο της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, περιγράφει τις εμπειρίες και τις απόψεις της σχετικά με τη βία κατά των αλλοδαπών γυναικών στην Ελλάδα. Παρόλο που ξεπέρασε τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της, η Κούνεβα παραμένει στο νοσοκομείο.

Είμαι η Κούνεβα Κωνσταντίνα από τη Βουλγαρία. Είμαι σαράντα πέντε χρονών. Είμαι άγαμη με ένα παιδάκι δώδεκα χρονών. Όταν ήταν ο γιος μου τεσσάρων χρονών πήγαμε στην Ελλάδα για να του κάνουμε εγχείρηση στην καρδιά και μετά κατάλαβα ότι πρέπει να παραμείνω κιόλας στην Ελλάδα για να τον παρακολουθήσουν κι έτσι είμαι εδώ από το 2001. Ο γιος μου μεγαλώνει και τα προβλήματα μεγαλώνουν........................................

Υψηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ για τον Παν. Ψωμιάδη

Θεσσαλονίκη

Ο Χρ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε  "εγκληματικές" τις ευθύνες του νομάρχη Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση του θέματος της λίμνης Κορώνειας και σημείωσε ότι παρουσίασε φωτογραφία που δείχνει ότι η λίμνη έχει νερό ενώ είναι λάσπη.
Άσκησε, ακόμη, κριτική στο προεκλογικό πρόγραμμα του Παν. Ψωμιάδη και προκάλεσε  σύγκριση με το πρόγραμμα του Μάρκου Μπόλαρη.
Για την αντιπαράθεση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον μητροπολίτη Άνθιμο δεν θέλησε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του μητροπολίτη, αλλά έκανε αναφορές σε κείμενα του Οσίου Ανθίμου της Χίου.
Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, που πήρε το μέρος του μητροπολίτη κι επιτέθηκε εναντίον του Γ. Μπουτάρη, σχολίασε πως είναι ανάγκη να γίνει ανατροπή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Επίσκεψη Παπανδρέου
Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών της περιφερειακής σύσκεψης Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς».
Το πρόγραμμα της σύσκεψης που θα αρχίσει στις 3μ.μ. περιλαμβάνει τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης με θέματα την αναπτυξιακή, αγροτική και κοινωνική πολιτική.
Στις 6μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μ. Μπόλαρης θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα και θα ακολουθήσει η ομιλία του Γ. Παπανδρέου.

Enet.gr

Πάντως, ακόμα και η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας όπου το θέμα των 280 εκ. ευρώ για το 2010 που διατέθηκαν για τη μίσθωση σχολικών λεωφορείων, αν αναλογιστούμε ότι ο κ. Προβόπουλος τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσκειται στην παράταξη της ΝΔ, έλαβε μεγάλες διαστάσεις προεκλογικά.. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί και σαν έμμεση υπόδειξη για τις τεράστιες ευθύνες του Π. Ψωμιάδη στο θέμα αφού, το Σκάνδαλο των Μισθώσεων αυτών αφορά πρωτίστως και κυρίως τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Είναι άραγε η εξέλιξη αυτή, η στάση του κ. Διοικητή, μια πράξη "αποποίησης" ευθυνών από τη μεριά της Ν. Δ. ενόψει και των βαρύτατων κυρώσεων που έπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα ;


Για εκνευρισμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη τον οποίο υποδεικνύουν οι τελευταίες κινήσεις του, έκανε λόγο ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαστεργίου. Υποστήριξε ότι υπάρχει αλλαγή του προεκλογικού κλίματος στην Κεντρική Μακεδονία, που παραπέμπει σε ανατροπή του σκηνικού υπέρ του υποψήφιου περιφερειάρχη Μάρκου Μπόλαρη στον δεύτερο γύρο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Έμμισθη σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου η κόρη του Ismael Cem!

Η κόρη του πρώην Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ismael Cem φέρεται να έχει προσληφθεί ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου με αρμοδιότητα τις “πράσινες” επενδύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
 Η Ipek Nur Cem Taha θα αμοίβεται για τις υπηρεσίες της από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογούμενων παρά το γεγονός ότι κατάγεται από εύπορη οικογένεια Σαμπαταϊστών της γείτονος. Πλέον προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα καθώς το όνομα του θανόντα Ismael Cem εμπλέκεται στο δυνητικό υπουργικό συμβούλιο που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση το σχέδιο πραξικοπήματος Βalyoz της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Η κόρη του Cem δεν είναι η πρώτη Τουρκάλα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.
 
Ως υπουργός Εξωτερικών είχε προσλάβει την Τουρκάλα δημοσιογράφο Nur Batur (φωτό), ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηurriyet στην Αθήνα, συγγενή πρώτου βαθμού γυναίκας διπλωμάτη, η οποία υπηρετούσε ως πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα μας και είχε δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων.
 
Η Βatur συνόδευε αποστολές Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό, «παρακολουθώντας» εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα με την «αλλοίωση» κειμένου συνέντευξης υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ, προκαλώντας την πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της.
 
H Νur Βatur που πρωτοστατεί σήμερα στην ίδρυση ελληνοτουρκικού συνδέσμου δημοσιογράφων, ήταν εκείνη που υπέγραφε το καλοκαίρι του 2000 συκοφαντικό άρθρο της Hurriyet με τίτλο «Σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας στην ελληνική πολιτική» με αθλιότητες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
 
 
Όλα καλά αλλά, αυτό το.. "..σκάνδαλο ομοφυλοφυλίας.. με αθλιότητες σε βάρος του Καραμανλή.." είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι ΔΕΝ είναι έτσι;;; .

Η ΜΕΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΟΧΗ....

Εν μέσω "εποχής Μνημονίου" ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Ελληνικό Λαό, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζήτησε "Στήριξη" από τους Έλληνες και "απείλησε" τους Ευρωπαίους με εκλογές... Με βάση και το γεγονός ότι, είναι κοινό μυστικό, του προτάθηκε η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η θητεία του οποίου λήγει το Δεκέμβριο του 2011, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιο πως από τα μέσα με τέλος του ερχόμενου έτους Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι κάποιος άλλος.. .

Για την Πρωθυπουργία δε μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα, αν δηλαδή ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει - ως συνεχιστής - και πρωθυπουργός αλλά, το επικρατέστερο σενάριο είναι η "συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ" για Εθνικούς λόγους (το "καλό της πατρίδας" και τα σχετικά) που, ούτως ή άλλως, προωθείται από Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Βαρδινογιάννηδες, Μπόμπολα και όλο το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας και τα ΜΜΕ.

Το "Κόλπο Grosso" αποτελεί η "ιδέα" της τοποθετήσεως ενός εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού, με αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες, δίχως το πολιτικό κόστος, για τη λήψη σκληρότερων μέτρων και κυρίως τη Μετωπική σύγκρουση της Κυβέρνησης με το Διεφθαρμένο Κράτος, με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει .

Η εκπλήρωση αυτού του σεναρίου θεωρείται απόλυτα επιβεβλημένη και "υποχρεωτική" και η "Μετά Παπανδρέου Εποχή" αναμένεται πιο ενδιαφέρουσα από τη σημερινή ερμαφρόδιτη κατάσταση του τύπου "εμείς δεν το θέλουμε το Μνημόνιο αλλά.."  . Σε αυτή την περίπτωση ένα όνομα "παίζει" δυνατά για την Προεδρία του Κινήματος και δεν είναι άλλο από τον άνθρωπο που καλείται να αναλάβει όλες τις δύσκολες αποστολές της Κυβέρνησης Παπανδρέου με αντιμέτωπη όλη την κοινωνία. Σε αυτή την περίπτωση, ο πρωθυπουργός , μπορεί να θελήσει να παραδώσει ένα κόμμα "Μουτζαχεντίν - Βουλευτών" στον διάδοχό του και αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πριν την παρεύλεση 18 μήνου από τις εκλογές, ήτοι μέχρι τον Απρίλιο περίπου του 2011, λόγω της υποχρεωτικής εκλογής με Λίστα.. .